SES J0-13-1 vs Volharding-JO13-2

Gepubliceerd op 12 oktober 2019

Afgelopen week kreeg ik een telefoontje van niemand minder dan Jaap Stam (trainer van Feijenooord). Hij vroeg aan mij: "zeg trainer, ik hoorde dat jullie prima voetbal op de mat leggen. Hoe doen jullie dat?"

Nou", zei ik tegen Jaap. "Bij een partijspel zet ik verspreid op het veld etalage poppen neer als hindernis, zodat de jongens extra op moeten zetten.

"Goh", zie hij "Dat ga ik vanmiddag ook uitproberen, bedankt"

2 uur later belt hij mij weer op. Totaal in paniek.

Ik zeg: "rustig aan, Jaap. Wat is er aan de hand?"

"Sorry, ik weet echt niet meer wat ik moet doen. Het al 4-0 voor de etalage poppen.....

Ach ja. Een beetje leedvermaak op zijn tijd hoort er ook bij. Vandaag hebben we met ons team ook totaal kansloos verloren, dus morgen ben ik weer de pineut.

De tegenstander vandaag had tot dusver in 6 wedstrijden (3 competitie- en 3 bekerwedstrijden), maar liefst 46 keer gescoord en slechts 3 tegendoelpunten hoeven te incasseren.

Taak was het dus om hun doelpuntenmachine een halt toe te roepen, En eerlijk is eerlijk aan de inzet en werklust van mijn mannen was totaal niks op aan te merken.

Al in minuut 1 kwam de spits van onze vijand oog in oog te staan met onze absolute uitblinker van vandaag, keeper Tijn. En die wist vooralsnog zijn doel schoon te houden.

Effe later kwam onze benjamin Mathijs na een heerlijke pass van Menno allleen voor de keeper, maar helaas verdween zijn inzet net langs de verkeerde kant van de paal.

Toch was het de thuisclub die verdiend op voorsprong kwam met een onhoudbaar schot in de kruising.

Voor de eerste keer dit seizoen keken onze jongens dus tegen een achterstand aan en gingen de koppies al een beetje omlaag hangen.

Nog voor de pauze werd het zelfs nog 2 en 3-0 en in de pauze zaten er 14 dooie vogeltjes in het kleedlokaal.

De trainers moesten de boel dus proberen op te peppen en met opgestroopte mouwen kwam het team weer het veld op voor de tweede 30 minuten.

Wonderbaarlijk wist SES de een na andere kans niet te benutten door uitstekend verdedigend werk.

Jammer genoeg dat er vandaag zand in onze doelpuntenmachine en wat we ook probeerden een tegentreffer, werd ons niet gegund.

Na 64 minuten floot de uitstekende scheids voor de laatste keer en gaf de trainer nog een opdracht mee aan de teleurgestelde groep, die rechtstreeks het veld af wilde lopen. Hup omkeren en geef de sportieve tegenstanders een hand.

Jammer dat dit bij heel veel wedstrijden die ik volg dit niet het geval is. Wat in mijn ogen typerend is. Wat voor een mentaliteit er tussen de oren zit.

Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma, maar de week daarna spelen we thuis tegen buurtgenoot Olympia'18. En gaan we proberen om de koppies weer de goede kant op te sturen

Hopelijk zijn onze trouwe supporters dan ook weer van de partij. Tot dan