Nog 2 finales voor Volharding JO19-1

Gepubliceerd op 12 juni 2019

De mannen van Volharding JO19-1 hebben zich afgelopen zaterdag weten te plaatsen voor de finale van de nacompetitie. Promotie kan afgedwongen worden tegen de relatief onbekende Bataven uit Gendt. Zij versloegen DAW Schaijk met 4-3 binnen de reguliere speeltijd. Waar en wanneer de finale gespeeld zal worden, gaat later aan u bekend gemaakt worden.

Om 15:00 uur floot arbiter Donkers voor het startsein op Sportpark Soetendaal. Hiermee ook een van de lichtpuntjes van de middag genoemd. Een prima leidsman die in een winderig Vierlingsbeek met zijn neutrale assistenten drie maal de gele prent liet zien aan een Schijndelse opponent. De eerste helft was aftastent vanaf beide zijden. Volharding met een fikse wind tegen, die in de eerste helft via Luca Janssen op voorsprong hadden kunnen komen. Schijndel hield de thuisploeg hevig onder druk, maar daar raakte de defensie niet van onder de indruk. Rond ede 30e minuut werd een afgemeten voorzet van Hendriks rakelings over gekopt door Luca Janssen die zijn vizier nog niet op scherp had staan. Verder dan speldenprikjes kwam Volharding niet. Ook Schijndel kwam verder nauwelijks aan kansen toe. Doelman Simon Janssen, Thijssen, van Treek, Bonants en de eerder genoemde Hendriks zorgden voor een blok waar het Schijndelse front tegen aan liep. Dat bleef overigens de hele wedstrijd zo...

In de tweede helft wist Achten het ijs te breken. Met een snoeiharde kopbal bracht hij Volharding vlak na rust op een 1-0 voorsprong. Daarna wist Martens de defensie van de tegenstander volledig op zijn kop te zetten. Met een voorafgaande oogverblindende solo verraste hij de keeper met een lage schuiver, zodoende werd het 2-0. De tribune trilde op zijn grondvesten. De ruim 200 toeschouwers kregen daadwerkelijk waarde voor hun geld. Schijndel wist even niet meer waar ze het moesten zoeken. Van den Boogaard liet maar weer eens zien wat voor een traptechniek hij had. Een vrije trap vanaf rand zestien, werd pal in de kruising gelegd, waarbij de doelman alleen maar kon applaudisseren. Luca Janssen bepaalde de eindstand met een simpele schuiver: 4-0. Geflatteerd? Nee, de formatie van Janssen en Wijnen liet vandaag maar weer eens zien tot wat het in staat is. Na de wedstrijd sprak de trainer met de pers: “We staan nu in 2 finales, maar we hebben nog niets.” Hier is geen woord aan gelogen. “Deze ploeg hunkert naar prijzen en we willen aan het einde kunnen zeggen, dat we een prachtig seizoen hebben gehad.” Zo sluit assistent Wijnen af.

Allereerst zien we u allen graag terug bij de bekerfinale in Uden tegen SV Laar O19-1 op 16 juni om 15:00.

De wedstrijd om promotie tegen de Bataven wordt gespeeld op 19 juni om 20:00 uur op het veld van Juliana Malden.

Tot de 16e en de 19e bij beide finalewedstrijden. 

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding