De Zwaluw JO13-1 vs Volharding JO13-2

Gepubliceerd op 28 september 2019

"Voetbal is simpel, maar simpel voetbal is best moeilijk" is een van de wijze uitspraken van mijn allergrootste idool Johan Cruijff. Natuurlijk had Johan meestal gelijk, maar toch ben ik blij dat er spelers zijn die niet altijd kiezen voor de meest voor de hand liggende oplossing. In mijn ogen was voetbal dan maar een saai kijkspelletje. Er moet altijd plaats zijn voor creatieve spelers die niet als computergestuurde pionnen over het veld rennen. Messi is hier bij het allergrootste voorbeeld die voor de wedstrijd echt niet volgepompt hoeft te worden met wat hij wel en niet moet doen. Spelers moeten zelf proberen om een goeie oplossing te vinden en dat geld zeer zeker voor onze pupillen. Absoluut moet er wel eens wat worden meegegeven zodat niet iedereen als een kip zonder kop over het veld huppelt..

Onze toppers vandaag waren de eerste 20 minuten nog in een roes van de overwinning van afgelopen week en droomden al van een Champions League finale over enkele jaren. De tegenstander deze zaterdag beschikte ook over verschillende technisch heel begaafde spelers en eerlijk is eerlijk , we kropen wel een paar keer door het oog van de naald. Zonder namen te noemen stond het team als een huis vandaag en kreeg het talrijk meegereisde supporterslegioen meer dan waar voor hun geld.

Onze niet af te stoppen sneltrein in de spits Finn Weijmans stond bij zijn 8e poging dit keer geen buitenspel en vanaf randje 16 scoorde hij met een boogbal over de keeper heen de 0-1 voorsprong. (sorry ik zag niet wie de pass gaf) 3 minuten later was het Menno die weer Finn wegstuurde en wederom was het kassa. Vlak voor de pauze was het Menno zelf die zijn uitstekende spel beloonde met een heerlijke treffer na een pass van loopwonder Sieb.

Natuurlijk liep iedereen al met zijn hoofd in de wolken in de theepauze ,maar werd duidelijk gemaakt dat de buit nog lang niet binnen was. Dit werd meer dan uitstekend opgepikt en in het tweede gedeelte van de wedstrijd was het Tikkie-Takkie voetbal een lust voor het oog. Jammer dat Fox Sports niet aanwezig was vandaag. Weer Menno scoorde de 4-0 en Matthijs bekroonde zijn prima wedstrijd door te scoren met zijn chocoladebeen.

Slotakkoord was voor Sem die werkelijk op elke plek inzetbaar is en zorgde dat de 0-6 op het wel functionerende scorebord van de sportieve tegenstander verscheen.

Tenslotte wil ik nog opmerken dat er heerlijk werd doorgewisseld ,alleen onze keeper speelde de volle 60 minuten.

Volgende week spelen onze mannen weer een thuiswedstrijd tegen Boekel sport..

Eerst nog deze week er tegen aan knallen op de trainingen om dan weer goed voor bereid aan de volgende klus te gaan beginnen

Om het supporterslegioen niet teleur te stellen kunnen al vanaf aankomende maandag extra kaartjes besteld worden bij:

Peter de Vlam @ leuk voetbal.nl