Sambeek/Volharding MO15-1 - SES MO15-1

Gepubliceerd op 19 november 2019

Sambeek/Volharding MO15-1 - SES MO15-1

Vandaag de wedstrijd tegen middenmoter SES uit Langenboom, deze keer mochten we weer in Sambeek spelen en iedereen was erbij, ook de langdurig geblesseerden (Lynn, Isa, Tess en Maud zonder krukken)  kwamen er lekker bijzitten in de dug- out om te supporteren. Puck, Clowie en Nora gingen het vandaag weer proberen. We mochten op veld 2, maar dat was op 1 helft net een modderpoel dat leek omgeploegd door wilde zwijnen, echt dramatisch. Dit was dan ook wel te zien in de 1e helft toen wij daar moesten verdedigen. Marit gleed met regelmaat uit, in de paar tegenstoten van de SES spits die vrij behendig was. We hadden de opstelling wat door elkaar gehusseld om wat dingen uit te proberen. Dit ging wat onwennig, maar toch kregen we een handvol kansen. Zo schoot Britt op de lat, Lynn op de keeper, Jana 2x net langs de verkeerde kant van de palen en hield de keeper ook nog van ballen van Tara en Summer eruit en gingen schoten van Clowie en Joyce naast. In één van de 2 tegenaanvallen moest Amber optreden tegen het schot van de spits en hield de bal voortreffelijk uit de goal. Anders was het compleet tegen de verhouding in 0-1 geworden.
?Na wat wissels en mensen teruggezet te hebben op de gebruikelijke plaatsen liep het weer wat beter en dit leverde de 1-0 op. Een voorzet van Lynn werd door Jana gemist, maar terwijl ze viel tikte ze de bal op de vrijstaande Britt, die zo kon binnen tikken. Hierna tikte Lonneke ook binnen, na goed opjagen van de tegenstander, die hierdoor in de fout ging met als gevolg de 2-0. Vlak voor de rust werd het nog 3-0, na een fraaie steekbal van Summer op Britt, die zich heel mooi vrij speelde en de bal perfect breed legde op Lonneke.

De 2e helft mochten wij aanvallen op de modderpoel helft, dit ging echter wonderbaarlijk beter dan erop verdedigen. Het 1e kwartier creëerden we wel zeker 8 dikke kansen, waar alleen Lonneke, na een lange bal van Summer, met een knappe actie zich een vrije doortocht op de keeper had gecreeerd en geen fout maakte, waardoor de 4-0 viel.
De 5-0 volgde hier vlak achteraan, een mooie combinatie tussen Summer en Tara werd dit met een mooie actie vervolgd door Tara en scoorde ze vrij voor de keeper haar verdiende goal. Hierna stokte de productie en werd er na wat wissels een beetje met de handrem erop gespeeld, waardoor SES nog wat op onze helft kwam, zonder gevaarlijk te worden, omdat Eva, Isabel, Marit, Sylvie en Amber gelukkig nog wel 100% gefocust waren op het houden van de 0. Vlak voor tijd viel toch nog de 6-0, na een mooie aanval via Joyce en Jana, kwam de bal bij Clowie die hem mooi breed legde op Lynn die de 6-0 maakte. Behalve deze winst, die ons op de 2e plaats houdt achter topfavoriet Achates,
Was er dus ook de winst van de terug gekeerde geblesseerden (Nora, Puck en Clowie) die ongedeerd het strijdtoneel verlieten. A.S. zaterdag treffen we HBV/Vianen uit eveneens een middenmoter en ook hier zullen we vol aan de bak moeten om 3 punten te pakken, aangezien Achates ook weer 3 punten pakte. Mocht dit lukken dan volgt de week erna de belangrijkste wedstrijd voor de winter in een onderling treffen met Achates in Ottersum om 13.30 uur. We hopen dan op alle steun van iedereen tegen een hele sterke ploeg die vorig jaar ook al kampioen werd. Maar de bal blijft rond en met veel steun en veel inzet is alles mogelijk. Zo zijn wij as zaterdag dus ook gewaarschuwd voor HBV/Vianen.

De leiders van Sambeek/Volharding MO15-1.