Chaotische start van de competitie voor JO15-2

Gepubliceerd op 11 oktober 2018

Met frisse moed plus best hoge verwachtingen zijn we op woensdag 15 augustus gestart met de eerste training van het nieuwe seizoen. Meteen al werd duidelijk dat we bijna wekelijks onze borst nat kunnen maken omdat we tegen bijna allemaal C1 teams aan moeten treden. Met een kleine groep van 13 spelers waarbij ook nog de een na de ander afhaakt met groeispurtblessures hebben we van de 18 trainingen nog geen enkele keer met een complete groep kunnen trainen. Zowel Stan als ook Jay-Jay en ook Mike hebben tot dusver sporadisch hun steentje bij kunnen dragen. Door ook nog ziektes, familieuitjes enz, moeten we dan ook bijna wekelijks een beroep doen op spelers van een ander team, om 11 fitte spelers op 't veld te hebben staan.

Na 4 wisselvallig gespeelde oefen en bekerwedstrijden (2x winst-2x verlies) was de eerste wedstrijd van dit seizoen meteen tegen Sporting-Sveb C1. Een vooral fysiek heel sterk team, waar tegen onze mennekes zich nog te weinig tegen wapenen. Ook dit keer speelden we met 4 gastspelers en konden we toch prima tegenstand geven ,maar uiteindelijk toch aan het kortste eind trokken en met 2-5 de punten mee moesten geven aan de tegenpartij.

Afgelopen maandag 8 oktober moesten we aantreden in en tegen E.W.C. C1, dat 3 dispensatie B spelers in de gelederen had en ook nog een keeper van 2 meter en 7 centimeter groot.. (echt waar).
Toch gaven onze boys, aangevuld met 2 jongens vanuit de C1 en 1 speler van de D1 uitstekend partij en was vooral de inzet hartverwarmend. Ook had E.W.C. 2 turbovleugel spelers in het team die gaandeweg de wedstrijd goed de voet werd dwars gezet door onze verdediging met sluitpost Stijn die verschillende wereldreddingen moest verrichten.
Jammer dat we niet werden beloond met een doelpunt na sommige heerlijk opgezette aanvallen.
Oh ja... de eindstand was 4-0 voor onze sportieve tegenstander, maar toch was onze technische staf tevreden, vooral omdat het hele team tot de laatste minuut bleef knokken voor een goed resultaat.
Door verschillende oorzaken zijn er a.s. zaterdag maar liefst 5 spelers niet aanwezig, dus ik denk dat de leiding (Geert, Michel + ondergetekende) maar zelf de stoute schoenen aan moeten trekken!!!
MAAR... we houden de moed erin, want meestal komt er na regen zonneschijn..

Groet, Peter.