Venhorst - Volharding (1-1) 2-3

Gepubliceerd op 01 november 2015

VENHORST – Met het geluk van een koploper haalde Volharding vanmiddag in Venhorst de eerste periodetitel binnen. Bij winst zouden de roodwitten de periode zich op zeker toe-eigenen en die zege kwam er op een zwaar bevochten wijze. In een niet bijster geweldige wedstrijd kopte Rob Branje in extremis ruim in de extra tijd zijn ploeg naar de zege: 2-3. Daardoor is Volharding na vier uitwedstrijden nog altijd zonder puntenverlies op vreemde bodem. Dat steekt schril af tegen de vier punten uit vier duels die tot dusverre op het eigen sportpark Soetendaal werden behaald.

Rob Branje (geheel rechts) schreeuwt het -samen met zijn teamgenoten- uit van vreugde, nadat hij Volharding in de extra tijd met het hoofd de periodetitel heeft bezorgd (Foto: Paul Stiphout).Rob Branje (geheel rechts) schreeuwt het -samen met zijn teamgenoten- uit van vreugde, nadat hij Volharding in de extra tijd met het hoofd de periodetitel heeft bezorgd (Foto: Paul Stiphout).

Voor succestrainer Sjoerd van der Coelen betekende het zijn tweede periodetitel in zijn tweede seizoen als hoofdcoach bij Volharding. Vorig seizoen werd de tweede periodetitel gepakt. Destijds was men afhankelijk en moest men wachten op een inhaalwedstrijd van PSV, dat uiteindelijk met 1-0 verloor bij Nieuw Woensel. Ditmaal deed de Vierlingsbeekse ploeg het helemaal op eigen kracht. Dat Volharding vanmiddag de eerste prijs van het seizoen zou pakken, leek na drie wedstrijden een utopie. Immers na drie duels hadden de Bekenaren nog maar drie punten vergaard, met als dieptepunt de 1-5 thuisnederlaag tegen Heeswijk op 20 september jongstleden. Daarna zette Volharding echter een prima serie neer van dertien punten uit vijf wedstrijden en dat bleek uiteindelijk voldoende voor het periodekampioenschap.

Op bezoek bij promovendus Venhorst –dat voor het eerst in haar historie in de tweede acteert- begon Volharding bijzonder scherp aan de wedstrijd. Gelijk na de beginaftrap van Venhorst veroverde Volharding-spits Tim Brouwer de bal en zette daarmee de toon. Er stond immers een periodetitel op het spel. Venhorst zakte al dan niet gedwongen door Volharding ver in en wachtte op fouten van Volharding in de opbouw om daarna met de lange bal met name de razendsnelle spits Thijs van Sleeuwen te zoeken. Dat lukte echter pas voor het eerst na een kleine twintig minuten. Daarvoor creëerde Volharding al een drietal mogelijkheden. Mark Blenckers, Rob Branje en Sam Litjens kwamen echter niet tot scoren. Dat lukte Van Sleeuwen na twintig minuten overigens ook niet, hij vond Volharding-keeper Job Vullings op zijn weg. Vijf minuten later had Van Sleeuwen wel succes. Op aangeven van Rob van Dooren verschalkte hij Vullings: 1-0. Binnen de minuut herstelde Mark Blenckers het evenwicht. Na voorbereidend werk van Pepijn van Geenen kapte Blenckers zich knap vrij en schoot de bal in de linkerbenedenhoek: 1-1. Het was al Blenckers’ zevende treffer van het lopende seizoen, een aardig aantal voor een middenvelder. Na een dik half uur kwam Volharding heel goed weg. Een lob van Rob van Dooren werd door Bram Jacobs via zijn eigen lat tot hoekschop verwerkt. 

In de tweede helft moest het publiek lang wachten op enig doelgevaar aan beide kanten. Volharding bleef te veel volharden in het rondspelen van de bal. Dat gebeurde in het te laag tempo, waardoor Venhorst nooit echt in de problemen kwam. Tot de 72e minuut. Na een fraaie actie van invaller Jasper Lenkens –die aan de achterlijn een tegenstander uitspeelde maar daarbij ook een overtreding leek te maken- kwam de bal terecht bij Pepijn van Geenen. Die zag centrale verdediger Bram Jacobs met zevenmijlslaarzen opstomen en precies op het juiste moment bezorgde Van Geenen de bal bij Jacobs, die de bal met de binnenkant van ruim buiten de zestien meter met veel snelheid in de rechterbenedenhoek schoof: 1-2. De thuisclub toonde veerkracht en in no time stond het weer gelijk. Wederom profiteerde Thijs van Sleeuwen van slechte communicatie in de Volharding-defensie: 2-2. Direct na de gelijkmaker verzuimde Kevin Reijnders om Volharding opnieuw op voorsprong te zetten. Alleen voor Venhorst-doelman Luc Peters mikte Reijnders jammerlijk over. Omdat op de andere velden zowel Helvoirt als BVV –de beide directe concurrenten voor het winnen van de eerste periodetitel- inmiddels op voorsprong stonden besloot trainer Van der Coelen tien minuten voor tijd om alles op alles te zetten door één-op-één te gaan spelen. Centrale verdediger Rob Branje werd als extra aanvaller naar voren gedirigeerd. Dit scenario werd vorig seizoen uit bij PSV ook al eens met succes toegepast. Met de snelheid voorin bij Venhorst, betekende deze tactische zet natuurlijk veel extra risico. In de 86e minuut kwamen de gasten wederom goed weg toen aanvoerder Tom van de Boogaard de bal voorlangs schoof. Drie minuten later vloog een vrije trap van Mark Blenckers aan de andere kant net over de lat. Ruim in de extra tijd werd het naar voor sturen van Rob Branje beloond. Met de moed der wanhoop slingerde Mark Blenckers de bal het vijandelijke strafschopgebied in op zoek naar het hoofd van Branje. Branje ging de lucht in, timede beter dan de uitkomende goalie Peters en zag tot zijn grote vreugde de bal in het Venhorst-doel belanden: 2-3. Daarmee zag de thuisclub een verdiend punt in rook opgaan en mocht Volharding de eerste prijs van het seizoen uitbundig gaan vieren.

Karakteristieken

scheidsrechter: Mark Kolenberg (Helmond)

25e min. 1-0  Thijs van Sleeuwen

26e min. 1-1  Mark Blenckers

72e min. 1-2  Bram Jacobs

76e min. 2-2  Thijs van Sleeuwen

93e min. 2-3  Rob Branje

toeschouwers: 200

gele kaart: Willem van der Burgt (trainer Venhorst) wegens commentaar op de leiding

Opstelling Volharding: Job Vullings; Roel Gerrits, Rob Branje, Bram Jacobs, Guus Cuijpers; Wouter Evers, Pepijn van Geenen, Mark Blenckers; Kevin Reijnders, Tim Brouwer (66. Jasper Lenkens), Sam Litjens

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding