SSS'18 - Volharding (4-1) 5-2

Gepubliceerd op 04 februari 2018

OVERLOON - Volharding lijkt het spoor na de winterstop even helemaal bijster. Na de thuisnederlaag van vorige week tegen Prinses Irene (0-3, red.) werden de roodwitten vanmiddag vernederd tijdens de derby der derby's tegen SSS'18. In Overloon werden de Bekenaren met maar liefst 5-2 geklopt. Daarmee was het de doelpuntrijkste derby ooit sinds de eerste uitgave in 2009. Bij de thuisclub was er een hoofdrol voor de 18-jarige A-junior Bart Deriet. De rechterspits debuteerde in de basis en produceerde daarin gelijk een hattrick.

Het was dus de doelpuntrijkste derby en wat Volharding betreft de slechtste ooit. Een onbegrijpelijk en schrijnend gebrek aan instelling, agressiviteit en beleving legden de Vierlingsbekenaren vanaf minuut één aan de dag. En dat tegen de aartsrivaal, die altijd tot de bodem gaat in de derby. Scheidend trainer Sjoerd van der Coelen moet zeer teleurgesteld zijn geweest in zijn spelersgroep. In vier seizoenen hoofdtrainerschap van Volharding was het de Venraynaar niet gegeven om een derby winnend af te sluiten. Ook vanmiddag zat dat er geen moment in. Vooral de manier waarop het vanmiddag mis ging moet voor de altijd gedreven oefenmeester een grote teleurstelling zijn geweest.

De terugval van Volharding is opmerkelijk. Voor de winterstop waren de roodwitten goed aan het voetballen, maar sinds de hervatting is het team opeens onherkenbaar. Er is miemand die opstaat nu het wat minder gaat. Dat is bij SSS'18 wel anders. Na vier maanden was routinier Wout Janssen weer terug bij de gastheren, helemaal klaar gestoomd voor de wedstrijd van vandaag. Janssen bracht rust in het Overloonse elftal, een speler welke Volharding deze dagen goed zou kunnen gebruiken.

Ging het vorige week tegen Prinses Irene al na twee minuten mis, ditmaal keek Volharding na zes minuten tegen een achterstand aan. Aanvoerder Jip Verstegen verspeelde de bal ter hoogte van de middencirkel aan Koen Verlinden en die kon daardoor vrij doorlopen richting het Volharding-doel. Verlinden gaf Volharding-keeper Job Vullings het nakijken: 1-0. Het slappe Volharding werd daarna compleet overrompeld door het bijzonder felle SSS'18. Van enige organisatie in de Beekse elf was geen sprake. Frits Lucassen zette Koen Verlinden vrij voor Vullings, maar Roel Gerrits kon nog net ingrijpen voordat de Overloonse spits zijn tweede treffer kon binnen schieten. Even later werd Thomas Botden gestuit door Job Vullings. In de 26e minuut kwam de thuisclub op 2-0. Koen Vousten schoot in een kluwe van spelers raak. Daarna brak de 'periode Bart Deriet' aan. De rechterspits bezorgde Volharding-linksback Patrick van Kempen een zeer vervelende middag. In de 33e minuut zorgde Deriet voor 3-0. Vijf minuten later zorgde de jongeling ook voor de 4-0 en daarmee dreigde een historische afgang voor de Soetendaalbewoners. Nog voor rust zorgde Tim Brouwer namens de bezoekers zowaar voor een tegentreffer. Tekenend voor het zwakke veldspel was, dat de goal ontstond uit een afstandsschot. Brouwers' inzet werd nog van richting veranderd waardoor SSS'18-goalie Thomas Massop geen kans had: 4-1.

In de rust had Sjoerd van der Coelen zijn hele elftal wel kunnen vervangen, maar hij volstond met slechts één wissel. De Volharding-coach bracht aanvaller Rick Tissen voor centrale verdediger Roel Gerrits en veranderde het systeem naar 3-5-2. Veel zoden zette dit niet aan de dijk, want in de 56e minuut was het weer Bart Deriet die Patrick van Kempen andermaal zijn hielen liet zien en Vullings voor de derde keer passeerde: 5-1. Een onmachtig Volharding probeerde daarna nog wel om de score een wat draaglijker aanzien te geven, maar de thuisclub bleef het gevaarlijkste. Jip Verstegen slaagde er ternauwernood in om invaller Bas Joosten van het scoren af te houden. Aan de andere kant schoot Kevin Reijnders (inmiddels ingevallen voor Patrick van Kempen, red.) uit de draai maar net naast na goed voorbereidend werk van Rick Tissen. In een slecht draaiend elftal was Tissen na rust in ieder geval nog een lichtpuntje aan Vierlingsbeekse zijde. Twaalf minuten voor tijd liet Wout Janssen zich vervangen. Hij zag vanaf de bank dat Joep Beurskens in de slotfase -wederom met een schot van afstand- nog wat terug deed namens de bezoekers: 5-2.  Daarna ging een kopbal van Rick Tissen nog over en Bas Joosten stuitte op Job Vullings. In de allerlaatste minuut werd een kopbal van Tim Brouwer nog van de lijn gekopt door Koen van Bree, waardoor er in de stand geen verandering meer kwam.

Door de opmerkelijke uitslag van vanmiddag, wisselen SSS'18 en Volharding van positie op de ranglijst. SSS'18 staat nu vierde met 19 punten uit 13 duels, Volharding is zesde met 17 punten uit twaalf wedstrijden. Dat zijn maar drie punten meer dan de nummer twaalf Heeswijk, dat onder de streep staat. Zo dicht ligt het veld inmiddels bij elkaar. Na de Carnaval heeft Volharding twee -nu al cruciale thuisduels- voor de boeg. Op 18 februari komt Margriet naar sportpark Soetendaal, een week later ontvangen de roodwitten Erp. Beide teams hebben 14 punten uit 12 duels en staan respectievelijk elfde en twaalfde op de ranglijst. Daarmee is het belang van beide wedstrijden voldoende aangetoond. 

Karakteristieken

scheidsrechter: A.M.A.H. (Amaranth) Vereijken (Aarle-Rixtel)

assistent-scheidsrechters: G.M.M.H. Linke en M.J.S. Custers (beiden Maastricht)

  6e min. 1-0  Koen Verlinden

26e min. 2-0  Koen Vousten

33e min. 3-0  Bart Deriet

38e min. 4-0  Bart Deriet

40e min. 4-1  Tim Brouwer

56e min. 5-1  Bart Deriet

83e min. 5-2  Joep Beurskens

toeschouwers: 500

geen kaarten

Opstelling Volharding: Job Vullings; Nino Janssen (77. Stan Duijkers), Roel Gerrits (46. Rick Tissen), Tom Kessels, Patrick van Kempen (59. Kevin Reijnders); Jip Verstegen, Joep Beurskens, Wouter Evers; Jeroen Schepens, Mark Blenckers, Tim Brouwer

Gepubliceerd op 04 februari 2018

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding