Medische staf: ook in de zomer staan we voor je klaar!

Gepubliceerd op 01 juni 2018

Bericht van de medische staf: ook in de zomer staan we voor je klaar!

Beste (jeugd-) leden van Volharding,
Het voetbalseizoen 2018/2019 ten einde. Een moment om even terug kijken naar het afgelopen seizoen. Wij hopen dat iedereen veel plezier heeft beleefd aan het voetbalspelletje en speciaal vanuit onze kant hopen we dat je het seizoen blessurevrij bent doorgekomen.
Naast het terugkijken op het afgelopen seizoen willen we vooral ook alvast vooruitkijken naar het volgende seizoen. We weten uit onderzoek dat de voorbereidingsperiode op het nieuwe seizoen een drie maal zo hoog risico oplevert voor het ontstaan van een blessure. Bovendien word nog wel eens ten onrechte gedacht dat de lange periode van rust tijdens de zomerstop voldoende is om de meeste blessures op te lossen.
Daarom willen we als medische staf wat extra aandacht besteden aan de periode tussen het einde van het huidige seizoen en het begin van het volgende seizoen. Natuurlijk is het erg belangrijk om fysiek en mentaal even goed tot rust te komen. De overige tijd is echter uitermate geschikt om jezelf individueel voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Mocht je op dit moment met een blessure rondlopen wacht dan niet af tot volgend seizoen maar maak hier melding van. Op deze manier verklein je de kans op een herhaling of het verergeren van de blessure volgend seizoen.
Ook als je op dit moment geen blessure hebt kun je de zomerperiode gebruiken om je lichaam optimaal voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Je kunt op eigen initiatief gaan hardlopen gecombineerd met bijvoorbeeld oefeningen die beschreven staan op https://www.sportzorg.nl/oefeningen. Ook zijn er verschillende gratis Apps op de markt waar je inspiratie uit op kunt doen voor het samenstellen van een oefenprogramma (bijvoorbeeld de “versterk je enkel App”). Wil je graag een programma op maat of extra aandacht besteden aan je individuele verbeterpunten neem dan contact op met onderstaande contactpersonen; we helpen je graag.
Tot slot is er ook de mogelijkheid om gebruik te maken van het zomerstop abonnement bij fitnesscentrum van Dongen. Speciaal voor leden van Volharding is dit abonnement geen 2,5 maar 3 maanden geldig (vanaf €60; géén inschrijfgeld).
Op deze manier hopen we een bijdrage te kunnen leveren aan een goede start van het nieuwe seizoen en gaan we er van uit aan jullie wensen te voldoen.
Schroom niet om contact met ons op te nemen voor een passend advies.

Met sportieve groet,
Namens Volharding:
• Ger Jansen 06-40796190
(contactpersoon bij blessures selectie en A1)
• Joey Weerst 0478-631830

Namens Fysiotherapie van Dongen:
• Wouter van Dongen 06-43201502
(contactpersoon overige senioren, junioren en fitnesscentrum)
• Ellen Branje (manueel therapeut)
• Joey Weerts

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

« ga terug

Instagram

Tweets

Volg Volharding