H.B.S.V. JO11-1 vs Volharding jo11-2 (0-5)

Gepubliceerd op 05 oktober 2019

"Volharding zet zegereeks voort met clean sheet in Hout Blerick en pakt 6e overwinning op rij".

De mannen van Volharding lijken niet te stoppen vooralsnog. Ook de 3e competitie wedstrijd werd wederom winnend afgesloten door de sterk spelende ploeg uit Vierlingsbeek. Dat brengt het totaal op 6 met de 3 bekerwedstrijden meegerekend. Levi Peters was met een loepzuivere hattrick 1 van de aandeelhouders. "Ze vlogen er wel lekker in vandaag" spreekt Peters de pers toe na de wedstrijd "Maar ook complimenten aan het hele team, we zijn echt naar elkaar toe gegroeid de laatste weken".

Het collectief wint van het individu. H.B.S.V. had wat sterke individuen, maar deze werden perfect uit de wedstrijd gespeeld door het rood witte front van Volharding. "De trainer gaf mij de opdracht om de nummer 10 uit te schakelen"; beschrijft Malcolm Janssen, middenvelder van Volharding. "Ik geloof dat het wel aardig gelukt is, het was wel een echte killer" vervolgt hij zijn analyse. De meest gevaarlijke speler van H.B.S.V. zat volledig in de broekzak van de wederom sterk spelende Janssen.

De gedeeld koploper in de 2e klasse begon de wedstrijd dit keer beter dan de voorgaande wedstrijden. Meteen vanaf de eerste seconde was het eenrichtingsverkeer richting het doel van H.B.S.V. Dit resulteerde in een aantal goede mogelijkheden, maar gescoord werd er in de beginfase nog niet. Steeds lag er een speler van de thuisploeg in de weg of werd er op de keeper geschoten. 

De lat ligt altijd hoog als je bovenaan staat, maar vandaag lag de lat vaak net iets te laag. Voor rust werd maar liefst 6x het houtwerk geraakt. Zo'n beetje elke speler aan Volharding zijde zou het potje latje trappen wel hebben gewonnen deze morgen.

Normaal gesproken krijg je dan een keer de deksel op je neus, maar de ploeg van coach Van Veghel bleef uiterst geconcentreerd spelen. "De balans in de ploeg is goed en iedereen wil voor elkaar werken", spreekt Van Veghel na de wedstrijd.

De openingstreffer liet vandaag zoals gezegd lang op zich wachten. "De trainer had ons hiervoor al gewaarschuwd", zegt Koen Janssen, maker van het eerste doelpunt. "Zodoende bleven we de rust bewaren en wisten we op een gegeven moment toch toe te slaan" vervolgt Janssen. Met zijn goal brak de spits van Volharding de wedstrijd volledig open en was het defensieve bolwerk van de groen witten in een mum van tijd tot op de grond afgebroken. 

"Ik kreeg de bal goed aangespeeld op het middenveld en probeerde op snelheid mijn man te kloppen. Daarna had ik vrij baan en kon ik hard binnen schieten. Ik wist meteen dat hij er in ging vanaf het moment dat de bal mijn voet verliet"; aldus Koen. 0-1.

H.B.S.V. kon alleen nog maar tegenhouden, zoals het de hele wedstrijd al deed. "Ze kwamen van alle kanten, er was geen beginnen meer aan", moppert de sterk spelende keeper van Blerick na de wedstrijd.

Mick was de maker van de 2e goal van Volharding. Aan de basis van deze goal ging een prima opgezette aanval vooraf. Over meerdere schijven via achterhoede en middenveld kwam de bal via Koen bij Mick. Mick toonde ook vandaag weer zijn scoringsdrift door niet te aarzelen en het balletje achter de keeper te deponeren. "Ach ja, daar voor sta je in de spits. Ik krijg goede ballen van mijn medespelers, die prop ik dan graag even binnen" zegt Mick na afloop. "We spelen goed de laatste weken, ik probeer mijn goaltjes mee te pikken" gaat Vervoort verder.

Ook na rust werd nog een paar keer de lat geraakt. "Ik zag de keeper voor de goal staan en besloot uit te halen" verteld Lars Thijssen voor de microfoon van Fox Sport. "Helaas spatte mijn schot op de lat uiteen". Ook middenvelders Van Veghel en Vlemmix kregen kansen om te scoren. "We hadden pech, maar we hebben onze meters weer kunnen maken vandaag", zegt Finn. "Ja, we hadden wat pech in de eindfase vandaag, maar met zo'n sterk spelende achterhoede kun je ook lekker veel aanvallen. We kunnen vertrouwen op onze defensie. Je weet dat het achterin goed dicht zit", vult Joah medespeler Finn aan.

"We doen ons werk, we proberen onze taken zo goed mogelijk uit te voeren". Jaydey Rombouts spreekt de pers toe alsof hij al jaren lang op het hoogste niveau speelt. "We voelen elkaar goed aan, dat is belangrijk".

Ook Thijs de Vos is het hiermee eens. "Wat Jaydey zegt klopt als een bus. We gaan lekker en proberen niks weg te geven. En met een keeper als Sil achter ons weten we dat we bijna niet te kloppen zijn".

47e minuut in de wedstrijd. De bal komt voor de voeten van spits Levi. Koelbloedig wordt afgerond en de wedstrijd zit op slot. 0-3.

Amper 1 minuut na deze treffer rukt Jaydey van achteruit mee op. Vanaf de rechterkant van het veld levert hij een puntgave voorzet af. Deze wordt wederom door Levi tot goal gepromoveerd. 0-4.

"De bal van Jaydey was perfect" zegt Peters. "Ik besloot om hem ineens op de pantoffel te nemen. Dat was een goede keuze, haha".

En inderdaad, dat was een goede keuze. De bal verdween snoeihard achter de keeper.

Ook het slotakkoord was voor Volharding. Nog 1x ging de fel spelende rood witte brigade richting H.B.S.V. doel. Ook dit keer was het Levi die knap en beheerst het vonnis velde. Met zijn 3e van deze morgen bracht hij de eindstand van 0-5 op het scorebord. 

Keeper Sil wordt in de catacomben nog gevraagd hoe hij de wedstrijd heeft beleeft. "We hebben lekker gespeeld, maar we kunnen nog veel beter" geeft de sluitpost van Volharding als antwoord. "Vandaag heb ik niet veel te doen gehad, maar als het moet dan sta ik er, dat weten de boys wel. Mijn kleren kunnen zo de kast weer in", grapt keeper Buijs nog even. 

Ook de heer Koeman werd naar zijn mening gevraagd na afloop van de wedstrijd. "Vanaf de tribune heb ik leuke dingen gezien, dit biedt perspectief voor de toekomst". 

Volgende week weer een heel andere tegenstander. Sparta '18 komt dan op bezoek in Vierlingsbeek. Ook zij zullen gaan proberen om Volharding jo11-2 pijn te gaan doen. 

Deze week weer lekker trainen en dan zien we wel weer hoe de wind waait...

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding