SV Venray - Volharding (0-1) 1-3

Gepubliceerd op 02 oktober 2016

VENRAY – Volharding boekte zaterdagavond de tweede overwinning van het nog prille seizoen en de eerste buitenshuis. En dat nog wel op bezoek bij de grote buurman SV Venray. De roodwitten wonnen voor ongeveer 900 toeschouwers meer dan verdiend met 1-3. Na afloop was er natuurlijk grote euforie bij de Vierlingsbekenaren. Maar vooraal voor trainer Sjoerd van der Coelen en centrale verdediger Tom Kessels –beiden met een lang verleden bij SV Venray- moet de even fraaie als verrassende zege natuurlijk zeer speciaal gevoeld hebben. De druiven voor Venray-trainer Stephan Sijbers (ooit drie seizoenen eindverantwoordelijk bij Volharding, red.) waren daarentegen erg zuur. Hij zag zijn ploeg aardig voetballen, maar defensief stuntelen.

De laatste keer dat beide clubs elkaar troffen in competitieverband was in het seizoen 2004-2005, destijds nog in de tweede klasse. SV Venray werd dat jaar de ongenaakbare kampioen van de tweede klasse H. De enige speler die toen al van de partij was en zaterdagavond eveneens, was Volharding’s linksback Patrick van Kempen (32). Hij zal niet graag herinnerd worden aan de laatste wedstrijd tegen SV Venray (1-1, red.). Op 19 maart 2015 werd Van Kempen immers vlak voor tijd met twee keer geel weggestuurd. Vanavond kreeg hij na elfenhalf jaar echter zijn revanche in het hol van de leeuw.

Sijbers zag dat zijn piepjonge elftal (gemiddeld net iets meer dan 21 jaar oud en op de bank louter A- en B-junioren, red.) goed en scherp beginnen. Tom Kessels –die deze zomer de gevoelige overstap maakte van SV Venray naar Volharding- werd een paar keer nadrukkelijk gezocht. Met name aanvoerder Angelo van Mill -met zijn 27 jaar de routinier- liet zich niet onbetuigd en kreeg al na zes minuten spelen de gele kaart getoond van scheidsrechter Loontjens uit Breda, nadat hij Kessels nota bene rond de middenlijn onderuit had geschoffeld. In de elfde minuut kreeg Stef van Dijck namens de thuisclub een vrije kopkans, maar hij mikte ruim naast. In de tegenaanval verscheen Tim Brouwer aan de andere kant alleen voor Venray-keeper Dirk van Enckevort na een prachtige steekbal van aanvoerder Jip Verstegen, maar Brouwer schoot tegen de doelman aan. Even later werd Mark Blenckers vrij voor de goal gezet door Joep Beurskens, maar de inzet van Blenckers was te zacht. Het spel golfde voor rust op en neer met kansen over en weer. Ron Kleuskens zag zijn inzet gekeerd door Volharding-goalie Job Vullings en even later kopte de fysiek sterke Danny Pelzer naast uit een hoekschop. Volharding werd daarna sterker en in de 23e minuut hadden de Bekenaren op voorsprong moeten komen. Eén van de uitblinkers Rick Tissen stuurde met een fantastische pass Tim Brouwer weg, maar de pijlsnelle aanvaller schoof de bal oog-in-oog met Van Enckevort jammerlijk naast. Aan de andere kant keerde Vullings een schot van de tegenvallend spelende Armend Shala (hij werd na rust ook gewisseld door Sijbers, red.). In de 33e minuut kwamen de gasten uit Vierlingsbeek op voorsprong. Rechtsback Jeroen Schepens zette een aanval op, waarna twee oud spelers van SVEB en inwoners van Broekhuizenvorst een hoofdrol opeisten. Rick Thissen ging er op rechts vandoor en gaf een voorzet op maat op Joep Beurskens, die geen enkele moeite had om de bal binnen te schieten: 0-1. Tot aan de rust gebeurde er vervolgens niet meer zo veel. Mark Blenckers ontsnapte aan een rode kaart nadat hij uit frustratie een tegenstander op het middenveld onderuit wilde halen. Gelukkig voor Blenkers en Volharding raakte hij zijn tegenstander niet en volstond arbiter Loontjens met een gele prent. Job Vullings ranselde nog een vrije trap van Ron Kleuskens uit zijn doel.

Nadat Shala vlak na de hervatting in kansrijke positie de bal naast krulde, sloeg Volharding genadeloos toe. In de 50e minuut was het zelfde tweetal van de 0-1 verantwoordelijk voor de 0-2. Rick Tissen ontdeed zich aan de rechterflank knap van een paar tegenstanders, keek goed om zich heen en vond bewust wederom Joep Beurskens. De 18-jarige middenvelder controleerde de bal net op tijd en was wederom trefzeker: 0-2. Beurskens is nu met drie treffers zelfs tijdelijk clubtopscorer. In de 58e minuut kwam de thuisploeg terug tot 1-2. Bij één van zijn eerste balcontacten krulde invaller Burak Tastan de bal fraai voorbij Job Vullings: 1-2. Alle hoop voor SV Venray op een gelijkspel of beter werd drie minuten later echter alweer de grond ingeslagen. Een afgemeten vrije trap van Mark Blenckers werd door een andere middenvelder Wouter Evers binnen gekopt: 1-3. Volharding liet daarna het balbezit voornamelijk aan SV Venray, maar de balverliefde Venraynaren waren allerminst effectief. Het allemaal teveel weg van zaalvoetbal. Achterin hield het centrale duo Tom Kessels en Roel Gerrits de zaak in de Beekse defensie aardig dicht. Zij vullen de door Rob Branje en Bram Jacobs achtergelaten erfenis voorlopig prima in en dat in een klasse hoger! Volharding daarentegen kreeg de nodige kansen in de tegenaanval. Tom Kessels zag zijn vrije trap onder uit de hoek gehaald worden door Van Enckevort en Mark Blenckers schoot maar net over. De roodwitten verzuimden in de slotfase om Venray naar een nog grotere nederlaag te spelen. Jeroen Schepens, Tim Brouwer en invaller Sam Litjens wisten het net in kansrijke positie echter niet meer te vinden. Aan de andere kant wist de uitstekende keepende Job Vullings zich nog tweemaal te onderscheiden, waardoor Volharding uiteindelijk een meer dan verdiende 1-3 zege boekte in Venray. 

Het team van Sjoerd van der Coelen staat daarmee na vijf speelrondes knap zesde op de ranglijst in de eerste klasse D. Samen met nummer twee Wittenhorst is Volharding met tien doelpunten voorlopig ook nog het meest scorende team in die eerste klasse. Opvallend genoeg zijn zeven van de tien treffers gemaakt door het dynamische middenveld van de roodwitten. Komende zondag mogen de Soetendaalbewoners op het eigen sportpark Soetendaal de goede start een vervolg proberen te geven, wanneer nummer voorlaatst De Valk uit Valkenswaard op bezoek komt in Vierlingsbeek.

Karakteristieken

scheidsrechter: J.P.M. Loontjens (Breda)

assistent-scheidsrechters: M.P.J.M. van Gerwen (Nuth) en S.H.P. Bogers (Budel)

33e min. 0-1  Joep Beurskens

50e min. 0-2  Joep Beurskens

58e min. 1-2  Burak Tastan

61e min. 1-3  Wouter Evers

toeschouwers: 900

gele kaarten: Angelo van Mill (SV Venray); Mark Blenckers, Jip Verstegen en Tom Kessels (allen Volharding)

Opstelling Volharding: Job Vullings; Jeroen Schepens, Roel Gerrits, Tom Kessels, Patrick van Kempen; Wouter Evers, Joep Beurskens, Jip Verstegen (63. Marc van Rens); Rick Tissen (73. Sam Litjens), Mark Blenckers, Tim Brouwer (87. Kevin Reijnders)

Gepubliceerd op 01 oktober 2016

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding