Damesvoetbal Volharding - een nieuw seizoen met ambities

Gepubliceerd op 19 september 2018

Het damesvoetbal bij Volharding is nog altijd groeiende. Sinds jaren hebben wij veel speelsters van omringende dorpen binnen de gelederen. Wat Volharding bij de heren dus afstraalt in de regio, gebeurt ook bij de dameselftallen.

Ook voor komend seizoen betekent dit weer veel nieuwe gezichten.

Een korte terugblik op vorig seizoen. Wij hebben afscheid genomen van Erwin met een staat van dienst waar menig trainer jaloers op is. Dames 1 deed tot het einde mee voor het kampioenschap, dames 2 en 3 bungelden onderaan de 5e respectievelijk 6e klasse. En dat moet komend voetbaljaar maar eens veranderen.

Op het trainersvlak dient Mike van Vlodrop zijn voorganger te doen vergeten. Met zijn fanatieke en ambitieuze aanpak gaat hij er alles aan doen om dit voor elkaar te krijgen. En om dit seizoen Vr1 dus weer voor het kampioenschap mee te laten doen. Gezien de indeling een zware kluif, maar we gaan er wel voor.

Daarnaast is Geert Reijnders weer terug gekeerd bij Vr2 en is zijn ambitie om hoog te eindigen en misschien nog wel belangrijker om de dames met veel plezier te laten voetballen. Vanwege de rode lantaarn vorig seizoen is besloten dit jaar te starten in de 6e klasse.

Haijo heeft al jaren Vr3 onder zijn hoede. Dit jaar zal hij worden bijgestaan door Gert-Jan de Wijse. Gert-Jan is een oud bekende en heeft jarenlang MA1 en Vr3 begeleidt. Na een jaar Wittenhorst en een sabatical zijn we blij dat Gert-Jan weer op de Volharding velden is te zien en te horen.

Voor komend seizoen zijn er dus aanwinsten te bewonderen op het trainersvlak. Ook veel nieuwe gezichten binnen de teams. Femke Janssen heeft de overstap gemaakt vanuit de jeugd naar Vr1. Indy Parera zal het doel van Vr1 bewaken. Zij komt van De Treffers. Bionda Roelofs en Tamara van Raaij komen van Heijen. Vanuit Venray zijn Michelle Willemsen en Sara Peters de nieuwelingen. Alle vier versterken zij het uitgedunde Vr2. Nieuweling bij Vr3 is Britt Ebbers. Zij heeft het korfbal ingeruild voor voetbal. Daarnaast heeft Evelien de Jong haar voetbalkicksen weer aangetrokken en speelt ook in Vr3.

Dit betekent dat we voor komend seizoen 48 speelsters hebben voor 3 seniorenteams. Voor de exacte indeling zie ander bericht op de website.

En dan denkt u ‘we zullen er wel zijn’.

Nee hoor. De senioren vrouwendivisie van Volharding heeft dit jaar zelfs een 4e team. Namelijk het Veterinnenteam. Veterinnen? Wat is dat? Niets anders dan veteranen, maar dan voor vrouwen. 14 speelsters hebben zich dit jaar ingeschreven voor de vrijdagcompetitie. En zij hebben inmiddels niet alleen de eerste trainingen achter de rug, maar zelfs al de eerste competitieavond. De competitie voor de veterinnen bestaat uit 1 vrijdagavond in de maand een toernooi spelen tegen 3 andere teams. Dit zijn telkens dezelfde teams. Ze spelen 3 wedstrijden van 20 minuten. Om de beurt is een ander team de gastvrouw.

Zo was afgelopen vrijdagavond de aftrap van de veterinnencompetitie in Ottersum. Helaas moesten we beginnen met 2 geblesseerden Renate en Marieke.

We starten goed in onze verdediging onder leiding van Bianca, Marlies en Femke. Met deze sterke verdediging en de katachtige reflexen van Steffi stond er een eindstand van 0-0 op het bord.

Hierna volgde de vuurdoop tegen Achates. De slag werd gestreden op het middenveld door Milou, Sabine, Mandy en Jolien. Helaas deze wedstrijd werd uiteindelijk verloren met 1-0.

Als kers op de taart voetballen tegen Haps. Onze voorhoede Rian en Lynn kwamen goed in actie en er werd zelfs gescoord. Helaas ging de wedstrijd nipt verloren met 2-1. Voetballend zit het wel snor, werk aan de winkel voor de conditie.

Ons eerste punt is dus een feit en vol goede moed naar Gennep op 5 oktober. Op vrijdag 26-10 speelt het veterinnenteam hun toernooi thuis en zij nodigen u dan ook van harte uit om een kijkje te nemen en daarna een drankje te doen in de kantine.

Succes voor alle teams!

Coordinator vrouwenvoetbal