Tweede klasse H vertoont contouren van voormalig 3D, babyboom bij EVVC

Gepubliceerd op 16 augustus 2018

Redelijk op de schop deze klasse, met zes nieuwe- en acht gebleven clubs. Met drie teams die promoveerden en geen degradanten uit de eerste klasse lijkt deze competitie meer dan interessant om te volgen. Veel derby's die we herkennen uit de 3D-tijd. Ook hier een rondje langs de respectievelijke (regio) trainers en een mooie analyse van Stefan Hesemans van EVVC.

Door Peter Kuijpers

Kampioenen Vianen Vooruit en Real Lunet (Zuid-1), de promovendi Berghem Sport en DAW  en de twee overgehevelde clubs Sparta'18 (Sevenum) en Sportclub Irene (Tegelen) zijn nieuw.  Hierbij kan je onmiddellijk de vraag stellen of de Limburgers hier wel zo blij mee zijn. Clubs die de nestwarmte gaan missen van het zuiden en voorheen uitkwamen in de zuidelijke klasse nu 2G. We zullen maar zeggen dat de Brabantse krentenmik zeker niet minder is dan de Limburgse Vlaai en dus meer dan welkom. Sparta'18 overigens vierde dit jaar het honderdjarig bestaan. Eeuwenoude clubs zoals UDI'19 dat ook mee gaat maken komend jaar. Rhode en Prinses Irene zien we niet meer terug die werden respectievelijk kampioen en promoveerden naar de eerste klasse. BVV, TGG en Margriet daalden af, waar we de Ossenaren terugzien in de derde klasse D.

Niels Voet, trainer van Vianen Vooruit

"Ons bekerprogramma is een mooie voorbereiding naar de competitie toe inderdaad. De competitie is een hele mooie voor ons. Lekker weer Brabant in net als vorig jaar. We wilden ook in deze competitie daar terecht komen. Wedstrijden lekker dichtbij, tegen mooie clubs en sterke tegenstanders in plaats van naar Doetinchem en omstreken. Wel denk ik dat het een competitie wordt waarin weer veel clubs van elkaar kunnen winnen of verliezen. Ik schat Real Lunet en EVVC hoog in. Voor ons is de doelstelling handhaving en dat is realistisch. We gaan het zien. Kijken of we net als vorig jaar weer ons zelf kunnen overtreffen. Do what you can't." Vianen Vooruit kreeg twee leuke versterkingen binnen met Wouter Evers van Volharding en Jeroen Bardoel van het Nijmeegse Orion.

 

Rob van der Ven, trainer van DAW

"Leuke competitie en een hele mooie uitdaging. Een aantal bekende tegenstanders en trainers, maar ook veel clubs waar we nog nooit eerder tegen gespeeld hebben. We hebben voorgaande jaren in oefen- en bekerwedstrijden tegen bijvoorbeeld Rhode, EVVC en Prinses Irene laten zien dat we het niveau aankunnen. Nu gaan we zien of dat we ons ook over 26 wedstrijden kunnen meten met teams van dit niveau. Uiteindelijk willen we ons in ieder geval rechtstreeks handhaven. Dat dit geen gemakkelijke opgave zal worden is afgelopen seizoen bij bijvoorbeeld Margriet wel gebleken. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit ons met deze groep wel gaat lukken. Vooraf denk ik dat EVVC en Real Lunet de favorieten zijn in deze klasse." Ondanks dat er belangstelling was voor Schaijkse spelers bleef de groep intact, wat het clubgevoel ondertekent op Den Heuvel.

 

Johan Vullings, trainer van Volharding

"Ja heerlijk dat het weer begonnen is. Het voelt super om weer terug te zijn bij Volharding, nu dan als hoofdtrainer. Over enkele weken de bekerwedstrijden waarin we goede tegenstanders treffen en ook een nog beter beeld krijgen waar we verder aan moeten werken. Dat we het daar goed in willen doen is logisch, ook al beschouw ik het meer als oefenwedstrijden. We werken naar de competitiestart toe, dat is het moment dat we er moeten staan. Voor mij is het een nieuwe klasse met tegenstanders die ik niet zo goed ken. Het is dan ook lastig om op voorhand een favoriet aan te wijzen. Natuurlijk weten we dat we een aantal sterkhouders zijn verloren, maar daar wil ik niet mee bezig zijn. De eerste indruk die ik van de groep heb, is dat het een gemotiveerde en enthousiaste spelersgroep is waar ik prima mee aan de slag kan. Doelstelling? Nou wat dat betreft denk ik nog niet in posities op de ranglijst, maar wil ik dat we stap voor stap vooruitgang boeken in de mijn speelwijze en de ontwikkeling van spelers. Als dat lukt dan ben ik tevreden en zal dat ook resultaat opleveren. Ik wil graag dat we stabiel presteren. Niet dat we de ene week ruim winnen en de week erna weer dik verliezen."

 

Willem van der Burgt, trainer van Berghem Sport

"De competitie indeling is niet verkeerd denk ik. Veelal dorpsclubs waar vooral gewerkt wordt met eigen jongens en met EVVC, Heeswijk, Erp, DAW en Venhorst een aantal clubs uit de regio wat meestal mooie wedstrijden oplevert met een extra tintje. Moeilijk om hier op voorhand een favoriet aan te wijzen maar er zitten wel wat clubs tussen die ruime ervaring hebben op dit niveau. SSS'18, Volharding, EVVC en Helvoirt hebben afgelopen jaren bovenin gestreden in deze klasse en aangezien er bij deze clubs weinig verloop is verwacht ik dat ze ook dit seizoen weer mee zullen strijden voor de prijzen. Voor mij persoonlijk is het leuk om na 15 jaar weer terug te keren bij Berghem Sport waar ik zelf heb gevoetbald en ook ben begonnen als trainer. Er is veel gebeurd en de club is enorm gegroeid de afgelopen jaren. Over enkele maanden is het vernieuwde sportpark gereed en ligt er een schitterende accommodatie waar alle faciliteiten aanwezig zijn om goed te kunnen werken. De spelersgroep, waarmee promotie is afgedwongen, is intact gebleven en wordt aangevuld met enkele spelers uit de jeugd die gaan proberen aan te sluiten. Uiteraard zullen we in de eerste maanden moeten wennen aan het niveau maar onze doelstelling is om een stabiele club in de tweede klasse te worden. Mooie uitdaging, ik heb er veel zin in."

 

Ruud Vermeer, trainer van SSS'18

"De indeling is deels een verassing, maar in grote lijnen wat ik wel verwacht had. Leuk dat uit de regio DAW en Vianen Vooruit erbij zijn gekomen. Berghem Sport en Real Lunet ook, maar wat verder weg voor ons. Verder zijn Sparta '18 (Sevenum) en Sportclub Irene (Tegelen) wel  verassingen. Deze beide ploegen stonden vorig jaar nog in de andere 2e klasse. Van Emplina, Volharding, EVVC en Erp verwacht ik dat het goede kanshebbers zijn om voor promotie te spelen. Ook willen we zelf graag weer spelen voor de top drie. Afgelopen jaar zijn we met SSS'18 helaas één puntje tekort gekomen om nacompetitie te spelen. Dit jaar gaan we ervoor om dit wel te realiseren."

 

Jurgen van Wanrooij, trainer van Erp

"We zijn met Erp vier trainingen onderweg. Het bevalt mij tot op heden erg goed. Ik tref een erg leuke groep aan die bereid is om veel arbeid te leveren. Aankomende twee weken drie goede oefenwedstrijden voordat wij de beker in gaan. Zit een duidelijke opbouw in deze wedstrijden. Dit was volgens mij wel een beetje de verwachte tweede klasse, WSC is de andere kant op en Sportclub Irene en Sparta'18 zijn erbij gekomen. Een erg leuke klasse dat hebben we vorig seizoen kunnen zien toen er tot de laatste speeldag nog zeven ploegen op de nacompetitie plek terecht konden komen. Dat wil zeggen dat de verschillen erg klein zijn. Er zitten wel een aantal nieuwe ploegen bij waar wij de kracht nog niet van weten. Ik verwacht op basis van de ranglijst van vorig seizoen veel van EVVC en ook Real Lunet heeft een aantal gevestigde namen in hun selectie. Wij zelf moeten zorgen dat we topfit en met een duidelijke spelbedoeling aan de aftrap verschijnen. Dit om goed aan de competitie te kunnen beginnen, dat is onze doelstelling." Erp zag talent Willem den Dekker vertrekken naar Gemert, maar verwelkomende Youri Vissers en Emiel van der Sanden van Blauw Geel'38. Dennis van Ballegooij kwam als doelman van Margriet naar Erp.

 

Joost Janssen, trainer van Venhorst

"Op Sparta '18 en Sportclub Irene na zijn er voor ons geen verrassingen in de competitie indeling. Met Vianen, DAW en Berghem Sport hebben wij in de tweede klasse enkele goede en mooie regionale clubs erbij gekregen. Wij zijn tevreden met de indeling. Wij weten dat welke clubs er ook in deze klasse spelen wij dit jaar weer vol aan de bak mogen en moeten, willen wij een rol van betekenis spelen. Gelukkig hebben wij geen mutaties, is de groep weer een jaartje ouder en hebben wij het afgelopen jaar stappen gemaakt om ons te kunnen meten met alle andere teams in de tweede klasse. Afgelopen seizoen hebben wij een meer dan uitstekende tweede seizoenshelft gespeeld, nadat wij in de winterstop al door vele waren afgeschreven. Deze lijn willen wij doortrekken en het seizoen goed beginnen. Ik verwacht veel van Erp, zij hebben een aantal versterkingen en met Jurgen van Wanrooij die ik nog ken van onze tijd bij Nooit Gedacht hebben zij een zeer ervaren en erg fanatieke trainer. Maar een duidelijke titelkandidaat kan ik niet aanwijzen. Als het weer eenzelfde seizoen wordt als afgelopen jaar kan iedereen van elkaar winnen maar ook zeker verliezen. Dat maakt deze klasse zo mooi."

 

Stef Sijbers, trainer van Heeswijk

"Wat me verrast in de beker is Eijsden. Lekker stukje rijden maar gelukkig spelen we thuis. Verder zijn het hele goede wedstrijden voor ons. Natuurlijk de derby tegen Prinses Irene en een mooie wedstrijd tegen een sterk en jeugdig RKVVO. Al een mooi moment om te kijken waar we staan op de weg waar we naar toe willen. De tweede klasse is toch flink veranderd en ik moet de groep nog goed leren kennen, dus waar willen we eindigen? Graag helemaal bovenaan, maar dat zullen er meer willen. Een favoriet? Wellicht Erp?" Heeswijk nam afscheid van clubicoon Camiel van Doorn, maar zag zich versterkt met drie spelers van Blauw Geel'38: Gerke van den Akker, Coen van Beljouw en Coen van Zutven.

 

Marc van de Ven, trainer van Emplina

Marc is weliswaar weg uit deze kliksportregio, maar toch nog even zijn mening na vijf jaar Heeswijk. "We zijn een anderhalve week onderweg met Emplina en we leggen de eerste accenten binnen speelwijze en spelprincipes. Afgelopen zondag de eerste oefenwedstrijd tegen hoofdklasser Nuenen met slechts één goal verschil verloren en de komende weken gaan we middels oefen- en bekerwedstrijd vervolgstappen zetten. Met zes nieuwe ploegen in de competitie is het moeilijk te voorspellen wie er voor de prijzen mee gaan doen. De gepromoveerde ploegen uit de 3e klasse en de Limburgse ploegen zijn voor mij grotendeels onbekend. Van de regionale ploegen verwacht ik veel van Erp, met enkele versterkingen en een uitstekende nieuwe trainer kunnen ze wel eens positief gaan verrassen. Daar het vaak dicht bij elkaar zit, is het ook voor ons belangrijk om sterk te starten en direct een serie neer te zetten. Mooi dat we onderweg zijn, we hebben er veel zin in."

