Real Lunet - Volharding (1-1) 3-2

Gepubliceerd op 19 mei 2019

VUGHT – Volharding is er vanmiddag niet in geslaagd om de theoretische kans op de derde periodetitel nog in leven te houden. Op bezoek bij de koploper in die derde periode Real Lunet verloor de gehavende equipe van trainer Johan Vullings onnodig met 3-2.

Vullings -in het dagelijks leven leraar Duits- moest het vanmiddag doen met het ‘letzte Aufgebot’, zoals de Duitsers dat plegen te noemen. Van de complete Volhardingselectie is er momenteel een elftal geblesseerd. Daarnaast ontbraken ook nog een drietal spelers vanwege een schorsing. Dat betekende dat er liefst vier spelers van Volharding onder 19 (voorheen de A1, red.) op het wedstrijdformulier stonden. Eén van hen Lars van Treek (19) maakte zijn debuut als basiskracht centraal achterin. Van Treek speelde een uitstekende wedstrijd en deed mee alsof hij al jaren deel uitmaakt van het team.

Dat het met de ‘Nachwuchs’ bij Volharding wel snor zit, was vandaag in Vught mooi te zien. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst zeggen ze wel eens en dat lijkt bij de Vierlingsbekenaren momenteel zeker het geval te zijn. Naast Lars van Treek, viel linksback Gijs Hendriks (19) alweer voor de vijfde keer in bij de hoofdmacht. In het laatste kwartier mochten ook Ryan Thijssen (19) en Brent Achten (17) nog hun eerste minuten maken in Volharding 1. Het lijkt een voorbode op de wisseling van de wacht, welke er lijkt aan te komen bij het vlaggenschip van de roodwitten. Immers aan het einde van het seizoen gaan de routiniers Job Vullings, Jip Verstegen, Kevin Reijnders stoppen en Marc van Rens vertrekt. Er zal  komend seizoen waarschijnlijk een grote rol weggelegd zijn voor de ervaren aanvoerder Mark Blenckers en topscorer Tim Brouwer bij de komende transitie van oud naar jong.

De jeugdspelers hebben overigens nog een druk programma aan het einde van deze voetbaljaargang. Naast het ‘uithelpen’ van het eerste elftal, spelen de junioren zelf namelijk ook nog nacompetitie voor promotie. En als toetje spelen ze op zondag 16 juni in Uden ook nog de districtsbekerfinale.

Volharding nam in Vught brutaal de leiding. In de 19e minuut verscheen Rick Tissen alleen voor Real Lunet-doelman Oktay Dogan. De linksbuiten lobte de bal over de keeper heen en leek zelf te scoren, maar Kas van den Bosch tikte voor de zekerheid de bal vlak voor de lijn maar vast binnen: 0-1. Een kleine tien minuten later was het alweer gelijk door Gino Dix: 1-1. Er ontstonden vervolgens kansen over en weer, maar tot de rust werd er niet meer gescoord.

Al snel in de tweede helft keek Volharding tegen een 3-1 achterstand aan. Binnen vijf minuten waren Jaouad Chraou en opnieuw Gino Dix trefzeker. Even leken de Bekenaren onder de voet te worden gelopen door het best voetballende team in de tweede klasse H, maar de Soetendaalbewoners herstelden zich prima. In de 72e minuut zorgde Mark Blenckers met een sublieme vrije trap voor de aansluitingstreffer: 3-2. Volharding ging nu voor meer en had een gelijkspel ook eigenlijk wel verdiend. In het laatste kwartier -met alle vier de jeugdspelers inmiddels in het veld- verzuimde de gasten zichzelf echter te belonen. De 17-jarige Brent Achten had zich bij zijn debuut onsterfelijk kunnen maken, maar zijn aanname in kansrijke positie liet helaas te wensen over. Daardoor vertrok Volharding weliswaar met lege handen uit Vught, maar wel in de wetenschap dat het met de vele goeie jeugdspelers absoluut vooruit kan in de toekomst.

Karakteristieken

scheidsrechter: Paul de Kleine (Mierlo)

19e min. 0-1  Kas van den Bosch

28e min. 1-1  Gino Dix