Sparta’18 - Volharding (0-0) 1-1

Gepubliceerd op 30 september 2018

SEVENUM – In een niet bijster hoogstaand duel deelde Volharding vanmiddag in Sevenum de punten met Sparta’18: 1-1. Na de remise van vorige week thuis tegen Venhorst slaagden de roodwitten er dus opnieuw niet in om een overwinning te boeken. Voor Sparta’18 was het pas de eerste competitiewedstrijd. Zij zagen een week geleden hun openingsduel tegen Helvoirt door de hevige regenval afgelast worden.

Bij Volharding waart het blessurespook al vroeg in het seizoen rond. Net als tegen Venhorst moest spits Melvin de Klijn vanmiddag verstek laten gaan als gevolg van een bedrijfsongevalletje. Aanvaller Tim Brouwer en linksback Rik Lucassen kwamen niet ongeschonden uit de trainingen van afgelopen week en ontbraken met bovenbeenblessures. Manusje van alles Jordy de Klijn (de eeneiige tweelingbroer van Melvin, red.) speelde door de afwezigheid van Lucassen als rechtspoot links in de verdediging. Eerder acteerde de allrounder uit Sint Hubert al als rechtsback en controlerende middenvelder. Op het middenveld kwam er een plekje vrij voor Kas van den Bosch. Voorin kreeg Stan Duijkers de voorkeur boven Kevin Reijnders. De wisselingen kwam het spel van Volharding niet echt ten goede. De Vierlingsbekenaren waren zoekende, speelden initiatiefloos en het ontbeert momenteel behoorlijk aan creativiteit bij de equipe van trainer Johan Vullings.

Sparta’18 leunde nadrukkelijk op de verdediging en had in de 23-jarige Bart Schouten een eenzame frontsoldaat in de aanval. Dat deed Schouten echter uitstekend. Al na vier minuten gleed de Sevenumse spits de bal maar net voorlangs het door Roel van Rens gehoede Volharding-doel. Binnen het kwartier stuitte Schouten op diezelfde Van Rens. Aan de andere kant bleek Stan Duijkers het gevaarlijkst voor de bezoekers. In de 25e minuut schoot de Vierlingsbeekse aanvaller rakelings naast na een fraaie steekpass van Nino Janssen. Op het half uur was Schouten weer dicht bij de 1-0, maar Roel van Rens tikte de bal uit de benedenhoek. Opmerkelijk genoeg gaf scheidsrechter Opsteen uit Keldink geen hoekschop. In de tegenaanval was een kopbal van weer Stan Duijkers een prooi voor Sparta’18-keeper Yannick Vullings.

Direct na rust kon Jeroen Smits namens Sparta uithalen, maar Roel van Rens verwerkt het schot knap tot corner. Aan de andere kant knalde Jip Verstegen op de vuisten van Vullings. In de 57e minuut kwamen de gastheren op voorsprong. Het was -niet verwonderlijk- Bart Schouten die de score via een Volharding-verdediger langs de kansloze Van Rens binnen trapte: 1-0. Volharding werd nu gedwongen tot meer initiatief en acht minuten later leverde dat al succes op. Yannick Vullings tikte een voorzet van Marc van Rens precies voor de voeten van de instormende Kas van den Bosch en dat betekende 1-1. Volharding leek meteen door te drukken, maar een afgeweken schot van Jip Verstegen werd nu wel goed verwerkt door Vullings. Tien minuten voor tijd kreeg Sparta’18 uit één van de inmiddels spaarzame uitvallen nog een behoorlijke kans op de 2-1. Freek Wijnen (terug na een jaar afwezigheid vanwege een kruisbandblessure, red.) zag zijn inzet echter rakelings voorlangs gaan. In de 83e minuut maakte bij Volharding de 19-jarige Jens Achten (zoon van oud eerste elftalspeler John, red.) zijn debuut. Hij slaagde er niet in om nog wat aan de stand te veranderen, waardoor het duel eindigde in 1-1. Beide ploegen hielden derhalve een puntje over aan deze wedstrijd en daar schieten ze allebei niet echt veel mee op.

Volgende week volgt een herkansing. Sparta’18 gaat op bezoek bij het nog puntloze Berghem Sport. Volharding krijgt één van de titelfavorieten op bezoek: Real Lunet uit Vught. De Vughtenaren verloren weliswaar hun eerste wedstrijd op bezoek bij SSS’18 met 4-3, vandaag haalde Lunet verwoestend uit tegen Spcl. Irene: 6-1. Een mooie uitdaging voor Volharding derhalve. Tijdens het kampioensseizoen 2015-2016 speelden beide teams al eens tegen elkaar op sportpark Soetendaal. Op 18 oktober 2015 eindigde een waar spektakelstuk destijds in 4-4.

Karakteristieken

scheidsrechter: Maik Opsteen (Keldonk)

57e min. 1-0  Bart Schouten

65e min. 1-1  Kas van den Bosch