Real Lunet - Volharding (1-1) 1-4

Gepubliceerd op 13 maart 2016

Roodwitten heroveren koppositie in Vught

VUGHT – Het blijft een ware tombola in de tweede klasse H dit seizoen. Niemand lijkt de druk van de koppositie aan te kunnen in deze rare competitie en het blijft daardoor stuivertje wisselen bovenin. Verloor Volharding vorige week de eerste plaats nog, vanmiddag pakten de roodwitten de kop doodleuk weer terug. Men reageerde uitstekend op de nederlaag tegen Mierlo Hout en won zelf simpel op bezoek bij laagvlieger Real Lunet (1-4, red.), De nummers één, twee en vier, Helvoirt, EVVC en Erp gingen allen onverwachts onderuit. De grote man bij Volharding was vandaag spits Kevin Reijnders. Na een 1-1 ruststand zorgde de opgebloeide aanvaller met een loepzuivere hattrick voor alle drie de treffers in de tweede helft, de laatste uit een strafschop. Reijnders heeft nu negen treffers gemaakt dit seizoen, slechts één minder dan topscorer Pepijn van Geenen, die vanmiddag ontbrak vanwege een schorsing Tevens behield Volharding de ongeslagen status buitenshuis.

 

De man van de loepzuivere hattrick Kevin Reijnders wordt op de huid gezeten door een verdediger van Real Lunet (Foto: Toon Gerrits)De man van de loepzuivere hattrick Kevin Reijnders wordt op de huid gezeten door een verdediger van Real Lunet (Foto: Toon Gerrits)

Naast Van Geenen waren ook Patrick van Kempen (geblesseerd) en Rob Branje (studie) bij Volharding niet van de partij. Thuisclub Real Lunet moest liefst vijf basisspelers vervangen door blessures en schorsingen. Eerder dit seizoen zorgden beide teams voor een waar spektakelstuk op het kunstgras in Vierlingsbeek (4-4, red.). Goed combinatievoetbal was vanmiddag echter nauwelijks mogelijk op een moeilijk bespeelbaar grasveld. In tegenstelling tot vorige week begon Volharding nu wel scherp aan de wedstrijd. Kansen leverde dat overigens niet op. Een paar gevaarlijk indraaiende hoekschoppen en vrije trappen, dat was het wel zo'n beetje. Ook de gastheren uit Vught creëerden helemaal niets. Toch kwam Real Lunet op voorsprong. In de 35e minuut nam Mehmet Alp een afgeslagen bal vol op de pantoffel, waarna de bal prachtig in de linkerbovenhoek vloog achter de kansloze Volharding-goalie Job Vullings: 1-0. Binnen zes minuten herstelde Volharding het evenwicht echter alweer. Na doorkoppen van Kevin Reijnders schoot Mark Blenckers de bal in de korte hoek binnen via de grabbelende doelman Jesse de Vries: 1-1.

In de tweede helft was Volharding heer en meester. Achterin gaven de roodwitten onder leiding van het ijzersterke centrale duo Wouter Evers en Bram Jacobs niets meer weg en aanvallend waren de Bekenaren bijzonder effectief. Met name Kevin Reijnders was messcherp. In de 53e minuut werd Reijnders gelanceerd door Jeroen Schepens en gebruikte de spits zijn snelheid optimaal. Alleen voor De Vries maakte Reijnders geen fout: 1-2. Een kwartier later een bijna identieke situatie. Nu stuurde aanvoerder Jip Verstegen Kevin Reijnders weg en weer vond de aanvaller het net: 1-3. Een kwartier voor tijd had ook Joep Beurskens moeten scoren, maar de goed spelende middenvelder tikte de bal vrij voor De Vries rakelings naast. In de slotfase maakte A-junior Job Stevens nog zijn debuut in de hoofdmacht van Volharding. Hij zag op het veld Kevin Reijnders vervolgens zijn hattrick compleet maken. In de 91e minuut werd Mark Blenckers binnen het strafschopgebied neergelegd door Dirk Coppens. Reijnders wist wel raad met dit buitenkansje en bepaalde vanaf elf meter de eindstand op 1-4. En passant schoot hij Volharding -mede door de gunstige resultaten op de andere velden- weer terug naar de koppositie. Volgende week mogen de Soetendaalbewoners thuis tegen hekkensluiter Venhorst gaan proberen om die heroverde eerste plek vast te houden.


Karakteristieken

scheidsrechter: Tom Dragstra (Heerlen)

35e min. 1-0 Mehmet Alp

41e min. 1-1 Mark Blenckers

53e min. 1-2 Kevin Reijnders

68e min. 1-3 Kevin Reijnders

91e min. 1-4 Kevin Reijnders (pen.)

toeschouwers: 150

gele kaarten: Ruud Kooyman, Mehmet Alp, Yamani el Aharchaou en Dirk Coppens (allen Real Lunet); Jip Verstegen en Roel Gerrits (beiden Volharding)

Opstelling Volharding: Job Vullings; Roel Gerrits, Wouter Evers, Bram Jacobs, Jeroen Schepens; Jip Verstegen (87. Job Stevens), Mark Blenckers, Joep Beurskens; Stan Hesen (58. Jasper Lenkens), Tim Brouwer (67. Kas van den Bosch), Kevin Reijnders

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding