HBV/Vianen mo15-1 - Volharding/Sambeek mo15-1

Gepubliceerd op 19 november 2019

HBV/Vianen mo15-1 - Volharding/Sambeek mo15-1

De laatste wedstrijd voor de grote clash met Achates, dit keer tegen hbv/vianen combi. We moesten op het hoofdveld van Beers voetballen. Een team die de laatste weken goede resultaten neerzette en daardoor op de 5e plek stond. We waren met de 15 zelfde speelsters als vorige week afgereisd en alleen Isabel had wat last van haar rug en ging daarom keepen. We gingen in onze vertrouwde opstelling en zonder aanpassingen om lekker zelf te willen voetballen. Vianen had een 4-4-2 opstelling. Na 2 wedstrijden pas laat de 1e  goal gemaakt te hebben lukte het ons dit keer na een minuut of 8 de 0-1 te maken. In de omschakeling speelde Tara knap de bal tussen de verdediging door en kon Lonneke de bal op snelheid meenemen en zo de 0-1 maken. 2 minuten later was daar de 0-2, dit keer over de linkerflank, Clowie speelde Britt mooi aan en die twijfelde niet en legde hem in 1x pan klaar voor de goal waar Lonneke hem binnen kon tikken.

Hierna had Lonneke er nog 2 kunnen maken maar beide keren kon de keeper de bal met haar voeten stoppen. Ondanks de 0-2 voorsprong had Vianen toch wel een team dat een aantal technische en snelle speelsters had waardoor we wel gefocust moesten blijven. Ons middenveld en de verdediging namen regelmatig elkaars taken goed over.

Hierdoor hoefde Isabel slechts 2x een rollertje op te pakken. Na een half uur viel de 0-3, door goed en fel doorjagen van Summer en Joyce kon Clowie een schitterende steekbal op Britt geven, hun laatste vrouw kwam te laat waardoor Britt de bal hard in de kruising schoot.

In de rust hebben we er duidelijk op gehamerd om de 0-4 binnen te schieten zodat de wedstrijd dan wel beslist zou zijn. De meiden pakten dit goed op en in een hoog tempo werd er druk gezet en na 2 minuten was daar de 0-4, een goede steekbal van Sylvie die door Tara in 1x werd verlengd op Lonneke werd uit haar voorzet bij de 1e paal in eigen doel gewerkt voor Amber hem binnen kon schieten. De wedstrijd werd hierna gelijk opener omdat Vianen hun verdedigende stellingen steeds meer verlieten (of omdat ze moeier werden) en wij gewoon een goede wedstrijd speelden. Vianen kreeg 2 mogelijkheden maar Jana die Isabel in de goal had afgelost, kwam 2x knap uit haar goal. Ook Marit en Eva moesten een paar keer handelend optreden. De 0-5 viel door goed doorjagen van Sylvie en gaf Britt de mogelijkheid het gaspedaal in te trappen en een supergave winger vanaf links te geven op het hoofd van Amber die hard binnenkopte en zo eindelijk zorgde voor ruimte in de koelkast bij Carlo na 10 wedstrijden. Zoals beloofd zou hij bij een kopgoal iedereen op een Raider trakteren!!! Een wat Carlo? Een Raider? Voor sommige misschien een eeuwigheid geleden maar tegenwoordig noemen ze dat een Twix, ????. Tussendoor werd gewoon de 0-6 gemaakt, dit x vanaf de andere kant door een actie van Lonneke en een mooie voorzet en binnen getikt door Britt. De 0-7 was bijna een kopie van de 0-5, het enige verschil was dat Amber de voorzet van Britt nu niet met het hoofd maar met het bovenbeen binnen duwde. Ondanks deze ruime achterstand ging Vianen op jacht naar de eretreffer, maar mede door ons duracell konijntje Joyce ( die onuitputtelijk op elke positie vol gas kan spelen) lukte dat Vianen niet. Op rechts stond Nora ook haar mannetje samen met Puck. Het slot van deze wedstrijd was daardoor echter voor ons. De 0-8 viel door een schitterend afstandsschot van Lynn die de bal van 25 meter lekker op de pantoffel nam met een laag en strak schot die net voor de keeper opstuitte en zich daardoor verkeek op de bal.

De overwinning werd luid en duidelijk gevierd omdat we door de winst zonder puntverlies kunnen afreizen naar Ottersum om tegen de titelfavoriet en kampioen van vorig jaar Achates een poging gaan wagen om de titel over te nemen.

Dat zal een hels karwei worden omdat hun ook ruim van Olympia wonnen met 6-0 en daardoor in 8 wedstrijden 24 punten hebben behaald met een doelsaldo van 82-2!! Wij hebben 6 wedstrijden 18 punten en een doelsaldo van 41-3. Maar voetbal blijft voetbal en soms zitten er toch verrassingen bij en hopelijk zaterdag ook in Ottersum vanaf 13.30 uur. Dus voor iedereen die de tuin klaar heeft of geen zin in klusjes of boodschappen heeft en het meidenvoetbal een warm hart toedraagt ( en dan vooral die van Volharding en Sambeek) kom ons steunen en hopelijk kunnen jullie dan de stunt samen met ons vieren, de steun kunnen we goed gebruiken.

Technische staf Volharding/Sambeek MO15-1.