JVC Cuijk heeft handen vol aan Volharding

Gepubliceerd op 19 november 2015

Vorig jaar klopte JVC Cuijk buitenshuis Volharding simpel met liefst 7-1. Donderdagavond had de Topklasser voor eigen publiek in de derde ronde van de KNVB beker de handen vol.

Via een moeizame 2-1 zege op de Tweede Klasser plaatste de ploeg van trainer Arno Arts zich voor de volgende ronde.

Nadat Kevin Reijnders via een vrije trap in de korte hoek in de eerste minuut van de extra tijd de spanning terugbracht, leek het duel heel even op een De Treffers-scenario uit te lopen. De volgende en laatste aanval van het duel zorgde voor veel paniek in de Cuijkse zestien, maar de 2-1 bleef op het scorebord. Ook Arts had op de bank gebibberd. “Ik zei het vijf minuten voor het eindsignaal tegen Dennis (Straatman, assistent, red.). Als zij nu scoren, gaat het straks nog fout.”

Door Sander Berends

Gevraagd naar een oorzaak sprak Arts over de basisbeginselen. “Voetbal begint met passie, beleving, de liefde voor het spel. We spreken af druk op de bal te houden, doordekken over het hele veld. Maar ik vond het vandaag helemaal niets. Er zijn toeschouwers die we iets willen bieden, maar het leek van alle kanten op een verplicht nummertje. We waren niet attent, niet alert. Van alles wat we vooraf doorspraken, zag ik weinig terug. We speelden met de handrem erop.”

Arts kon wel tevreden terugkijken op de basisplaatsen van A-junioren Timo Peters en Jay van Boxtel. Eerstgenoemde deed het uitstekend als centrale verdediger, Van Boxtel hetzelfde rechts op het middenveld. Bijna had de 18-jarige Beuningenaar zijn debuut nog opgeluisterd met een doelpunt. Na een uur haalde Van Boxtel verwoestend uit, maar de inzet vloog over het doel.

Beide doelpunten kwamen van Caifano Latupeirissa. Eigenlijk zou hij niet in de basis starten, maar door het afhaken van Boy Visser tijdens de warming-up met een hamstringblessure, moest de rechtsbuiten toch aan de bak. In de zestiende minuut werd hij uitstekend aangespeeld door Shanon Carmelia, na een prachtige solo over de rechterkant. Latupeirissa haalde droog uit: 1-0. Negen minuten na rust kopte hij raak uit een voorzet van de rechterkant van Frank Hol: 2-0.

Daarbuiten waren de kansen schaars. Mitch van der Ven kreeg in beide helften een goede kans, maar daarmee was bijna alles gezegd. Volharding, dat met technisch combinatievoetbal naar Cuijk was afgereisd, speelde goed en kreeg steeds meer vertrouwen. De aansluitingstreffer van Reijnders, op een moment dat de opponent uit Vierlingsbeek al achterin één-op-één speelde, viel te laat. Al had het laatste hachelijke moment voor het Cuijkse doel nog zomaar anders kunnen uitvallen.

JVC Cuijk kent zondag de opponent in de vierde ronde. De winnaar van het duel tussen Hoofdklasser Gemert en Derde Klasser MVC’19 komt naar Cuijk. De datum is nog onbekend.

(Bron: Cuijks Weekblad 20-nov-2015)

« ga terug

Instagram

Tweets

  • @rkvvvolharding RT @KoenenRon: @VI_nl Morgen, 25 jaar geleden, het was Hemelvaartsdag, won @rkvvvolharding in Amsterdam van @AFC_Amsterdam in voorronde Ams…
  • @rkvvvolharding RT @Kliksport1: Volharding-coach @Johan_Vullings een van de 'kartonnen fans' bij @Borussia https://t.co/o3zipBaF1i #BMGB04
  • @rkvvvolharding RT @Bundesliga81: Borussia Mönchengladbach wordt tegen Bayer Leverkusen gesteund door zo’n 12.000 ‘Pappkameraden’, kartonnen beelden van fa…
  • @rkvvvolharding RT @DominiquePichel: Voor even is @rkvvvolharding-trainer @Johan_Vullings een van de tienduizenden kartonnen fans van Gladbach https://t.co

Volg Volharding