V.V. Schaesberg – Volharding (1-1) 2-1

Gepubliceerd op 25 september 2016

Karakteristieken

scheidsrechter: MJ Kok

assistent-scheidsrechters: J Ter Haar en M Achten

1e min. 0-1  Tim Brouwer

5e min. 1-1  M Sangen

81e min. 2-1  M Sangen

gele kaarten: Patrick van Kempen, Jip Verstegen en Wouter Evers (Volharding); 

Opstelling Volharding: Job Vullings; Jeroen Schepens, Roel Gerrits, Tom Kessels, Patrick van Kempen (75. Daan Albers); Wouter Evers, Joep Beurskens, Jip Verstegen; Tim Brouwer (67. Sam Litjens), Mark Blenckers, Marc van Rens (46. Rik Thissen)

SCHAESBERG – Volharding verloor zondag met 2-1 in Schaesberg waar een gelijkspel lang mogelijk was geweest. Na een enerverend begin van de wedstrijd met 2 doelpunten in de eerste 5 minuten leek de wedstrijd langzaam dood te bloeden, maar was het toch Schaesberg dat in de laatste 10 minuten de punten pakte.

Op het fraaie sportpark van VV Schaesberg was het Tim Brouwer die al in de 1e minuut de score opende na een fraaie actie van Mark Blenckers. Heel lang kon Volharding niet genieten van deze voorsprong, want slechts 4 minuten later was het Martijn Sangen die Jeroen Schepens wist te passeren en daarna keeper Job Vullings machteloos liet.

Volharding leek de draad toch goed op te pakken na deze tegenvaller maar onder andere twee vrije trappen van Patrick van Kempen en Mark Blenckers leidden niet tot resultaat. Het spel van Volharding was net als vorige week in de tweede helft tegen Geldrop prima, en er werden een aantal fraaie aanvallen opgezet die helaas stuitten op de keeper van Schaesberg.

In de rust werd Marc van Rens gewisseld door Rick Tissen. Volharding probeerde wat meer voetbal in het spel te brengen, en in de 50e minuut leidde dat tot een grote kans die helaas door keeper Bours gepareerd werd.

Schaesberg liet zich echter niet onbetuigd en creeerde steeds meer een offensief waarbij ook de nodige kansen ontstonden die gelukkig voor de ploeg van Sjoerd van der Coelen niet benut werden.

Echter in de 80e minuut werd het dan toch 2-1 voor de Limburgers. Volharding wist dat het volop in de aanval moest om te proberen een punt mee te nemen uit het zuiden. Dit leek ook te gebeuren toen een bal van Tom Kessels via de lat over de achterlijn kwam, maar tot grote verbazing werd dit afgewimpeld met een corner door de verder leidende scheidsrechter Kok . Waar deze week in Nederland de primeur plaatsvond van de videotechnologie (notabene met Vierlingsbekenaar Pol van Boekel achter de schermen), zou het deze middag echter niet tot resultaat leiden, waardoor Volharding voor de tweede week op rij met lege handen achter bleef. Het vertoonde spel geeft echter hoop voor dit seizoen, en zal ook zeker resultaat gaan opleveren, wellicht komend weekend al als de derby in en tegen Venray op het programma staat.

 

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding