UPDATE MEDISCHE STAF

Gepubliceerd op 21 december 2017

- Evaluatie
- Manueel therapie
- verzekeringsnieuws
 
De winterstop nadert, de winterse omstandigheden hebben voor de eerste afgelastingen gezorgd en de kerstverlichting verbloemt enigszins de korte dagen. Tijd voor ons als medische staf om de eerste seizoenshelft te evalueren. Er is eind vorig seizoen een stevig fundament gelegd onder de samenwerking tussen Volharding en Fysiotherapie van Dongen. Dit heeft onder andere tot het volgende geresulteerd:
- laagdrempelige communicatie
- periodiek overleg, om blessures te bespreken en van elkaar te leren
- eenduidige warming-up selectie en A1
- integreren van preventieve oefeningen ter voorkoming van hamstringblessures
 
Speerpunten voor de tweede seizoenshelft zijn de volgende:
- Verder verbeteren en optimaliseren van de onderlinge communicatie
- Vroeg signaleren groeispecifieke blessures bij jeugdspelers
- Het delen van kennis tijdens het periodiek overleg om blessures nog beter te kunnen begeleiden
 
Per 1 januari 2018 heeft fysiotherapie van Dongen de beschikking over een Manueel therapeute. Ellen Branje heeft de opleiding hiervoor succesvol afgerond en zal dit met enthousiasme in de praktijk gaan brengen. Manueel therapie is een waardevolle specialisatie welke ook bij veel voetbalblessures van meerwaarde is.
 
Ieder kalenderjaar veranderd het een en ander bij de zorgverzekeraars. Aangezien iedere sport en dus ook voetbal blessurerisico’s met zich meebrengt is het verstandig om even kritisch naar de polisvoorwaarden van je verzekering te kijken. Fysiotherapie heeft een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering welke NIET ten koste gaat van het eigen risico. Voor spelers tot 18 jaar is de vergoeding voor het grootste gedeelte vanuit de basisverzekering vrij van eigen risico dus zonder extra kosten. Met name voor deze groep vinden we het belangrijk om niet te lang met blessures te blijven lopen en tijdig contact op te nemen met de medische staf of direct met fysiotherapie van Dongen. Verwaarloosde blessures tijdens de groei kunnen later vervelende, langdurige blessures worden. Voor de volledigheid hieronder nog een artikel welke in de globaal geplaatst is met extra informatie over de zorgverzekering 2018
Wij zijn op dit moment tevreden over onze samenwerking en zijn er van overtuigd op deze manier een bijdrage te leveren aan een zo fit mogelijk Volharding. Rest ons niets anders dan iedereen fijne feestdagen te wensen en een fit 2018!
 
Met sportieve groet,
Manfred, Ger, Herman, Joey, Ellen, Toine, Menta en Wouter
 

LET OP:
Stelt u zich eens voor. U gaat naar de plaatselijke supermarkt en komt bij binnenkomst op de broodafdeling. Het gesneden brood welke u al jaren afneemt blijkt nu iets duurder te zijn door een tegenvallende graanoogst. U bent echter overtuigd van het product en hebt dit er graag voor over. Thuis komt u er echter achter dat ieder brood 4 snedes minder bevat. Dit blijkt bij ieder brood het geval te zijn.
Dit is zo’n beetje wat er nu ook gebeurt bij de zorgverzekeraars. Buiten een lichte prijsstijging in de maandelijkse premie blijkt fysiotherapie in veel aanvullende pakketten minder vertegenwoordigd voor 2018. Het is dus belangrijk om de polisvoorwaarden voor de zorgverzekering 2018 goed door te nemen zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Fysiotherapie kan ook voor u in 2018 broodnodig zijn!
Wij gaan er van uit u met dit bericht van dienst te zijn geweest.
Wij wensen iedereen alvast fijne feestdagen en een fit 2018. Wij doen onze uiterste best om u ook in 2018 zo goed mogelijk van dienst te zijn.
Met sportieve groet,
 
Wouter van Dongen
Namens fysiotherapie en fitnesscentrum van Dongen.
“Mensen helpen fit te worden, fit te zijn en fit te blijven!”
www.vandongenvierlingsbeek.nl
 
www.pijnontmaskerd.nl

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding