De Vrijwilliger - Wiel Franssen (RKVV Volharding)

Gepubliceerd op 08 september 2016

Wekelijks zijn er zo’n 150 tot 200 vrijwilligers actief bij R.K.V.V. Volharding om alles vlekkeloos te laten verlopen. Eén van deze vrijwilligers is Wiel Franssen, die al vanaf zijn 12e lid is bij deze club en veel mooie momenten mee heeft mogen maken als speler en als vrijwilliger. Deze week in De Vrijwilliger, Wiel Franssen.

1. Naam en woonplaats?

Wiel Franssen uit Maashees.

 

2. Hoe zou je jouw persoonlijkheid omschrijven?

Sociaal, betrokken, resultaatgericht 

 

3. Wat voor beroep oefen je op dit moment uit?

Ik oefen op dit moment geen beroep uit.

 

4. Hoe ziet jouw gezin er uit?

Ik ben getrouwd met Henny en samen hebben we drie dochters: Janine, Lisanne en Michelle.

 

5. Je bent vrijwilliger bij de club ‘R.K.V.V. Volharding ’, waarom ‘R.K.V.V. Volharding’? 

Volharding is de voetbalclub voor de dorpen Vierlingsbeek, Maashees, Groeningen en Vortum Mullem. Ik ben daar lid geworden toen ik 12 jaar oud was. Spijtig genoeg kon je vroeger niet eerder lid worden. Hier ben ik nu nog steeds lid van. 

 

6. Heb je zelf een voetbalverleden? 

Ik heb vroeger in alle standaardelftallen bij de jeugd gevoetbald. Daarna overgang gemaakt naar selectie senioren. Ik heb eerst enkele jaren in het 2e en vervolgens 10 jaar in het 1e elftal gevoetbald.

 

7. Hoelang ben je al werkzaam als vrijwilliger? 

Vanaf mijn periode dat ik in de selectie speelde, ben ik al enige jaren leider geweest bij de jeugd. In de periode dat ik in het 1e voetbalde is dit door gezin en werk op een lager pitje gezet. Daarna heb ik dit weer opgepakt als trainer.

 

8. Waarom ben je vrijwilliger geworden? 

Ik vind het vanzelfsprekend om een bijdrage te leveren binnen een vereniging waar jezelf actief bent. 

 

9. Wat zijn je functies als vrijwilliger? 

Op dit moment ben ik lid van het hoofdbestuur en voorzitter van de sponsorcommissie. Aangezien ik nu meer vrije tijd heb, zal ik regelmatig aansluiten bij de accommodatiecommissie om te helpen bij onderhoud van het sportpark. 

 

10. Hoe bevalt het om vrijwilliger te zijn en veel voor de club te betekenen? 

Dit bevalt mij tot op heden heel goed. Volharding is een club met een goede structuur. Dat is ook belangrijk, want anders kun je een dergelijke vereniging niet besturen. We hebben een hoofdbestuur wat elke twee weken vergadert. Daaronder hebben we een aantal commissies met ieder hun eigen taken. De commissies bestaan uit een aantal vrijwilligers. De voorzitter van de commissie is een bestuurslid en deze koppelt terug naar het bestuur. En daarnaast hebben we nog veel vrijwilligers die actief zijn binnen de vereniging als leider, grensrechter, scheidsrechter, chauffeur, verzorger, kantinehulp enz. Elke week zijn er 150 tot 200 vrijwilligers voor de club aan het werk om alles vlekkeloos te laten verlopen. Het geeft een goed gevoel om dit met zijn allen samen te doen. 

 

11. Wat zijn de leukste dingen als vrijwilliger? 

Het leukste is alles loopt, zoals je het graag wilt zien. Dat geeft veel voldoening en dat is ook waarvoor je het doet. Binnen de club zijn de verhoudingen uitstekend. Iedereen heeft zijn eigen taken en we hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen. Zorg dragen voor een gezonde en goed draaiende club. Als voorzitter van de sponsorcommissie zorg ik, samen met de andere leden van de commissie, voor continuïteit binnen de bestaande sponsoring en proberen we nieuwe sponsors te binden aan de club. We vinden het belangrijk om de sponsors onderdeel van de club te maken. Dit doen we door elk seizoen diverse activiteiten te organiseren voor de sponsors. Daarnaast geven we binnen de club ook signalen af aan de leden, dat sponsors belangrijk en onmisbaar zijn voor de club. Door hun financiële ondersteuning hebben wij meer armslag om activiteiten te organiseren en kunnen wij de contributie zo laag mogelijk houden voor de leden. 

 

12. Wat is het mooiste moment dat je hebt mee mogen maken als voetballer/vrijwilliger bij ‘R.K.V.V. Volharding’? 

Als voetballer in het 1e elftal heb ik twee kampioenschappen mee mogen maken, in 1981 en 1986. Als trainer van het 2e elftal ben ik kampioen geworden in de reservehoofdklasse en hebben we de districtsbeker gewonnen. Mooie momenten waren als speler ook de oefenwedstrijden tegen teams uit de eredivisie zoals PSV, Feyenoord en Ajax. Zeker zo mooi is ook het recente kampioenschap van het 1e elftal, waar je als bestuurder bij betrokken bent geweest. 

 

13. Waarom zijn vrijwilligers volgens jouw essentieel binnen een club?

De organisatie en randvoorwaarden rondom de teams zijn heel goed geregeld. Om dat elke week opnieuw te realiseren voor de leden, steken de vrijwilligers hier heel veel vrije tijd in. Verder ligt ons sportpark er prachtig bij door de geweldige inzet van de vrijwilligers van de accommodatiecommissie. Zonder vrijwilligers kan een club gewoonweg niet bestaan.

 

14. Waar zie je jezelf in de toekomst binnen de club? 

Verwachting is dat ik nog enkele jaren in het bestuur en sponsoring actief zal zijn. En de komende jaren zal ik zeker nog meer gaan betekenen voor de accommodatiecommissie

 

15. Verdere hobby’s? 

Voetballen met de veteranen, wandelen, tennissen, fietsen en badminton.

 

16. Verwachtingen over het eerste elftal van ‘R.K.V.V. Volharding’? 

Afgelopen seizoen zijn we kampioen geworden. Dus nu krijgen we weer de prachtige derby’s tegen SSS ‘18, Venray en Wittenhorst. Je wilt als club altijd zo hoog mogelijk eindigen. Maar je moet ook realistisch zijn. Als wij ons handhaven dan ben ik zeer tevreden.

 

Verder…

 

17. Etentje of avondje stappen? 

Een lekker etentje met een goede naborrel. 

 

18. Angst voor?

Dat mijn gezin en familie iets overkomt. 

 

19. Favoriete tv-programma? 

Geen. Ik volg nieuws, actualiteiten en sport. Af en toe een goede film.

 

20. Favoriete muziek? 

Heel breed georiënteerd met voorkeur naar rock.

 

21. Favoriete professionele voetbalclub? 

Feyenoord

 

22. Favoriete professionele speler? 

Andrés Iniesta. 

Bron: www.indewandelgangen.com 8 september 2016

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding