Pepijn van Geenen (Volharding): 'Daar kan ik me nóg beter ontwikkelen'

Gepubliceerd op 23 maart 2016

Afgelopen week werd duidelijk dat Pepijn van Geenen volgend seizoen de overstap maakt van Volharding naar sv TOP. Een flinke aderlating voor de club uit Vierlingsbeek, dat mag toch wel gezegd worden. Met zijn doelpuntenproductie is de 22-jarige middenvelder het afgelopen anderhalf jaar van onschatbare waarde geweest voor Volharding. We spreken met hem over zijn keuze en het daaruit voortvloeiende toekomstperspectief.

Je bent vorig seizoen clubtopscorer geworden en ook dit seizoen gaat het met 11(?) doelpunten weer erg lekker. Je lijkt je erg op je gemak te voelen bij Volharding. Vanwaar je keuze om de club aan het einde van dit seizoen dan toch in te ruilen voor TOP?

Mijn ambitie is om zo hoog mogelijk te voetballen en mezelf te ontwikkelen tot een betere en completere voetballer. Ik denk dat ik mij bij TOP sneller en beter kan ontwikkelen, ik had me absoluut ook nog kunnen ontwikkelen bij Volharding. Maar voor mijn gevoel ben ik toe aan een nieuwe stap, een nieuwe uitdaging op een niveau hoger en ik denk dat TOP voor mij op dit moment de ideale keuze is. 

In hoeverre heeft je eerdere periode bij TOP meegespeeld in deze beslissing?

Dat heeft zeker meegespeeld in mijn beslissing, ik heb er in de jeugd een mooie en leuke tijd gehad en ook (ondanks een jaar vol zware blessures) heb ik er in mijn eerdere periode bij de senioren veel geleerd. Ik weet wat ik kan verwachten bij TOP, het gevoel bij TOP is altijd goed geweest. Na mijn eerste gesprek bij TOP eind februari heb ik dan ook niet lang na hoeven denken.

 TOP staat op degradatie naar de Eerste klasse, waar jullie met Volharding vooralsnog op promotie naar de Eerste klasse staan. Hoe groot acht jij de kans dat zowel je oude als je nieuwe club volgend seizoen op dat niveau uitkomt?

Die kans acht ik groot, TOP zal zeer waarschijnlijk degraderen en wij zullen er alles aan doen om te promoveren met Volharding, ook ik zal daar alles aan doen omdat ik graag met een prijs af wil sluiten bij Volharding. Ik ben ervan overtuigd dat wij met de groep die we nu hebben bij Volharding een goede kans maken om te promoveren naar de eerste klasse. Is het niet met een kampioenschap dan wel via de nacompetitie. 

 Je bent pas 22 en hebt nog een flink deel van je voetbalcarrière voor je. Als je kijkt naar je huidige prestaties, Op welk niveau ligt voor je eigen gevoel dan het plafond?

Ik stel voor mezelf geen plafond, ik heb nog heel wat jaren te gaan en mijn doel is zoals eerder gezegd zo hoog mogelijk te komen. Waar dat is dat zullen we moeten zien. Ik investeer dan ook veel in mezelf om zo goed mogelijk te worden. Alle keuzes die ik dan ook maak en heb gemaakt op het gebied van het voetbal zijn met het oog op mijn ontwikkeling. 

 Wat ga je het meeste missen aan Volharding?

De staf rondom het eerste elftal en de groep zelf. De manier waarop de leiding en de medische staf mij begin vorig seizoen hebben opgevangen, klaar gestoomd hebben voor het seizoen en begeleid hebben tijdens het seizoen was echt top. Het is niet makkelijk op het moment dat je nog aan het revalideren bent van een zware blessure binnen komt bij een nieuwe club. Maar het vertrouwen van de leiding en de begeleiding van de medische staf hebben ervoor gezorgd dat ik ondanks de zware blessures die ik heb gehad het hele jaar scherp en fit was op het moment dat er een competitie wedstrijd gespeeld moest worden. Daarnaast heeft ook de groep van het eerste elftal mij vanaf het eerste moment opgenomen in de groep en mezelf thuis laten voelen binnen de club. 

Met hoeveel doelpunten denk je afscheid te nemen in Vierlingsbeek?

Doelpunten zijn voor mij geen doel op zich, ik ben een aanvallende middenvelder en wil beslissend zijn voor mijn team. Als dat betekend dat ik vanaf nu alleen nog maar assists geef in plaats van doelpunten maken dan heb ik daar ook vrede mee. 

Bron: www.indewandelgangen.com   23-mrt-2016

 

 

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

  • @rkvvvolharding RT @SVDeurne: ⚽️🔜| ѕcнeмa voor ĸoмende weĸen! @RKVV_Erp @rkvvvolharding @Vianen_Vooruit @Sparta25 @GSV28 @RKSVMierloHout1 @NWCAsten @ZSVZe…
  • @rkvvvolharding RT @DominiquePichel: Ook het amateurvoetbal is 'los'. @SSS18Overloon is gisteren gestart, @Vianen_Vooruit vandaag. Eerste training @bsvolym…
  • @rkvvvolharding RT @Kliksport1: Mega interview met Johan Vullings trainer van @rkvvvolharding https://t.co/y42JSPJ5WD
  • @rkvvvolharding RT @DominiquePichel: Districtsbeker: @rkvvvolharding tegen oude trainer @Coelen80, rivaal @SSS18Overloon naar Maastricht en @bsvolympia18 t…

Volg Volharding