Grad Martens neemt afscheid van de F1

Gepubliceerd op 08 mei 2016

Grad Martens neemt na 18 jaar afscheid van Volharding F1Afgelopen zaterdag 7 mei, speelde Volharding F1 de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Vitesse '08 F1. Dit was een mooie gelegenheid om Grad Martens, trainer van de F1, in het zonnetje te zetten aangezien hij aangekondigd had na dit jaar afscheid te nemen als trainer van de F1. Grad heeft de laatste 18 jaar vol overgave de jongste spelers van Volharding onder zijn hoede gehad. Dit moment van afscheid mocht niet zomaar voorbij gaan.

Omdat Grad voor de thuiswedstrijden van Volharding 1 altijd de 'pupil van de week' regelt en deze pupil met zijn/haar familie tijdens de wedstrijd begeleidt, was het idee ontstaan om Grad bij wijze van verrassing hetzelfde gevoel te laten doormaken.

Toen Grad op het sportpark verscheen zaten de spelers van de F1 al in de bestuurskamer om Grad de inmiddels bekende vragen te stellen. De antwoorden van Grad zijn verderop te lezen.

Na een zakje chips, een AA, een snoepzak, een vaantje van Volharding en wat eet en drankbonnen ontvangen te hebben, werd Grad gehesen in een 'pupil van de week' shirt, dit keer echter met aanpassing, nl een paar maatjes groter en met de tekst 'trainer van de week'. Voor aanvang van de wedstrijd, koos Grad ervoor om bij Volharding F1 aanwezig te zijn in de kleedkamer zoals de pupil dit ook mag kiezen tussen het aanwezig zijn in de kleedkamer van de scheidrechter of bij Volharding 1. Na het betreden van het veld werden er nog wat foto's gemaakt en stond iedereen klaar voor de aftrap voor de wedstrijd die onder leiding stond van Jeu Ermers, een van de vele collega's waarmee Grad in het verleden in de F1 heeft samengewerkt. Om het echte 'trainer van de week' gevoel te geven, mocht Grad natuurlijk de aftrap nemen en op het vijandige doel afstormen. Zo gezegd zo gedaan. De spelers van Vitesse hadden in eerste instantie niet zo in de gaten wat precies de bedoeling was, maar toen Grad ter hoogte van de verdeding van Vitesse kwam, werd het hem toch wat lastiger gemaakt. Na wat soepele bewegingen door de verdediging kwam het vlammende schot dat helaas voor Grad knap gekeerd werd door de Gennepse doelman.

Na de wedstrijd hebben we met de spelers van de F1 nog frietjes gegeten bij Grad en Karin Martens in de tuin. Deze traditie kreeg uiteindelijk voor Grad nog een verrassend vervolg, omdat zijn vrouw zoveel als mogelijk mensen had uitgenodigd waarmee Grad de afgelopen 18 jaar bij de F1 had samengewerkt.

Onder het genot van wat pilsjes, een stralend zonnetje en vele herinneringen kon de dag voor Grad in ieder geval niet meer stuk. Grad bedankt voor de afgelopen 18 jaar bij de F1 en zoals gezegd hopen wij en ook Volharding nog vele jaren gebruik te mogen maken van jouw diensten in een andere rol.

Bram Thijssen

Geert Hendriks

namens Volharding F1

 

 

 

De antwoorden van Grad op de vragen die door de spelers gesteld werden

1. Naam:Grad Martens

2. Geboren:22 september 1956

3. Broers of Zusjes:2 broers, 2 zussen

4. Lengte:1,69 meter

5. Gewicht:70 kg

6. Waar werk je:Ik werk met gehandicapten

7. Wat vind je op het werk leuk:Bouwproat en omgaan met mensen

8. Wat vind je op het werk minder leuk:Als er weer herrie is

9. Wat wil je later worden:Miljonair

10. Wat lees je het liefst:Voetbal International

11. Van welke muziek hou je het meest:Geen herrie

12. Wie is jou favoriete band, zanger of zangeres:Bee Gees

13. Wat kijk je het liefst op TV:Voetbal

14. Wat eet je het liefst:Biefstuk

15. Wat zijn je hobby's:Voetbal en in de tuin werken

16. Welk merk voetbalschoenen draag je:Adidas

17. Favoriete elftal in Nederland:Ajax

18. Wie vind jij de beste voetballer:Iniesta

19. In welk team voetbal en train je nu:F1

20. Ga je altijd trainen:Ja 

21. Wat vind je het leukste bij het trainen:Als de spelers er plezier in hebben

22. Op welke plek voetbal jij het liefst:Middenveld

23. Wat zou je niet moeten doen bij het trainen:'meisjes' zeggen tegen de speler van de F1

24. Wat is je grootste wens:Dat ik nog een keer 'pupil van de week'mag zijn

 

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

  • @rkvvvolharding RT @SVDeurne: ⚽️🔜| ѕcнeмa voor ĸoмende weĸen! @RKVV_Erp @rkvvvolharding @Vianen_Vooruit @Sparta25 @GSV28 @RKSVMierloHout1 @NWCAsten @ZSVZe…
  • @rkvvvolharding RT @DominiquePichel: Ook het amateurvoetbal is 'los'. @SSS18Overloon is gisteren gestart, @Vianen_Vooruit vandaag. Eerste training @bsvolym…
  • @rkvvvolharding RT @Kliksport1: Mega interview met Johan Vullings trainer van @rkvvvolharding https://t.co/y42JSPJ5WD
  • @rkvvvolharding RT @DominiquePichel: Districtsbeker: @rkvvvolharding tegen oude trainer @Coelen80, rivaal @SSS18Overloon naar Maastricht en @bsvolympia18 t…

Volg Volharding