SSS '18 jo11-1 vs Volharding jo11-2 (3-9)

Gepubliceerd op 21 september 2019

"Buigen of breken? Niks er van... Volharding toont veerkracht en wint ook de 2e derby. Dit keer op vreemde bodem"

Zaterdag 21 september 2019 was de dag van de 2e ontmoeting met SSS '18 jo11-1.

 

Vorige week stond deze wedstrijd ook al op het programma. Volharding, dat toen de bovenliggende partij was in de bekerwedstrijd, speelde SSS'18 overtuigend met een 13-5 terug naar de andere kant van het viaduct.

Tijdens beide trainingen afgelopen week werd er vooral op het mentale vlak gehamerd. Van onderschatting mocht immers geen sprake zijn. De trainingen werden weer volle bak afgewerkt door de gretige en leergierige groep talenten.

Maar in de warming up was het al te zien, dit wordt een lastige wedstrijd! Overloon dat al een kwartier eerder op het veld stond was getergd, gedreven en maar met 1 ding bezig; revanche op de afslachting van vorige week!

De wedstrijd begon en al snel werd duidelijk dat het krachtsverschil niet zo groot was als vorige week, integendeel. SSS '18 trok in de beginfase aan het langste eind. Het was hard werken in alle linies op het veld. Voorin druk zetten door Mick en Levi, op het middenveld veel duels van Malcolm, Joah en Finn met de middenvelders van SSS en achterin hadden Lars en Thijs hun handen vol aan de spitsen van Overloon. Keeper Sil was op zijn hoede, maar kon niet voorkomen dat een corner, die via het hoofd van Finn, achter hem in het doel belandde. 1-0.

Volharding op achterstand in de 6e minuut van de wedstrijd. Come on boys, een tandje erbij. 

Volharding bracht 2 verse spelers het veld in. Goalgetter Koen en "The rock" Jaydey betraden de arena. Joah en Mick mochten even rusten.

Het spel golfde op en neer en beide ploegen hadden wat kansen. Sil liet met wat katachtige reflexen zien dat hij in super vorm verkeerde.

Uitbraak aan de linkerkant van het veld. Finn ging er van door en liet zijn tegenstander zijn hielen zien. De bal naar levi. Deze trok de bal voor op Koen en hij kon de gelijkmaker binnen schieten. 1-1.

Maar SSS was in deze fase sterker dan de mannen uit Vierlingsbeek. Binnen 5 minuten wisten de jongens in het geel-zwart 2x te scoren waardoor het 3-1 kwam te staan.

Alle zeilen werden bijgezet en de peptalk in de time out deed de Bekenaren beseffen dat er uit een ander vaatje getapt moest worden.

Volharding werd feller. Kwam bij meer duels als winnaars uit de bus en liet weer zien dat de teamspirit hoog was.

Corner van Levi. De bal werd voor de goal geslingerd en viel in de "kluts". Daar reageerde de rappe Joah als eerste op. Hij schoot de bal hard tegen het net. 3-2.

De aansluiting was er weer. Volharding kwam weer terug in de wedstrijd en voelde dat er meer te halen was in Overloon. Het was van plan om met de volle buit het sportpark te verlaten.

Maar SSS werd nog een paar keer gevaarlijk. Sil, 1 van de uitblinkers aan Volharding zijde, zorgde er met een paar knappe reddingen voor dat de achterstand tot een respectabele 1 goal verschil bleef tot aan de rust.

Rust.

Na de rust kwam Volharding als een dolle stier uit de startblokken. De strijd was er weer, duels werden meer gewonnen en het tikkie takkie voetbal was met momenten weer terug. 

De bal werd aan de rechterkant van het veld onderschept door de uiterst sterk spelende Malcolm. Malcolm gaf de bal mee op Koen. Koen ging zijn directe tegenstander voorbij en ramde de bal richting de pot.

Jackpot wel te verstaan, want met zijn 2e treffer bracht hij Volharding weer langszij. 3-3.

Volharding rook bloed en als een horde wolven doken ze op hun prooi. SSS werd telkens afgetroefd op wilskracht. Jaydey kwam goed door op de rechterkant. Passte de bal naar zijn maatje Joah. Die legde keurig af op Levi. Deze schoot de bal genadeloos binnen en Volharding stond met deze goal voor het eerst aan de leiding. 3-4.

Er werd steeds beter gecombineerd. De rood witten beseften weer dat samenspel beter werkte dan voor individueel succes te gaan.

Koen wurmde zich tussen 3 spelers door en leek te willen gaan schieten. Zijn bal lag voor zijn sterke rechter, maar in een oogwenk zag hij dat Levi zich in een kansrijkere positie bevond. Met een mooie steekbal lanceerde hij Levi die wederom sterk binnen schoot. 3-5.

Daarna was het "Mick Time". Hij liet zien zich tot echte spits te hebben ontpopt. Aan de rechterkant van het veld kreeg de behendige volharding spits de bal van Malcolm. 1x aannemen en uithalen. De bal verscheen in een streep achter de keeper. 3-6.

2 minuten later stond Mick wederom klaar om te gaan scoren. Een goede aanval die werd opgezet door Lars aan de linkerkant over de flank. De bal kwam uiteindelijk via Finn bij Mick en ook deze keer schoot Mick de bal koelbloedig achter de SSS doelman tegen de touwen. 3-7.

Lars, die inmiddels de rol als vrije verdediger prima invulde, kreeg achterin wat meer ruimte om te voetballen. Wederom een goede opbouw van achteruit. De bal via het middenveld naar voren. Daar stond Joah klaar om af te werken. Uit de draai nam hij de bal met links mee en ronde keurig af. 3-8.

Overloon probeerde nog wat terug te doen, maar keer op keer strandde de spitsen op de pijlsnelle Thijs die tot 3x toe samen met Sil de spitsen de weg naar de goal belemmerden. 

Maar ook Jaydey liet zien zijn mannetje te staan tussen de grote jongens. De vorige week pas 8 jaar geworden verdediger van Volharding gooide ook steeds weer roet in het eten bij de aanvallers van Overloon.

Volharding trok nog 1x op richting het doel van de tegenstander. De bal werd prima overgespeeld door de rood witten, die nu hun tegenstander volledig hadden omsingeld. De vrije man werd telkens gevonden in het drukke strafschop gebied van SSS. Het was Levi die uiteindelijk de trekker over kon halen. Hij besliste met een hattrick de eindstand op 3-9 in het voordeel van Volharding jo11-2.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Venray. De boys zullen er weer alles aan moeten gaan doen om ook deze wedstrijd weer tot een goed einde te gaan brengen.

 

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding