De wedstrijd van het jaar: Prinses Irene-Volharding

Gepubliceerd op 11 mei 2016

Hoe kun je het bedenken. De allerlaatste wedstrijd van het seizoen. Slechts twee ploegen komen nog in aanmerking voor het kampioenschap en laat het nu net zijn dat die twee ploegen elkaar ook gaan treffen in de allerlaatste speelronde van het seizoen. Prachtig, prachtig, prachtig.

Natuurlijk moet er een voorbeschouwing worden losgelaten op deze wedstrijd. Dit doe ik deze keer niet aan de hand van een interview maar d.m.v. statistieken en een stukje historie.

 

Prinses Irene-Volharding: DE WEDSTRIJD VAN HET JAAR!!

 

 Prinses IreneVolharding

Opgericht:5 augustus 193914 juli 1914

Kampioenschappen vanaf 2000:2x, 1999-2000 (5e Klasse) en 2007-2008 (4e Klasse)1x, 1999-2000 (2e Klasse)

Periodewinst vanaf 2000:2x, 2009-2010 en 2011-20122x, 2008-2009 en 2014-2015

Trainer:John Meijs, werd o.a. kampioen met OJC, UDI'19 en RKDVCSjoerd van der Coelen, nog geen kampioenschap

Gem. leeftijd selectie:24,0923,02

Voorspelling bij aanvang van het seizoen:

Job van den Elzen (29-jarige doelpuntenmachine van Prinses Irene): “Afgelopen seizoen hebben we als team een moeizaam seizoen gedraaid met te veel ups en downs. Omdat veel teams tegen het einde van de competitie qua punten zeer dicht bij elkaar zaten, kwamen we op het laatst nog in de problemen en hebben we in de laatste minuut van de laatste wedstrijd nog net de nacompetitie kunnen ontlopen. Voor mij persoonlijk was het een teleurstellend seizoen aangezien ik al voor de winterstop moest afhaken met een hernia.

 

Wat betreft de competitie-indeling van komend seizoen ben ik alleen maar tevreden. Gelukkig treffen we weer veel bekende regionale ploegen, wat altijd mooie derby's oplevert met veel strijd en niet zelden verrassende uitslagen. Daarnaast is het leuk om weer tegen een aantal nieuwe ploegen te spelen. Al met al een competitie met veel ploegen die aan elkaar zijn gewaagd, waardoor het zowel boven- als onderin weer een spannend jaar kan worden.

 

Na een jaar wennen aan de nieuw trainer, trainingen en diverse speelsystemen verwacht ik dat we dit jaar met ons team de nodige stappen kunnen maken om bovenin de middenmoot te kunnen eindigen. Het zou mooi zijn om een periodetitel mee te kunnen pakken. Ik hoop zelf weer volledig inzetbaar te zijn zodat ik hopelijk van waarde kan zijn voor onze ploeg.

 

Promotie/degradatie: Gezien de prestaties van vorig jaar en de huidige versterkingen acht ik Heeswijk en Volharding in staat om mee te doen om de titel. Ik verwacht dat het allemaal nogal aan elkaar gewaagd zal zijn en waag me wat dat betreft niet aan een voorspelling.

 

Kevin Reijnders (27-jarige aanvaller van Volharding, afgelopen drie seizoenen goed voor 28 goals):”Wij hebben vorig seizoen Als team een geweldige prestatie geleverd door de finale van de nacompetitie te bereiken. Alleen zonde van de 3de periode, waar we veel te veel punten hebben laten liggen. We stonden een tijdje op de 2de plek, met goede vooruitzichten om dicht bij ZSV te komen, maar helaas hebben we toen teveel wedstrijden weg gegeven.

 

 

 

Competitie dit jaar: Het is weer een heel eind rijden, want vorig jaar waren we meer richting Eindhoven ingedeeld.  Vorig seizoen namen we het op tegen veel onbekende teams, dat zal dit jaar weer niet anders zijn. Je weet niet hoe deze teams spelen en hoe de club in elkaar zit, zonde! Wat betreft de verwachtingen voor komend seizoen denk ik dat we dit jaar zeker weer voor een periode moeten gaan en misschien nog wel meer. Er zijn weinig mutaties in het team, dus we kunnen doorbouwen op vorig jaar. Ook de mentale weerbaarheid is dit jaar verbeterd in het team, dus hierdoor kunnen grotere stappen gemaakt worden op andere vlakken.

 

 

 

Welke ploegen komen in aanmerking voor promotie en wie voor degradatie? Omdat we veel nieuwe clubs in de competitie hebben durf ik dat nog niet echt te zeggen. Erp komt terug uit de 1ste klasse, dus die willen natuurlijk snel terug. Maar dat denk ik ook van Sparta’25, spelen nu voor het 2de seizoen weer in de 2de klasse, maar willen weer zo snel mogelijk terug naar de 1ste klasse. In het seizoen2013-2014 speelde we al tegen EVVC, dat team kan het wel eens lastig gaan krijgen in deze competitie. Ze hebben een paar leuke spelers, maar of dat voldoende zal zijn…?

Aantal gebruikte spelers dit seizoen: 24 27

Aantal spelers dat alle wedstrijden speelden:3. Gijs van Erp, Koen Pittens en Tim van der Heijden. Tim van den Brand begon vierentwintig keer in de basis en mocht één keer invallen.                                               1, Job Vullings. De keeper van Volharding werd wel tweemaal gewisseld. Wouter Evers en Pepijn van Geenen stonden vierentwintig keer aan de aftrap. Tim Brouwer mocht eenentwintig keer beginnen en mocht drie keer invallen.

Aantal gele/rode kaarten: 24x geel 37x geel en 1x rood

Aantal schorsingen: 1x. Kevin van der Heijden moest één wedstrijd vanaf de kant toekijken na zijn vierde gele kaart van het seizoen. 7x. Pepijn van Geenen en Jip Verstegen werden twee keer geschorst voor één wedstrijd. Joep Beurskens en Sam Litjens werden eenmaal geschorst voor één duel. Bram Jacobs die rood kreeg in duel met SC Helmondia moest één wedstrijd toekijken.

Aantal overwinningen: 13 14

Aantal nederlagen: 4. Prinses Irene verloor van Erp, Best Vooruit, EVVC en Volharding 4. Volharding verloor van Helvoirt, Erp, Heeswijk en Mierlo Hout

Langste reeks zonder nederlaag: 11 wedstrijden tussen 6 december en 24 april. Prinses Irene won acht van de elf wedstrijden en speelde gelijk tegen Sparta'25, Erp en Best Vooruit 13 wedstrijden tussen 27 september en 21 februari. Volharding wist zeven van de dertien wedstrijden te winnen en speelde zes keer gelijk.

Grootste overwinning:Op 6 maart boekte Prinses Irene de grootste zege van het seizoen. Venhorst werd met 7-0 aan de kant gezet. Voor de beker werd er met 0-5 gewonnen van MVC en de grootste oefenzege was de 8-1 tegen Berghem SportOp 14 februari wist Volharding met 6-1 te winnen. Voor de beker werd er met 0-6 gewonnen bij Festilent en de grootste oefenzege kwam tot stand tegen Boekel Sport (7-1)

Grootste nederlaag:Prinses Irene verloor op 24 april met 0-3 van Erp. De overige drie wedstrijden werden telkens met één doelpunt verschil verloren  

Volharding verloor op 20 september met 1-5 van Heeswijk. Verder werd er met 3-0 verloren van Helvoirt en verloor het met één doelpunt verschil van Mierlo Hout en Erp

 

Thuis:

Prinses Irene won zeven van de twaalf thuiswedstrijden, speelde viermaal gelijk en verloor éénmaal. Samen met BVV is het gezien de verliespunten, de best presterende ploeg op eigen bodem.

 

Volharding won zes van de dertien wedstrijden, speelde eveneens viermaal gelijk en verloor driemaal. Op basis van de thuisresultaten is Volharding terug te vinden op een vijfde plaats.

Uit:Prinses Irene is na Volharding de best presterende uitploeg. Dit zag er na de eerste seizoenshelft zeker nog niet naar uit. Van de eerste zes uitwedstrijden werden er drie gelijkgespeeld maar ging het ook driemaal onderuit. De tweede seizoenshelft leverde eenmaal een gelijkspel op (Erp 0-0) en zesmaal een overwinning.Volharding is by far de best presterende uitploeg van de 2e Klasse H. Volharding verloor alleen van Helvoirt maar bleef in de overige elf wedstrijden zonder nederlaag. Volharding won maar liefst acht van die elf wedstrijden en speelde driemaal gelijk.

Doelpuntenmakers:

8 verschillende doelpuntenmakers. Topscorer is Wibe van Rooij met 14 doelpunten, Martijn van Vught volgt met 12 doelpunten, Tim van den Brand op op 11 doelpunten.

 

13 verschillende doelpuntenmakers. Topscorer is Pepijn van Geenen met 14 doelpunten. Mark Blenckers volgt met 11 doelpunten. De aanvallers Kevin Reijnders en Tim Brouwer kwamen tot respectievelijk 9 en 8 doelpunten

Feitjes:

Voor Prinses Irene is het te hopen dat aanvaller Tim van den Brand komende maandag weet te scoren want telkens als de aanvaller scoort gaan de drie punten naar de ploeg uit Nistelrode.

 

Voor Tim Brouwer geldt hetzelfde als voor Tim van den Brand. Telkens wanneer Tim Brouwer, dit seizoen goed voor acht goals, wist te scoren voor Volharding gingen de volle drie punten naar de ploeg uit Vierlingsbeek.

Onderlinge resultaten:

14 oct 2012: Volharding-Prinses Irene 0-1

 

17 mar 2013: Prinses Irene-Volharding 1-2

 

3 nov 2013: Prinses Irene-Volharding 2-0

 

23 mar 2014: Volharding-Prinses Irene 0-3

 

29 nov 2015: Volharding-Prinses Irene 2-1

 

bron: www.degroenwitten25.nl 11 mei 2016

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding