Eerste periode een prooi voor Vrouwen 30+

Gepubliceerd op 02 december 2019

Het voetbalseizoen is alweer zo'n drie maanden onderweg, en dat betekent dat inmiddels de eerste periode (september t/m november) in het onderling klassement van Volharding is afgesloten. De eer van de eerste periodewinst gaat naar een nieuwkomer in de ranglijsten: Vrouwen 30+ hebben in 20 vrijdagavondwedstrijden (elke speelronde worden er door de dames 4 gespeeld) maar liefst 47 punten weten te verzamelen. Met een gemiddelde van 2,35 punt per wedstrijd blijven ze Volharding 5 (16 punten uit 8 wedstrijden, gemiddeld 2,00) ruim voor. Helaas was dit puntentotaal voor Vrouwen 30+ net te weinig om de najaarscompetitie te winnen (de vrouwen van Achates behaalden 5 punten meer), maar een rondje voor het team hebben jullie met deze prestatie dubbel en dwars verdiend. Proost dames!

Afgelopen zondag is de tweede periode van start gegaan. Deze loopt van december t/m februari. Doordat er in het laatste weekend van februari i.v.m. carnaval niet gevoetbald wordt, weten we medio februari al welk team er dan een leuk extraatje op de teampas kan bijschrijven.

Eén van de 193 doelpunten gescoord door de Volharding-seniorenteams

Als we ook nog even een blik op de lijst met doelpuntenmakers werpen, zien we dat inmiddels twee spelers de dubbele cijfers hebben aangetikt. Zowel Kevin Reijnders (Volharding 3) als Jonathan Kessler (Volharding 4) hebben de netten tot op heden 10 keer laten bollen, waarmee ze de koppositie op de ranglijst delen. De heren worden op de voet gevolgd door Marieke Willems van Vrouwen 30+, die al 9 keer raak schoot. Gouden Schoen-winnares van vorig jaar Jill Hermanussen (VR1) volgt met 8 doelpunten op plaats 4 van de lijst. Maar... het seizoen is nog lang, en er zullen dus nog vele doelpunten volgen. Over de kanshebbers op de Gouden Schoen valt nu verder dan ook nog geen zinnig woord te zeggen!

Nog één wedstrijd (voor sommige teams nog twee) en dan is het winterstop. Als de kicksen na de jaarwisseling weer uit het vet zijn gehaald melden we ons weer met een nieuwe beschouwing van de klassementen. Iedereen een fijne decembermaand gewenst!