Tom Kessels (Volharding): 'Dat maakte de keuze alleen maar makkelijker'

Gepubliceerd op 07 juli 2016

We spraken op IDW de laatste tijd veel spelers die het ontzettend moeilijk vonden om de stap naar een andere club te maken. Begrijpelijk, maar is het een doodzonde om te zeggen dat de keuze voor een overstap niet zo moeilijk was? Nee, natuurlijk niet. En als je vervolgens bij een andere mooie club terecht komt hoef je jezelf al helemaal niet te schamen. Laat RKVV Volharding, de kampioen van de Tweede klasse H, nou net zo'n mooie club zijn. Tom Kessels dacht daar precies hetzelfde over. Hij laat SV Venray achter zich voor een nieuw avontuur bij RKVV Volharding, dat net als Venray volgend seizoen uitkomt in de Eerste klasse D. IDW zocht hem op voor een interview.

Hoi Tom, allereerst gefeliciteerd met je overgang. Wat heeft je doen besluiten om van SV Venray over te stappen naar RKVV Volharding?

Bij Venray vertrokken er verschillende spelers. Daarnaast kwam ik niet meer aan spelen toe en ik had er weinig vertrouwen in dat ik onder deze trainer nog wel aan spelen toe zou komen. Daarom was het voor mij ook tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Volharding toonde interesse en van beide kanten werd dit zeer positief opgepakt. 

 

Hoe moeilijk was de keuze? Aangezien je met Venray ook gewoon in de Eerste klasse uit had kunnen komen.

Ik was graag bij Venray gebleven, maar door bovengenoemde omstandigheden werd de keuze makkelijker gemaakt. De keuze was dus uiteindelijk niet heel moeilijk, omdat ik toe was aan een nieuwe stap. Daarnaast viel de groep ook uit elkaar. Het is extra mooi om volgend jaar tegen Venray te spelen in de Eerste klasse!

 

Je doorliep de jeugdopleiding van VVV/Helmond Sport, waarna je drie jaar geleden de overstap maakte naar SV Venray. Hoe was het destijds om vanuit een BVO ‘een stapje terug’ te doen naar een amateurvereniging?

Het was voor mij op het begin zeker aanpassen. Vooral fysiek wordt er veel gevraagd bij de senioren. In de jeugdopleiding wordt er nog meer technisch en tactisch gevoetbald. Daarnaast leeft de 3de helft natuurlijk veel meer bij het seniorenvoetbal. Hier moest ik de eerste jaren ook wel aan wennen. 

 

Hoe zou je je periode bij SV Venray omschrijven?

Bij Venray heb ik niet kunnen laten zien wat ik er zelf eigenlijk van had verwacht. Ik kan terug kijken op drie leuke jaren waarvoor ik iedereen bij Venray ook wil bedanken! Helaas heb ik met Venray, buiten een periodetitel, geen echte prijzen kunnen behalen. 

 

Je kan zowel als linkerverdediger en als middenvelder uit de voeten. Voor welke positie ben je naar Volharding gekomen?

Naar Volharding ben ik gekomen om als linker centrale verdediger te spelen. In de toekomst wil ik eventueel nog doorschuiven naar het middenveld. Linksback is een positie waar ik niet meer wil spelen, daar liggen mijn kwaliteiten niet. 

 

Tot slot: wat hoop je komend seizoen met Volharding te bereiken?

Het is al super dat Volharding gepromoveerd is, maar handhaving is voor mij geen doel. Ik hoop met Volharding te bereiken dat wij in het linker rijtje eindigen. Daarnaast zou het mooi zijn als wij in een periode lang mee kunnen doen voor de 1ste plek. 

bron: www.indewandelgangen.com 7 juli 2016

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding