Volharding breekt Venray

Gepubliceerd op 07 oktober 2016

Door: Henk Willemssen

Volgens de traditie kwam Volharding weer sterk voor de dag in de derby tegen Venray. Zaterdagavond wonnen de Vierlingsbekers de 31e onderlinge ontmoeting met 1-3. Na enkele ongelukkige duels kwam de derbywinst voor nieuwkomer Volharding op het juiste moment in de eerste klasse D.

Spitsuur voor het Venrayse doel van keeper Dirk van Enckevort. Ditmaal loopt het goed af voor de Venraynaren. Foto: Simone Swinkels

Venray moest het stellen zonder de geblesseerde topschutter Dimitris Touratzidis. De Griekse spits verdraaide een week eerder tegen De Valk zijn knie en hij is een paar weken uitgeschakeld. Trainer Stef Sijbers schoof middenvelder Danny Pelzer door naar de spitspositie. Pelzer vocht verbeten duels uit met zijn tegenstander Roel Gerrits.

De derby werd in een hoog tempo gespeeld. Venray kwam het beste uit de startblokken en dook enkele keren dreigend op voor het doel van Job Vullings. Armend Shala, die vorig seizoen zo makkelijk scoorde, liet leuke acties zien maar zijn vizier stond niet op scherp. “Armend heeft het momenteel niet”, zag ook Stef Sijbers. De gevaarlijkste aanvaller was rechterspits Ron Kleuskens, de vervanger van de bijna herstelde Wesley Deenen. Kleuskens bezorgde linksachter Patrick van Kempen een lastige avond. 

De eerste grote kans ontstond halverwege de eerste helft uit een vlijmscherpe Vierlingsbeekse counter. Rick Tissen stuurde vanaf eigen helft Tim Brouwer alleen op het doel af, maar de linkerspits miste. Tien minuten later was het wel raak. Tissen was op rechts de aangever en de 18-jarige Joep Beurskens rondde voor het doel af: 0-1. “Venray was in het begin wel gevaarlijk, maar kreeg geen echt grote kansen”, zei Volharding-trainer Sjoerd van der Coelen. “Die kregen wij wel. Wij hadden bij rust met 0-2 voor moeten staan.”

De 0-2 kwam er vlak na de pauze. Opnieuw uit een combinatie tussen twee ex-SVEB’ers. Rick Tissen trok vanaf rechts de bal terug op Joep Beurskens die, na een korte aarzeling, doeltre end uithaalde. Venray scoorde snel de aansluitingstre er. Na een actie van Ron Kleuskens tikte Abe Stiphout de bal op links door naar de zojuist ingevallen Burak Tastan die keurig afrondde: 1-2. “Na die tegengoal zijn we rustig gebleven. Het stond bij ons organisatorisch goed”, aldus Van der Coelen. Dat kon niet van de rammelende Venrayse formatie worden gezegd. Trainer Stef Sijbers hekelde zijn defensie. “Het was dramatisch. We verdedigen als een vierdeklasser. Dit kan zo niet langer. Ik ga ingrijpen”, foeterde Sijbers, die wellicht Angelo van Mil weer terughaalt naar de laatste linie. “We hebben achterin meer routine nodig en spelers die wel weten wanneer ze in en uit moeten stappen.”

Venray-verdediger Frank Gielens kreeg een gele kaart vanwege praten. Een prent met gevolgen. Mark Blenckers pompte de vrije trap, halverwege de Venrayse helft, hoog voor de pot en Wouter Evers kopte raak: 1-3. “Dat was alweer een defensiefout. Onze keeper had moeten komen”, oordeelde Sijbers. Met een halfuur op de klok was er nog van alles mogelijk. Maar Venray was niet meer bij machte om terug te komen. De beste kansen waren in de slotfase voor Volharding. Tim Brouwer en Sam Litjens strandden op goalie Dirk van Enckevort. Daardoor bleef het ontredderde Venray een grotere afgang bespaard.

Venray-Volharding 1-3 (0-1).

Doelpunten: 32. Joep Beurskens 0-1; 49. Joep Beurskens 0-2; 58. Burak Tastan 1-2; 60. Wouter Evers 1-3.

Scheidsrechter: Loontjens (Breda).

Toeschouwers: 750.

Gele kaart: Angelo van Mil (Venray), Mark Blenckers, Jip Verstegen en Tom Kessels (Volharding).

SV Venray: Van Enckevort; Van Dijck, Koenen, Gielens en Van der Waerden; Stiphout (74. Vullings), Van Mil en Egelmeers (55. Tastan); Kleuskens, Pelzer en Shala (69. Peeters).

Volharding: Vullings; Schepens, Gerrits, Kessels en Van Kempen; Verstegen (62. Van Rens), Evers en Beurskens; Tissen (73. Litjens), Blenckers en Brouwer (87. Reijnders)

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding