Erp - Volharding (1-1) 1-3

Gepubliceerd op 01 mei 2016

Door volwassen teamprestatie in topper blijven de roodwitten koploper

Een hectische situatie in de zestien van Erp. Tim Brouwer en Rob Branje (17) maken het de Erp-defensie lastig Op de achtergrond de uitblinker van vanmiddag Pepijn van Geenen (tweede van rechts). (Foto: Toon Gerrits)ERP – Vanmiddag stond de absolute topper in de tweede klasse H op het programma. Koploper Volharding moest op bezoek bij de nummer twee Erp. Het verschil tussen beide ploegen bedroeg vooraf één luttel puntje. Volharding toonde zich in Erp een volwassen ranglijstaanvoerder en leverde een perfecte teamprestatie. Ondanks een snelle achterstand wonnen de roodwitten uit Vierlingsbeek met bij vlagen uitstekend combinatiespel dik verdiend met 1-3. Bij de equipe van trainer Sjoerd van der Coelen was topschutter Pepijn van Geenen de grote man. Van Geenen maakte zelf de eerste twee treffers (zijn dertiende en veertiende van het seizoen, red.) en gaf de assist bij de beslissende laatste goal van Tim Brouwer.

Omdat het hoofdveld van Erp er momenteel bij ligt als een grote bouwput, werd het cruciale onderlinge duel met Volharding vanmiddag gespeeld op een bijveld met als ondergrond kunstgras. Dat bleek een voordeel voor de technische vaardige gasten uit Vierlingsbeek, dat in eigen huis voor het tweede opeenvolgende seizoen gewend is om op deze ondergrond te spelen. Toch kwam de thuisclub al snel op voorsprong. In de vierde minuut werkte Justin Damen een hoekschop tegen de touwen: 1-0. Door de snelle voorsprong kon Erp al gauw haar favoriete spelletje spelen: inzakken en gokken op een snelle uitbraak. Volharding bleek echter allerminst onder de indruk en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Het overwicht leverde een aantal goede mogelijkheden op. Een schot van aanvoerder Jip Verstegen werd geblokt. Erp-verdediger Olger Smits schoot tegen het achterwerk van Tim Brouwer aan, waarna de bal pardoes boven op de lat belandde. De doorgaans zo zekere Erp-defensie oogde vandaag niet al te betrouwbaar. Zo schoot Roel Schouten tegen Jeroen Schepens aan en moest Erp-keeper Kevin van de Laar ingrijpen, niet voor het eerst en zeker niet voor het laatst deze middag. De uitstekende Erpse goalie ranselde een lob van Tim Brouwer uit het doel en maakte een knal van Pepijn van Geenen onschadelijk. In de 18e minuut kwam Erp er een keer gevaarlijk uit, maar ditmaal vond Justin Damen Volharding-doelman Job Vullings op zijn weg en verzuimde hij zodoende de 2-0 te maken. Volharding bleef zich kansen scheppen. Een vrije trap van Mark Blenckers ging maar net over en Rob Branje kopte rakelings naast na een indraaiende vrije schop van Pepijn van Geenen. De gelijkmaker kon niet uitblijven en nog voor rust was het zover. Tim Brouwer werd vijf minuten voor de thee binnen de zestien meter gevloerd door Marcel Claasse en scheidsrechter Jerome Vries uit Bunde kon niets anders doen dan naar de stip te wijzen. De penalty werd onberispelijk benut door Pepijn van Geenen: 1-1.

Oogde Volharding in de eerste helft met name achterin nog wat onrustig, in het tweede bedrijf stonden de roodwitten als een huis. Goed combinerend op het uitstekende kunstgrasveld bleef Volharding kansen creëren. Tien minuten na rust vond Bram Jacobs weer Van de Laar op zijn weg. Na een klein uur kwam Volharding verdiend op voorsprong. Arbiter Vries paste de voordeelregel uitstekend toe, waarna Mark Blenckers Pepijn van Geenen met een geniale steekpass alleen voor doel zette. De topscorer uit Escharen bleef heel rustig en schoot de bal koel en beheerst langs de ditmaal kansloze Van de Laar in de linkerbenedenhoek: 1-2. Daarna was Rob Branje koppend tot tweemaal toe dicht bij de 1-3. Zijn eerste inzet ging net naast, zijn tweede poging werd van de doellijn gehaald. Erp kon daar in de tweede helft bijzonder weinig tegenover zetten tot dat Kevin van de Laar met opportunistische lange ballen naar voren voor gevaar probeerde te zorgen. De beste mogelijkheden bleven vooralsnog echter voor de bezoekers uit Vierlingsbeek. Invaller Kevin Reijnders volleerde met zijn zwakkere rechtervoet naast en wederom Van de Laar was een sta-in-de-weg bij een kopbal van Bram Jacobs, na een vrije trap van dezelfde Reijnders. In de 82e minuut dreigde Volharding de winst toch nog weg te geven, toen Max de Jong oog-in-oog met Job Vullings verscheen. De Beekse keeper redde echter wederom fantastisch, waarna de rebound door opnieuw De Jong met zijn knie naast werd gewerkt. Een minuut later lag de bal er aan de andere kant wel in en was het duel beslist. Een afgemeten indraaiende voorzet van Pepijn van Geenen vanaf de linkerkant werd door Tim Brouwer bij de eerste paal binnen gekopt: 1-3. De moegestreden Brouwer –die net als al zijn teamgenoten keihard streden voor elke meter- werd direct daarna nog vervangen door Jasper Lenkens. De reeds eerder ingevallen Joep Beurskens kreeg vlak voor tijd op aangeven van Jeroen Schepens nog een hele grote kans op 1-4, maar dat bleef Erp -getraind door oud Volharding-trainer Andre Cornelissen- bespaard.

Met nog twee duels te gaan komt de titel na de winst in Erp voor Volharding steeds dichterbij. De roodwitten lijken met de week stabieler te worden en dat is in deze fase van de competitie natuurlijk meer dan meegenomen. Tekenend vanmiddag was het feit dat Volharding het in Erp zonder kaarten tot een goed einde bracht en dat is een knappe prestatie in een duel waar de spanning en de druk er vol op stond. Komende zondag treedt Volharding daarom weer compleet aan thuis tegen de nummer zeven van de ranglijst EVVC uit Vinkel, de winnaar van de tweede periodetitel. Mocht Volharding die wedstrijd weten te winnen en nummer twee Prinses Irene -dat twee punten minder heeft dan Volharding- morst punten op bezoek bij Sparta’25, dan zijn de Bekenaren dan al kampioen. Bij elk ander resultaat wacht een fantastische apotheose op de laatste speeldag van deze voetbaljaargang. Op tweede pinksterdag staat dan namelijk de allesbeslissende match tussen Prinses Irene en Volharding in Nistelrode op het programma. Een scenario dat Hitchcock niet had kunnen verzinnen!

Karakteristieken

scheidsrechter: Jerome Vries (Bunde)

 4e min. 1-0 Justin Damen

40e min. 1-1 Pepijn van Geenen (pen.)

57e min. 1-2 Pepijn van Geenen

81e min. 1-3 Tim Brouwer

toeschouwers: 350

gele kaarten: Marcel Claasse, Bob Verhagen en Luuk van de Steen (allen Erp)

Opstelling Volharding: Job Vullings; Roel Gerrits, Rob Branje, Bram Jacobs, Patrick van Kempen; Wouter Evers, Pepijn van Geenen, Jip Verstegen (63. Joep Beurskens); Jeroen Schepens, Mark Blenckers (66. Kevin Reijnders), Tim Brouwer (84. Jasper Lenkens)

Gepubliceerd op 01 mei 2016

Een hectische situatie in de zestien van Erp. Tim Brouwer en Rob Branje (17) maken het de Erp-defensie lastig Op de achtergrond de uitblinker van vanmiddag Pepijn van Geenen (tweede van rechts). (Foto: Toon Gerrits)
Een hectische situatie in de zestien van Erp. Tim Brouwer en Rob Branje (17) maken het de Erp-defensie lastig Op de achtergrond de uitblinker van vanmiddag Pepijn van Geenen (tweede van rechts). (Foto: Toon Gerrits)
« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding