In ere hersteld: onderling klassement en doelpuntenmakers

Gepubliceerd op 18 oktober 2018

Even leek het erop dat de website van Volharding dit seizoen verstoken zou blijven van het traditionele onderling klassement en de lijst met topscorers. Achter de schermen is er echter toch een vrijwilliger bereid gevonden om de statistieken van het seizoen 2018/'19 bij te houden en wekelijks op de site te publiceren. Om het gevoel bij deze statistieken nog iets meer te laten leven onder de seniorenelftallen van Volharding is er zelfs gekozen voor een iets andere insteek dan voorheen.

Het onderling klassement krijgt namelijk een competitief karakter. Het voetbalseizoen wordt hiervoor ingedeeld in drie periodes van drie maanden: september t/m november, december t/m februari en maart t/m mei. Het Volharding-team dat aan het einde van een periode bovenaan het onderling klassement staat, ontvangt namens het bestuur een consumptie voor alle spelers en begeleiding. Een team kan deze prijs slechts eenmaal winnen, dus als een periodewinnaar in een latere periode weer bovenaan eindigt, gaat de prijs door naar de nummer twee in het klassement. Voor het team dat over het hele seizoen het sterkste blijkt, is bij de seizoensafsluiting ook nog een prijsje weggelegd. Wat dat is, houden we nog even geheim.

Ook de lijst met doelpuntenmakers is een tikkeltje anders van opzet dan de vaste bezoeker van deze website wellicht gewend was. Voorheen betrof dit een topscorerslijst, waarin alleen de echte goalgetters - pak 'm beet de 10 spelers met de meeste doelpunten - vermeld werden. Dit seizoen is de naam gewijzigd naar "Doelpuntenmakers", wat dus ook betekent dat alle spelers en speelsters die tenminste eenmaal hebben gescoord in de lijst komen te staan. Leuk voor de onderlinge competities binnen de teams, maar ook met bijvoorbeeld vrienden en bekenden in andere teams!