SSS'18 - Volharding (1-1) 2-2

Gepubliceerd op 03 september 2016

Historische eerste derby SSS’18-Volharding in 1e Klasse eindigt in gelijkspel

 Zaterdagavond werd in Overloon de eerste derby tussen SSS’18 en Volharding in de 1e Klasse gespeeld. Traditioneel de eerste wedstrijd van de competitie en dat was dit jaar niet anders.

 Opstelling : Vullings, Schepens, Gerrits, Kessels, van Kempen, Evers, Blenckers, Verstegen, Brouwer (71. Beurskens) , van Rens, Litjens (59. Tissen)

 Gele kaarten : Litjens, Verstegen, Kessels (2x) en Tissen

De 1750 aanwezigen zagen dat de wedstrijd wat later begon omdat scheidsrechter Verbakel zijn fluit vergeten bleek te hebben. Het eerste deel van de eerste helft was wat aftastend van beide kanten, waarbij het betere spel door Volharding vertoond werd. Toch was de eerste grote kans voor de ploeg uit Overloon, welke niet benut werd.

In de 18e minuut was het toch ineens raak voor Volharding. Aanvcoerder Jip Verstegen schoot op doel, en keeper van den Berg bleek de bal niet te kunnen bemachtigen, waarna Mark Blenckers de bal prima inschoot : 0-1.

Door SSS’18 werd veelal de lange bal gehanteerd, en gaandeweg de eerste helft liet Volharding zich meer en meer meenemen in dat spel. Vlak voor rust werd door spits Bas Joosten op een ‘slimme’ manier een penalty versierd, die door Paul Janssen werd benut, waarna beide ploegen met een 1-1 stand de rust ingingen.

Na de rust veranderde er weinig aan het beeld van de wedstrijd: SSS’18 bleef met opportunistisch voetbal de spitsen zoeken, wat ook wel tot de nodige kansen leidde. Toen Tom Kessels zijn tweede kaart ontving zag het er even minder rooskleurig uit voor de ploeg van Sjoerd van der Coelen. SSS’18 miste de nodige kansen, Volharding probeerde telkens voetballend de oplossing te vinden, en na het inbrengen van Rick Tissen leidde dat ook snel tot resultaat. Na een prima actie van Thissen was het uiteindelijk verdediger Cas Rutten die de bal in eigen doel schoot.

Dit was het teken voor SSS’18 om nog meer de aanval te zoeken en te proberen de spitsen te bereiken. Voor Volharding was het zaak om de deur op slot te houden en te proberen de punten mee naar Vierlingsbeek te nemen. Helaas besloot Frits Lucassen anders : met een geweldig schot bepaalde hij de eindstand op 2-2, waar beide ploegen na afloop prima mee konden leven.  

 

Gepubliceerd op 03 september 2016

 

« ga terug

Instagram

Tweets

Volg Volharding