Gediplomeerd KNVB Pupillentrainer

Gepubliceerd op 18 maart 2017

Tijdens de natte en koude wintermaanden werd door 3 jeugdtrainers van Volharding met frisse tegenzin toegewerkt naar het behalen van het felbegeerde KNVB-diploma “Pupillentrainer”. Niet met tegenzin omdat de lesstof niet leuk of interessant was (in tegendeel zelfs), maar omdat de 10 cursusavonden zich bevonden in de kantine van SSS‘18 uit Overloon.

Tijdens elke cursusavond moesten onze trainers, onder supervisie van KNVB docent Rob Ernst, een gedeelte van de training verzorgen aan een Overloons jeugdvoetbalteam J013, JO11 of JO9. Uiteraard werd hierbij niet het achterste van kennis en kunde getoond, het kan immers niet de bedoeling zijn dat Volharding trainers SSS’18 jeugd heel veel beter gaan maken. ;-)

Tijdens de cursus werd geleerd hoe je kinderen kunt leren voetballen, hoe je dat aan hen over moet brengen en in training en coaching vorm kan geven.

Concrete onderwerpen die werden behandeld waren:

•Het trainen van jeugdspelers in de verschillende leeftijdsgroepen.

•Kenmerken van de verschillende leeftijdsgroepen.

•Leidinggeven aan jeugdspelers.

•Lezen van jeugdvoetbal.

•Coachen tijdens een jeugdwedstrijd.

•Organiseren en controleren en aanpassen van voetbalvormen gericht op aanvallen.

•Organiseren, controleren en aanpassen van voetbalvormen gericht op verdedigen.

•Organiseren, controleren en aanpassen van volledige trainingen gericht op aanvallen en verdedigen.

Tijdens de cursus zijn veel handvatten aangereikt, is veel ervaring gedeeld en zijn leuke nieuwe contacten opgebouwd die allen moeten bijdragen aan het positief doorontwikkelen van de jeugdvoetbalteams van Volharding.

Via deze weg willen we Erik (trainer JO9-3), Ronald (trainer JO9-2) en Dave (trainer JO9-1) van harte feliciteren met het behalen van hun diploma KNVB Pupillentrainer.

• @rkvvvolharding Wedstrijd afgelast: ST Volharding/Sambeek JO17-1 - ST Estria/GVV'57/SCV'58 JO17-1 28 januari 2020 - 19:30
  • @rkvvvolharding RT @DominiquePichel: Derby @rkvvvolharding-@bsvolympia18 na bijna een halve eeuw terug: ‘Ging met knikkende knieën naar Boxmeer’ https://t.
  • @rkvvvolharding RT @Kliksport1: Mooie derby's in 2H https://t.co/ig8E0piDdS
  • @rkvvvolharding Voor Volharding 1, zoeken we een tegenstander voor 14e, 16e of 18e januari in Vierlingsbeek op kunstgras.