Klassieker SSS'18 – Volharding zondag weer een feit

Gepubliceerd op 01 februari 2018

SSS'18 - Volharding zondag weer op de kaart
SSS'18 - Volharding zondag weer op de kaart (Foto: Peter Kuijpers)

Klassieker SSS'18 – Volharding zondag weer een feit

OVERLOON – Het blijft een speciaal duel: SSS'18 – Volharding of andersom. Hét gesprek bij de dorpskapper of koffieautomaat op het werk. Het is een wedstrijd op zich die vaak meer dan 1000 toeschouwers trekt. Waar je bij sommige duels een kanon af kan schieten spreken we hier echt over ruim 1000 toeschouwers. Om half drie trappen de twee teams af op het dan bruisende sportpark De Raay. Scheidsrechter Robin Vereijken uit Laarbeek fluit om 14.30 uur voor het begin van deze clash.
Overloon is een dorp met vierduizend inwoners. In Vierlingsbeek, waar dus Volharding vandaan komt, wordt het inwonersaantal geschat op een kleine drieduizend. Het voetbal leeft in de twee dorpen. Overloon tevens bekend van het Oorlogsmuseum Overloon wat grenst aan Sportpark De Raay. Overloon een ons-kent-ons dorp waar we zomers onze fietsen tegen elkaar parkeren en met genoegen een ijsje pikken. Of wellicht op een van de gemoedelijke terrasjes aanschuiven. Koesterend in de zon en dan mijmerend dat Vincent van Gogh hier best eens zijn schildersezel ooit uitgeklapt heeft op dit idyllische pleintje. Ver van het voetbal verwijderd mee neuriënd met Het Dorp van Wim Sonneveld kan het geluk in vele gedaanten op je afkomen. Deze week is dat allemaal anders. Prins carnaval Stan der Huibuuke moet even in de parkeerstand, zondag komt Volharding naar Overloon en dat eist alle aandacht.

Prestatiecurve
SSS'18, op zich al knap dat de club zich handhaaft op dit niveau, kent een redelijk echter wat wisselvallig seizoen. Trainer Ruud Vermeer is de opvolger van Ales Jurcik die de club vier jaar onder zijn hoede had en inmiddels bij Wittenhorst de trainer is. Vorig seizoen degradeerden de twee kemphanen van zondag gebroederlijk samen uit de eerste klasse D weer terug naar de tweede klasse. Ook nu is de prestatiecurve van de twee  teams redelijk gelijk opgaand. Met zestien en zeventien punten is dat een te verwaarlozen verschil. Zondag kan er verschil gemaakt worden mits het duel niet in een gelijkspel eindigt. De seizoenopener werd in september 2017 met 0-2 gewonnen door SSS'18 op Sportpark Soetendaal in Vierlingsbeek.


Trainer Ruud Vermeer: 'Het bevalt me prima bij SSS'18' 

Randvoorwaarden
Trainer Ruud Vermeer heeft het best naar zijn zin bij SSS'18: "Het bevalt mij prima. De randvoorwaarden om lekker te trainen met een goed kunstgrasveld zijn fantastisch. We hebben een goede start gemaakt in het begin van het seizoen. Vervolgens in november en december een mindere fase gekend. Afgelopen zondag teleurstellend verloren helaas. In de beginfase van de wedstrijd een aantal goede kansen gehad om te scoren, maar dit helaas nagelaten. Door individuele fouten verdedigend te makkelijk twee doelpunten weggegeven. Vervolgens door een van richting veranderde vrije trap sta je met de rust 3-0 achter.  Zuur en onnodig in mijn ogen. In de tweede helft gelukkig hard blijven werken als team wat we moeten meenemen naar de komende wedstrijd tegen Volharding. Ondanks de achterstand zie je dat er karakter wordt getoond."

Resultaat
Dan nog het plan van aanpak: "Zondag tegen Volharding is natuurlijk in Overloon de wedstrijd van het jaar. We gaan er dan ook alles aan doen om de drie punten binnen te halen. Het zijn vaak wedstrijden die meer spannend dan mooi zijn, maar het gaat uiteindelijk om het resultaat. Interessant om komende week met de spelers te bedenken hoe we het zondag willen gaan aanpakken" ,zegt Ruud Vermeer trainer van SSS'18.Tim Brouwer en Sjoerd van der Coelen

Nog niet gelukt
Sjoerd van der Coelen, trainer van Volharding en einde seizoen opgevolgd door Johan Vullings, verloor zondag enigszins verrassend thuis van Prinses Irene. Van der Coelen: "We kwamen al na twee minuten op achterstand en waren niet meer bij machte om dat om te zetten. Dat viel mij ook tegen terwijl we toch een goede voorbereiding hebben gehad in de winterperiode. Blijkbaar is dat geen garantie dat het in de competitie ook lukt. Het wordt tijd dat we een keer winnen van SSS'18. In mijn periode als trainer van Volharding is dat nog niet gelukt. Ik denk dat het een extra motivatie is voor de jongens om zondag te winnen. Wat dat betreft komt de derby wel gelegen nu. Ik hoop op een reactie van de groep na het verlies van zondag.  Ik hoef ze niet extra te motiveren want de wedstrijd leeft weer volop." ,Voor Sjoerd van de Coelen de laatste kans om deze clash winnend af te sluiten. In de zomer vertrekt de trainer uit Venray naar Venlosche Boys.  

Programma 2H komende zondag
SSS'18-Volharding
TGG-Emplina
Heeswijk-Helvoirt
BVV/Tim-infra-H-EVVC
Erp-Rhode
Margriet-WSC
Prinses Irene-Venhorst

Stand tweede klasse H:
1.Rhode/Van Stiphout 12-31
2.EVVC 11-26
3.Prinse Irene 12-21
4.Volharding 11-17
5.Emplina 12-17
6.SSS'18 12-16
7.BVV 12-15
8.Erp 11-14
9.Margriet 11-14
10.Heeswijk 12-13
11.WSC 11-12
12.Helvoirt 12-12
13.TGG 10-11
14.Venhorst 11-7

Bron: Kliksport - door Peter Kuijpers - 31-01-2018

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding