SSS'18-Volharding: 'Dit affiche is prachtige start nieuwe seizoen'

Gepubliceerd op 30 augustus 2016

De derby SSS'18-Volharding is een garantie voor strijd, spanning en veel publiek. (archieffoto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl)OVERLOON | Het is met afstand de grootste derby die het Land van Cuijk te bieden heeft: de burentwist tussen SSS'18 en Volharding. Na een jaartje afwezigheid keert deze altijd beladen wedstrijd terug op het programma en voor het eerst in de eerste klasse D. Geheel volgens goede traditie wordt de derby al op zaterdagavond gespeeld. Aftrap is om 18.00 uur in Overloon. "Dit blijven wedstrijden op zich", weet Volharding-coach Sjoerd van der Coelen.

Volharding is al een maand in voorbereiding. Toch zit de spelersgroep in Vierlingsbeek nog niet op 100 procent. "Je hebt nu eenmaal te maken met de vakantieperiode, waardoor de samenstelling van de groep constant wisselt. Pas sinds vorige week zijn we als groep weer helemaal compleet. We zullen zaterdag dus niet nog niet volledig op elkaar ingespeeld zijn en ook nog niet topfit zijn, maar daar hebben alle ploegen mee te maken. Dus ook SSS. Sowieso zijn dit altijd wedstrijden op zich. Die worden niet beslist op conditie of tactiek, maar op beleving. Hoe gaan spelers met de spanning om, is de absolute wil aanwezig en natuurlijk de vorm van de dag. Elke ploeg zal goed aan het nieuwe seizoen willen beginnen, maar het resultaat tegen SSS'18 zal niets zeggen over hoe de competitie verder zal verlopen. Ook winst biedt dus geen garantie voor de toekomst, maar het is qua affiche natuurlijk wel een geweldige start van het nieuwe seizoen."

Revanchegevoelens

De laatste keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden, op 7 juni 2015, promoveerde SSS'18 ten koste van de 'Beekse buurman naar de eerste klasse door een 1-4 uitzege. "Het was dat seizoen al een hele prestatie dat we überhaupt de finale van de nacompetitie haalden", kijkt de oefenmeester uit Venray terug. "We waren toen simpelweg niet bij machte om SSS'18 over twee wedstrijden te verslaan, maar afgelopen seizoen hebben we grote stappen gezet wat ook resulteerde in het kampioenschap. Die volwassenheid heeft vaak op de beslissende momenten ook het verschil gemaakt."

Van der Coelen erkent: "Maar het verlies van vorig jaar zit natuurlijk nog wel in het achterhoofd van de jongens die er toen bij waren, dus er zullen ongetwijfeld wel wat revanchegevoelens aanwezig zijn. Dat mag, want dit is toch een wedstrijd die altijd op het randje gespeeld wordt. Ook als trainer zijn dit de wedstrijden waar je tijdens het seizoen naar uitkijkt."

Eerste klasse

Van der Coelen weet nog niet hoe hij de eerste klasse D moet inschatten. "Alle ploegen zijn onbekend voor ons en wij voor hen", stelt hij. Op papier wacht Volharding niet de zwaarst denkbare seizoensstart. "Schaesberg speelde vorig jaar ook nog tweede klasse en Geldrop en Venray eindigden in het rechterrijtje. Maar zegt dat iets? Geen idee."

Programma:

-SSS'18 - Volharding         (zaterdag 3/9, 18.00 uur)

-Someren - Venray SV     (zaterdag 3/9, 19.30 uur)

-Bekkerveld - Schaesberg VV     

-Deurne - Geldrop     

-Meerssen SV - ZSV     

-Susteren - Minor RKSV     

-Wittenhorst - De Valk

Bron: www.kliknieuws.nl 30 augustus 2016

Altijd topsfeertje bij derby tussen SSS'18 en Volharding.

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding