Geweldige promotie van het wandelvoetbal in Vierlingsbeek.

Gepubliceerd op 18 oktober 2017

Op woensdag 18 oktober speelden de wandelvoetballers van Vierlingsbeek hun eerste wedstrijd. Tegenstander was Walking Football VVV-Venlo met diverse ex-profs in hun gelederen. Wandelvoetbal Vierlingsbeek is 4 maanden geleden door de plaatselijke KBO opgericht met als doelstelling het bewegen van ouderen te promoten. Om 10.00 uur werden de gasten uit Venlo op Sportpark Soetendaal, de thuishaven van de plaatselijke trots Volharding, ontvangen. 

De verwachting was dat de wandelvoetballers uit Vierlingsbeek veel zouden kunnen leren van hun ervaren collega voetballers uit Venlo. Jos van Boekel, coördinator van Wandelvoetbal Vierlingsbeek, heette de wandelvoetballers van harte welkom en sprak de verwachting uit dat de gouden regel van het wandelvoetbal uitgevoerd zal worden. Dit is dat winnen niet het belangrijkste is, maar samen bewegen en onderlinge gezelligheid de grootste verdienste is. Na de koffie en Limburgse vlaai begon de voetballers aan een gezamenlijke warming up.  

Uit diverse dorpen waren geïnteresseerden aanwezig om te bekijken of men zelf mee wil gaan doen met wandelvoetbal of om te bekijken of wandelvoetbal iets voor hun dorp is. Ook uit eigen dorp waren 60 belangstellenden en zij zorgden voor een gezellig sfeertje op de tribune. 

Zowel VVV als Vierlingsbeek hadden 14 spelers/speelsters, er werden 2 teams per vereniging gemaakt. Wandelvoetbal kan gemengd worden gespeeld en beide teams van Vierlingsbeek hadden 1 dame in hun gezelschap en deze dames deden voor hun mannelijke collega’s niet onder. Verrassend genoeg konden de Vierlingsbeekse teams zich goed meten met hun collega’s van VVV-Venlo. Van de eerste twee wedstrijden werd er één gewonnen en één gelijk gespeeld. Daarna werd van tegenstander gewisseld, het mooie herfstzonnetje ging harder schijnen en de conditie begon mee te spelen. Maar de Vierlingsbeekse teams speelden als een team. Men kwam goed voor mekaar op en men bleef trouw aan de beginregel; het is wandelvoetbal, rennen is verboden. Mede hierdoor wist Vierlingsbeek één wedstrijd te winnen en de andere wedstrijd werd eervol verloren. Na afloop van de wedstrijden werden de voetballers uit Venlo en Vierlingsbeek in de kantine broodjes en een worstenbroodje aangeboden en dit liet zich heerlijk smaken. Tijdens deze derde helft werden voetbalervaringen uitgewisseld en de spelers van VVV-Venlo nodigden Wandelvoetbal Vierlingsbeek uit voor een wedstrijd in Stadion “De Koel”. Hiermee kwam een einde aan een mooie voetbalmorgen, waarbij door Walking Football VVV-Venlo en Wandelvoetbal Vierlingsbeek het wandelvoetbal op de juiste wijze gepromoot werd. 

Geïnteresseerde dames en heren, die mee willen doen aan Wandelvoetbal, zijn iedere dinsdag van 10.00 uur tot 11.30 uur welkom bij de trainingen van Wandelvoetbal Vierlingsbeek. Voor aanmeldingen en/of informatie kun je terecht bij de coördinator van het Wandelvoetbal, Jos van Boekel, telefoonnummer 0478-631839.

foto's Toon Gerrits

Gepubliceerd op 18 oktober 2017

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding