Sportclub Irene JO9-1 VS Volharding JO9-1

Gepubliceerd op 22 september 2018

"Als het leven je uitdaagt met tegenslagen, daag jezelf dan uit om sterker te worden!"

Vandaag konden we zien waar we stonden. Na 3 bekerwedstrijden was het eindelijk tijd om aan de competitie te gaan beginnen.

Tim was helaas niet in staat om te spelen vanwege een knieblessure. Valencio was twijfelachtig, maar met zijn duim in de tape trok de onverwoestbare goalie toch zijn keepershandschoenen aan!  Max, nieuw binnen de ploeg maakte vandaag zijn debuut.

Volharding JO9-1 dat amper de bal had geraakt kwam al snel op achterstand. Via een goed gecombineerde actie lag de bal al achter Valencio.  De 1e tegenslag.

Na de vroege tegentreffer ging Volharding wat feller spelen. Dit resulteerde in een aantal kleine kansen. Maar het geluk was nog niet aan Volharding zijde. Na een goede pass van Levi op Stef kon Stef de gelijkmaker op zijn naam zetten. Echter werd de goal door de scheidsrechter van Sportclub Irene afgekeurd omdat de bal niet ingedribbeld zou zijn.  De 2e tegenslag.

De teller weer op nul en door...

Wat ongelukkig kwamen de roodwitten op een 2-0 achterstand. De behendige spitsen van Irene vonden via een klutsbal wederom ons doel.  De 3e tegenslag.

Nu was het tijd om iets terug te doen. Maar helaas, nog steeds net niet gelukkig in de afronding. Schoten van Joah en Max waren net niet scherp genoeg om het scorebord doen veranderen. Een pass van Levi op Stef kon net niet binnen getikt worden.

De duels werden harder, Jaydey, Rowan en Lars lieten zien dat ze zich niet zomaar aan de kant lieten zetten. Toch konden deze niet voorkomen dat de spits van Irene, na een aanname met 2 handen, de bal achter de sterk keepende Valencio kon deponeren. Duidelijk handsbal, maar de scheidsrechter had het niet gezien. De 4e tegenslag.

3-0 achter, rust, even bij elkaar zitten. Flink aangeslagen zaten de mannen bij elkaar. Niet eerlijk dit, nee, klopt, maar daar gaan we wat aan doen! 

Pas toen we met elkaar afgesproken hadden dat het eigenlijk 2-1 voor Irene was kregen onze helden het geloof weer terug. Dit bleek achteraf een goede zet te zijn geweest.

Na rust ging Volharding vol in de aanvalsmodus! 

Geen grasspriet kreeg Irene meer cadeau.

Het was Levi die de bal onberispelijk binnen schoot. Je zag aan de ontlading dat dit was waar we op hadden gewacht. 3-1 (in gedachten 2-2)

Kort daarna was het Joah, die de terugkomende bal van de keeper, in de hoek binnen trapte. 3-2  (2-3 voorsprong voor de jongens ;-))

De 3-3 werd door Levi uit een bijna onmogelijke hoek met zijn linkerbeen erg knap binnen geschoten. Het zelf oefenen met links op de trainingen levert dus duidelijk resultaten op.

Nu was de Volharding trein weer op volle snelheid! De weg naar de goal was gevonden en het was opnieuw de voet van Levi waar de volgende goal vandaan kwam. Deze keer met rechts prima afgemaakt. 3-4.

Irene was duidelijk aangeslagen door het ontketende Volharding. Toch probeerde ze wat terug te doen. Het sterkste team werd binnen de lijnen gezet, maar keeper Valencio zat er een paar keer ijzersterk tussen. De nog jonge Volharding doelman liet met wat katachtige reflexen zien wie er vandaag de baas was!

Niet lang daarna stoomde Jaydey door de Irene defensie. Niemand die hem kon stoppen? Nee, niemand kon hem stoppen! Bam.... 3-5 Snoeihard onder de keeper door.

Na een klein misverstand in de verdediging kon een pijlsnelle spits van de tegenstander nog de aansluitingstreffer maken.  4-5 met nog 5 minuten op de klok. Jammer, maar koppies omhoog en door.

Het was Max die uiteindelijk aan alle spanning een einde maken. Na een aantal mislukte doelpogingen schoot hij de laatste bal wel raak. Van grote afstand passeerde hij knap de vijandelijke keeper. 4-6

Super goed gedaan mannen!!

Vechten als leeuwen... Jullie zijn eindbazen!

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen het sterke Blerick JO9-1 op het programma.

 

« ga terug

Instagram

Tweets

Volg Volharding