in memoriam: Jan Peeters

Gepubliceerd op 14 februari 2018

In memoriam: Jan Peeters

Dinsdagmorgen 13 februari bereikte ons het droeve bericht van het overlijden van ons lid van verdienste: Jan Peeters.

Jan Peeters een Volhardingman pur sang. Al 58 jaar lid van Volharding. Het waren er ongetwijfeld meer geweest, maar toen mocht je pas met 12 jaar bij het voetballen. Jan meldde zich meteen aan om vervolgens alle zgn eerste jeugdteams te doorlopen. Daarna maakte Jan de stap naar de senioren om in het tweede team te gaan spelen. 

Maar na enkele jaren diende zich toch ook Volharding 1 aan, waar hij zelfs in de spits belandde. Daarmee was hij de derde Peeters, na zijn broers Piet en Rinie, die in Volharding 1 speelde. Daarna weer in Volharding 2 omdat een vaste stek in Volharding 1 net iets te hoog gegrepen was. Na nog een aantal jaren in Volharding 5 en de veteranen gespeeld te hebben, stopte Jan als voetballer.

Maar hij bleef zeer actief bij Volharding. Enerzijds als leider van Volharding E2, maar daarnaast ook als grensrechter bij Volharding 2. Tevens ging hij mee besturen en dat bleef Jan doen tot 1995. Bij zijn afscheid als bestuurder werd hij benoemd tot lid van verdienste.

Met het toenmalige team van Volharding 2 beleefde Jan misschien zijn 'finest hours' bij Volharding. Nl. eerst in 1987 promotie naar de reserve eerste klasse van de KNVB en in 1991 promotie naar de reserve hoofdklasse.

Jan deed meer. Als de handen uit de mouwen gestoken moesten worden was Jan van de partij. Echt een Volhardingman, die niet ging voor eigen glorie, maar puur voor het clubbelang.

Ook de derde helft vond Jan, maar ook Truus belangrijk. Discusieren over het spelletje was een echte liefhebberij voor hem. Waarbij hij zijn eigen mening nadrukkelijk ventileerde.

Na zijn actieve periode bleef Jan Volharding trouw. Kijken naar Volharding 1 en Volharding 2 en natuurlijk de prestaties van zoon Joy op de voet volgen.

Echter geleidelijk dienden zich gezondheidsproblemen aan. Toch kwam hij nog regelmatig naar sportpark Soetendaal. Edoch zijn gezondsheidsproblemen werden erger. En daar kwam ook nog het overlijden van Truus in 2013 bij. Jan kwam in verzorgingstehuis St.Anna in Boxmeer terecht. De interesse in Volharding bleef echter. De medewerkers hielden op zondagmiddag Jan op de hoogte van de gang van zaken bij Volharding 1. Een enkele keer bezocht hij nog samen met Joy een wedstrijd van Volharding, waar dan velen hem de hand kwamen schudden.

Jan Peeters is niet meer. Ons rest de herinnering aan een zeer toegenegen Volharding lid, met zeer vele verdiensten in de schaduw. Immers publiciteit was niet zijn ding.

We wensen Joy, Inge & Frank, de families Peeters en Pijpers, verdere vrienden en bekenden heel veel sterkte toe.

Moge hij rusten in vrede.

Het bestuur van Volharding

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding