Venlosche Boys jo9-1 VS Volharding jo9-1 1-2

Gepubliceerd op 17 november 2018

"Everyday is a chance to get better"

Zaterdag 16 november 09:00 uur:

De returnmatch tegen de Boys uit Venlo. Thuis werd een 4-1 achterstand omgebogen tot een 6-5 overwinning. De enige ploeg die Venray op de knieën kreeg (4-3). Waar wij nog ternauwernood een 4-4 gelijkspel uit het vuur konden slepen.

Met 3 punten voorsprong op Venray reisde de ploeg van Volharding af naar Venlo. Het was koud, het veld was nog met ijzel bedekt en de Tom Tom werd "vervloekt". Een ietwat kortere warming up moest voldoen.

Volharding trad vandaag aan met 8 man, spits Stef speelde vandaag bij Volharding jo9-2 mee, ook nog in de race voor het kampioenschap.

Op een moeilijk bespeelbaar veld bleek al snel dat nauwkeurig combineren lastig was. Venlo ging hier in de beginfase wat beter mee om dan de nummer 1 van de hoofdklasse C. Het resulteerde in een paar kleine kansjes voor de oranje zwarten. Daar tegenover stonden in het eerste kwart slechts een poging van Max en Levi. Beide doelpogingen miste wat kracht om voor echt gevaar te zorgen.

Achterin stond het als een huis. Keeper Valencio was bij de les vandaag, Rowan zat er vaak goed tussen, Tim schakelde zijn man goed uit en de beste man van het veld vandaag Jaydey (samen met middenvelder Alex van de Boys) liet zien dat Sinterklaas nog niet was aangekomen in het land. Geen cadeautjes voor de Boys. De deur zat op slot en door de schoorsteen kwam ook niemand binnen!

Op het middenveld vochten Max, Joah en Lars hun duels uit. Levi voorin had het moeilijk tegen de 2 killers van Venlo. Het spel ging na de 1e time out pas wat meer op en neer, Volharding werd langzaam wat sterker. Er werd tot aan de rust niet gescoord. Tijd voor wat tactische aanwijzingen.

Rust.

Lars gaf aan zich niet goed genoeg meer te voelen om door te spelen, hij was wat grieperig, dus Volharding ging met 1 wissel de 2e helft in.

Na rust kreeg Venlosche Boys meteen een goede mogelijkheid op de 1-0. Maar onze rots in de branding Valencio pakte de bal goed. Even leek Volharding niet bij de les, maar herpakte zich meteen om weer de aanval op te zoeken.

Een schot op goal van Joah werd tot corner verwerkt.

Levi achter de bal. Corner vanaf de rechterkant van het veld. De voorgegeven bal werd door Max met zijn linkerbeen binnen geschoten. Een knappe volley zorgde voor de 0-1 voorsprong voor Volharding jo9-1. De goal werd uitbundig gevierd door de ploeg uit Vierlingsbeek.

Venlosche Boys werd gelijk wat agressiever. Volharding moest alle zeilen bijzetten om zich in de wat hardere duels niet te laten afbluffen.

Rowan, die met een perfecte bodycheck liet zien dat hij niet gediend was van de vele overtredingen op zijn teammatties Max en Joah, zorgde voor wat beleving op het middenveld. Hij werd een linie doorgeschoven toen Tim er in kwam voor Levi.

Max ging in de punt spelen.

Rowan, kwam in de gelegenheid om op goal te schieten. Zijn schot miste echter wat overtuiging en kon de voorsprong dus niet vergroten.

Joah en Max hadden hun handen vol aan de behendige Alex, die steeds met leuke bewegingen kon passeren. Toch kwam Joah een keer als winnaar uit het duel, hij kon zich vrij spelen met 2 Venlose Boys spelers op zijn hielen. Iets te ver naar links uitgeweken probeerde hij met een alles of niets poging de bal nog op goal te schieten. Zijn schot viel via de binnenkant van de paal achter de keeper van de Boys! 0-2 voor Volharding.

Het werd feller en feller. Soms op het randje en soms net er over. Venlo rukte weer op naar het Volharding doel. Met man en macht werd geprobeerd om de Venlosche aanval te stoppen. Maar helaas, de bal was al van de voet vertrokken op weg naar de goal. Voor Valencio een moeilijke bal die net iets te hard en te hoog was om te kunnen redden. De aansluitingstreffer stond op het bord. 1-2.

Nog ongeveer 4 minuten op de klok. De spanning was weer terug! Dat werd ook zichtbaar in het veld. De fair play werd overboord gegooid en de vlam sloeg in de pan. Middenvelder Joah werd hardhandig naar de grond gewerkt, maar de scheidsrechter liet gewoon doorspelen. Een tackle op de bal... Daar was de fanatieke (soms iets te fanatieke) Joah het niet mee eens. Hij stond op en ging meteen terug in de aanval om de bal terug te krijgen. Dit deed hij helaas met net iets meer bewegingen van judoclub Randori, dan met bewegingen van Rkvv-Volharding. Het spel werd even stilgelegd en iedereen werd weer tot de orde geroepen.

De laatste paar minuten werden uitgespeeld. Jaydey en Tim zorgde er voor dat keeper Valencio zijn doel schoon hield in het resterende deel van de wedstrijd.

Het laatste fluitsignaal zorgde er voor dat Volharding jo9-1 zijn 7e wedstrijd van het seizoen winnend af sloot. 22 punten uit 8 wedstrijden.

Als volgende week thuis gewonnen wordt van Wittenhorst kunnen de jongens zichzelf al kampioen in de hoofdklasse noemen!

Alleen Venray kan dan nog op gelijke hoogte komen als ze winnen van Volharding.

En dan het mooie nieuws uit Vierlingsbeek:

Stef 3x gescoord bij jo9-2. Een hattrick en tot matchwinnaar gekroond!

"Everyday day is a chance to get better"

Volgende week thuis tegen hekkensluiter Wittenhorst jo9-1.

Aanvang 10:00 uur op sportpark Soetendaal in Vierlingsbeek.

• @rkvvvolharding RT @RKSVvolkel: @RKSVvolkel wint van @rkvvvolharding met 2-1. Terechte overwinning en de eerste 3 punter in de 2e klasse. #VOLVOL
  • @rkvvvolharding RT @RKSVvolkel: 88. Bart Teeuwen zet @RKSVvolkel op een terechte 2-1 voorsprong. #VOLVOL
  • @rkvvvolharding RT @RKSVvolkel: Ruststand 1-1 in een aantrekkelijk duel in Volkel. Kan nog 2 kanten op. #VOLVOL
  • @rkvvvolharding RT @RKSVvolkel: Buitenspel géén 1-2 door Mark Blenckers. #VOLVOL