 

Stefan Hesemans, trainer van EVVC

"De klasse is behoorlijk veranderd, met zeven clubs die blijven, zijn er maar liefst 6 vertrokken WSC, Prinses Irene, BVV, TGG, Margriet en Rhode. Voor ons vooral spijtig dat Prinses Irene er niet meer bij is, dat knap promoveerde. Dat waren voor ons en de supporters  mooie wedstrijden. Daarvoor in de plaats komen DAW en Berghem Sport. De wat meer onbekende clubs zijn Vianen Vooruit, Sparta '18 , Sportclub Irene. Real Lunet is een oude bekende die hebben we al eerder ontmoet in de 2e klasse, ik vermoed dat er nu wat andere spelers rondlopen. Erp heeft zich versterkt met twee spelers die makkelijk kunnen scoren, die zullen hierdoor bovenin mee gaan draaien verwacht ik. De krachtsverschillen in deze klasse zijn doorgaans minimaal met Emplina, Helvoirt, Heeswijk, Volharding, SSS'18, Erp en Venhorst, plus de bovengenoemde nieuwelingen is de eindklassering nauwelijks te voorspellen. Rhode was twee seizoenen geleden nog derdeklasser en was onverslaanbaar het vorig seizoen, dus nieuwelingen kunnen zeker ook verrassen."

 

Vaders

"Maar als bijzondere gebeurtenissen in de voorbereiding maatstaf is voor de rest van het seizoen wordt het in ieder geval een bijzonder seizoen. Dinsdag 14 augustus, zijn er 5 ''EVVC baby's'' geboren, waarvan twee tweelingen. Twee selectiespelers en de trainer van het 2e elftal zijn hiervoor verantwoordelijk. Onze doelstelling voor het komende seizoen zal zijn om in de top drie mee te draaien en meedoen in de strijd om de titel. Na twee periode titels in de afgelopen 4 jaar , willen we nu graag nog constanter bovenin meedraaien. We hebben echter vorig seizoen aan Helvoirt gezien dat het geen vanzelfsprekendheid is dat als je het ene seizoen bovenin draait of zelfs op de laatste speeldag net geen kampioen wordt, dat het seizoen erna ook succesvol zal zijn. Helvoirt bleef er ternauwernood op doelsaldo in. Blessures van meerdere bepalende spelers waren de hoofdoorzaak bij Helvoirt, als je die pech hebt dan wordt het natuurlijk een heel ander seizoen. Bij EVVC is dat ook zo, daarom vinden we het ook belangrijk dat het 2e nog meer aansluiting vindt bij het 1e elftal. We zijn daarmee aardig op weg, dit seizoen worden we weer wat breder. Het derde elftal is nu voor het tweede jaar ook selectie, dit zal later ook zijn vruchten af gaan werpen. Belangrijk vind ik de speelwijze, dat we nog meer gaan voetballen en proberen aan de bal nog beter te worden. Als we daar nog een aantal punten verder ontwikkelen volgt de stand vanzelf. We gaan dus voor mooi en positief seizoen met alle drie de selectie elftallen en natuurlijk onze drie kersverse vaders in de selectie."

 

Indeling tweede klasse H

1.Berghem Sport

2.DAW

3.EVVC

4.Emplina

5.Erp

6.Heeswijk

7.Helvoirt

8.Real Lunet

9.SSS'18

10.Sparta'18

11.Sportclub Irene

12.Venhorst

13.Vianen Vooruit

14.Volharding

Bron: www.kliknieuws donderdag 16 augustus 2018

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding