Voetgolf kampioenschap Volharding Jo11-2

Gepubliceerd op 16 november 2019

"Wie wordt gekroond tot Voetgolf Koning  2019"

Zaterdag 16 november waren we vrij. Geen wedstrijd, want de match tegen achtervolger United jo11-1 was in het begin van de competitie al verplaatst i.v.m. kader bij United.

Maar een zaterdag zonder voetbal gaat er bij de meesten niet in. Reden genoeg voor de coach om een activiteit in te plannen. Deze keer geen training op de vrije zaterdag, maar een wedstrijdje voetgolf bij Voetgolf International in Venlo. Doel van deze dag, teambuilding en gezellig samen zijn

Door de groepsapp van de ouders van de spelers van Volharding jo11-2 liep het echter iets anders dan gepland. Sommige van de ouders begonnen elkaar uit te dagen. Er werd een grote beker geregeld voor de winnaar, ouders gingen stiekem oefenen in de tuin, YouTube werd geraadpleegd voor de juiste technieken van het voetgolf en er werden personal voetgolf trainers ingeschakeld om beter te worden. De kinderen hadden hier overigens geen last van gelukkig, op een paar fanatiekelingen na die de dag voor de wedstrijd niet sliepen van de spanning

Om 11:00 uur arriveerden we op plaats delict.

De uitleg werd gedaan door de eigenaar van de Voetgolf baan, groepen werden gemaakt en er werd afgetrapt door het groepje Peters/vd Coelen.

18 holes werden gespeeld door 10 kinderen en 7 ouders, waaronder 1 soccermama en een aantal soccerdrama's.

De teams:

Roy

Sil

Lars

Al snel werd duidelijk dat alle facetten van het trappen beheerst moest worden om aanspraak te maken op de grote trofee en de titel "Voetgolf Koning 2019".

Balsnelheid, richtingsgevoel en concentratie werden in de blender gegoten met als eindresultaat een prachtige voetbal ochtend.

Op hole 6 haalde Finn (spelend in het groepje Peters/vd Coelen) een "hole in one". Super knap van de talentvolle middenvelder van Volharding jo11-2. Levi was regelmatig zijn beide ouders te slim af en had een strak schema afgewerkt. Kanshebbers voor de titel?

Koen, Thijs en JD waren met momenten oppermachtig in het groepje Van Veghel/Rombouts, maar wisselde mooie momenten af met sims wat ongeconcentreerde puts. Ook zij maakten een goede kans op de mooie beker die later op de dag uitgereikt zou gaan worden.

Team 3 speelde of hun leven er van af hing. Joah, Mick en Malcolm gaven elkaar geen cadeautjes en er werd gestreden op het scherpst van de snede. Maar er werd vooral ook veel gelachen. Zeker toen opa Hans een 9 haalde op hole 8 schaterde de boys zo hard, dat ze het zelfs 10 km verderop op het veld van hbsv, die met 6-0 (!) van Ivo wonnen, konden horen

In team Janssen/Buijs hadden Lars en Sil een klein nadeel doordat ze steeds zelf uit moesten zoeken wat de beste manier was om de hole te bespelen. Lars kon wat gemakkelijker dan de meeste een hole openen met links of rechts. En Sil, die natuurlijk met zijn mooie uitrappen, hoog stond genoteerd bij de bookmakers.

Na 9 holes even een korte pauze.

Koffie, koekje, glaasje drinken en zakje chips. Even de tussenstanden evalueren met de rivalen en weer verder.

De 2e 9 holes werd het spannend! Nauwlettend werd iedereen in de gaten gehouden. Ging alles wel eerlijk overal?

Er stond natuurlijk veel op het spel.

Iedereen deed zijn best, het was leuk, gezellig en leerzaam. Op het einde verzamelen bij het huisje van meneer Voetgolf.

De eindscore werd berekend. Soms nog 4x nageteld of er echt niet een foutje was gemaakt. En toen de prijsuitreiking

Jongeren klassement:

1 Levi

2 Joah/Thijs

3 Koen

Veteranen:

1 Denny

2 Ronnie

3 Martien

Woensdagavondspeelt Volharding Jo11-2 de misschien wel de allesbeslissende wedstrijd tegen United jo11-1. Bij een overwinning is de Vierlingsbeekse equipe bijna niet meer in te halen door de concurrentie en kunnen ze zaterdag 23 november op eigen sportpark het kampioenschap binnen halen. Bij een nederlaag worden de laatste weken nog knijters spannend!

We gaan er samen met United een mooie pot van maken. Wil je komen kijken? De wedstrijd begint om 19:00 uur in Wanssum.