Olympia’18 JO8-1 - Volharding JO8-2 5-10

Gepubliceerd op 14 april 2018

Revanche; (De uitdrukkingen revanche nemen of zich revancheren kunnen bijvoorbeeld betekenen: "terugpakken", "genoegdoening geven", "genoegdoening vragen" of "wraak nemen". Een revanche is een actie waarbij een eerdere negatieve ervaring wordt gecompenseerd).

Olympia’18 JO8-1 - Volharding JO8-2 (5-10)

 

2 weken geleden stond deze topper uit de 1e klasse ook al op het programma. De 2 grootmachten uit Boxmeer en Vierlingsbeek stonden vandaag voor de 2e keer tegenover elkaar. 

De vorige wedstrijd ging Volharding kansloos ten onder tegen de blauw wiltte voetbalmachine (resp. 2-9).

Vorige week had Volharding JO8-2 nog makkelijk van Vitesse’08 JO8-1 gewonnen met 10-4 (verslag ontbreekt door een vakantie van onze vaste redacteur), maar nu moest er duidelijk uit een ander spreekwoordelijk vaatje getapt worden.

Volharding dat deze week speciaal trainde op spelhervattingen, 1:1 duels en afronden onder druk, reisde met een goed gevoel af naar Boxmeer. Vroeg naar bed, vroeg uit bed en een stevig ontbijt zorgde er voor dat onze mannetjes fris aan de warming up begonnen.

Het strijdplan was zorgvuldig uitgedacht door de Volharding staf. Valencio in de goal, verreweg de beste keeper in de gehele 1e klasse, achterin Jaydey en Kars die samenwerken als slot en grendel, middenveld en voorhoede bestond afwisselend uit Stef, Guus, Timo en Joah, oftewel de terriërs van bêk!

Mouwen opgestroopt, messen geslepen, tanden op elkaar en gaan met die banaan!

Vanaf de eerste seconde vloog Volharding als Usain Bolt uit de startblokken.  

Vol gas druk op de verdediging van Olympia. Binnen 2 minuten was het Joah die voor de 1-0 zorgde door een 1:1 duel met de keeper in zijn voordeel te beslissen. Olympia mocht voor de eerste keer aftrappen, maar kon nog geen 5 seconden de bal in de ploeg houden. De losgeslagen jonge honden uit Vierlingsbeek zaten er meteen weer bovenop. Dit resulteerde binnen een minuut in de 0-2 voorsprong. Het was opnieuw Joah die het netje liet bollen.

Olympia was duidelijk onder de indruk van het frisse en fel aanvallende Volharding. Toch kwam het voor de eerste keer oog in oog met keeper Valencio. Een goed schot van een Olympia aanvaller werd met een katachtige reflex gepareerd door de sluitpost van de roodwitten.

Met een goede pass van Valencio op de vrijgelopen Timo stond aan de basis voor de 0-3. Timo die prima doorliep, koelbloedig bleef en beheers het balletje in het hoekje deponeerde. Daarna liep hij juichend en omringd door zijn medespelers terug naar zijn eigen helft.

Volharding zat vol adrenaline en Olympia leek klaar voor de slacht. Nog geen 2 minuten later kon Joah met zijn 3e de teller op 0-4 zetten. Prima storend werk van Stef en een splijtende pass van Guus zorgde er voor dat de rappe Joah alleen op de goal af kon gaan. 

0-4 binnen 7 minuten, wat een weelde. 

Olympia probeerde weer wat meer van eigen doel af te gaan spelen, maar nu was de fase “van Kempen” aangebroken! Met 2 treffers binnen 3 minuten deed Guus van zich horen. Met een knap afstandsschot direct geschoten zette hij de marge op 5 en met een bekeken schuiver in de verre hoek ramde hij de 0-6 op het bord. 

Tijd voor een Time Out.....

Na de korte onderbreking was Volharding een beetje uit de “flow” gehaald. De 6-1 werd door Olympia tegen de touwen geschoten. Valencio zat er nog goed bij maar kon de tegentreffer niet voorkomen. 

Aftrappen en door! 

Nu was het de beurt aan de goed verdedigende Jaydey. Hij verliet even de verdedigende stelling om met een solo naar het vijandige doel op te rukken. Even een deja vu momentje toen Arjan Robben in de WK finale alleen op de keeper afging, maar Jaydey deed wat Robben niet kon. Met een bekeken balletje liet hij wel de keeper het nakijken. 1-7 voor Volharding JO8-2. 

Olympia JO8-2 begon aan een alles of niets offensief. Van het sterretje was niks meer over. Totaal overrompeld door de terriërs van Bêk.

Net voor rust maakte Olympia 2-7, maar het was Stef die de laatste duiten in het zakje deed. Hij kon de bal net voor de voeten van een blauwe wegnemen en schoot in de korte hoek binnen. 2-8. Nog net voor het laatste fluitsignaal was Janssen opnieuw de gevierde man aan Volharding zijde. De turbo ging er op en hij liet een wolkje lucht achter. Weg was ie, alleen op de keeper af en ook deze keer faalde hij niet. 2-9 en tevens de ruststand van deze wedstrijd. 

Volharding kwam even bij elkaar om de zaken te bespreken die goed en minder goed verliepen. Ze zagen er uit als een stel soldaten op bivak. De modder in de neus en de stoom kwam uit de oren! Wat een eerste helft. Fantastisch!! De Volharding coach beloofde pedagogisch verantwoord een verrassing bij een overwinning in de rust.

Na de rust leek het vuur gedoofd, alles gegeven in een schitterende eerste helft?!

Olympia kwam terug, 2 goals aan Boxmeerse zijde zorgde voor 4-9. 

Kars wilde nog effe in de spits, had fabelachtig verdedigd de eerste helft, dus daar werd gehoor aan geheven. Met een afstandsschot bijna vanaf de middenlijn knalde hij de bal hard achter de keeper. BAM 4-10!

Het slotakkoord was voor Boxmeer, de 5-10 werd via een mooi boogballetje over de goed keepende Valencio heen geschoten.

Samen koploper met Olympia nu, dus de spanning is weer helemaal  terug in de 1e klasse.

Woensdag opnieuw tegen Vitesse’08 JO-1, aanvang 18:00 uur in Gennep.

Gepubliceerd op 14 april 2018

« ga terug

Instagram

Tweets

Volg Volharding