BVV - Volharding (0-1) 1-1

Gepubliceerd op 21 februari 2016

Roodwitten blijven koploper ondanks remise

DEN BOSCH – Volharding verzuimde vanmiddag in Den Bosch om de koppositie verder te verstevigen. Op bezoek bij de nummer vijf van de ranglijst BVV kwamen de roodwitten niet verder dan een 1-1 gelijkspel, waar een overwinning alleszins tot de mogelijkheden behoorde. Omdat ook nummer twee Helvoirt in eigen huis een 1-1 remise overeen kwam met Helmondia, blijft Volharding de stand aanvoeren met twee punten voorsprong op datzelfde Helvoirt.

Beide ploegen traden vandaag onder bijzonder zware omstandigheden tegen elkaar aan. Het veld in Den Bosch –onder de rook van stadion De Vliert, waar de profs van FC Den Bosch hun thuishaven hebben- was in slechte gesteldheid en de harde wind maakte het er ook allemaal niet prettiger op. Toch begon Volharding goed aan de wedstrijd. Al in de 9e minuut verdween een inzet van Wouter Evers rakelings naast en even later ging een omhaal van Tim Brouwer over het BVV-doel. Pas in de 33e minuut werden de gastheren –die voor rust speelden met de harde wind pal in de rug- voor het eerst gevaarlijk. Emin Balta’s schot was echter een prooi voor Volharding-keeper Job Vullings. Drie minuten later kwam Volharding verdiend op voorsprong. De score werd voor de derde achtereenvolgende keer geopend door Tim Brouwer. Brouwer werkte een voorzet vanaf de rechterkant van Kevin Reijnders in eerste instantie tegen de lat, maar in de rebound mikte de aanvaller alsnog raak: 0-1. Nog voor de rust reageerde Vullings wederom attent op een schot van opnieuw Balta.

Vijf minuten na de thee had Tim Brouwer het duel voortijdig moeten beslissen, maar de man in vorm poeierde de bal van korte afstand steenhard tegen de onderkant van de lat. Even later kopte Bram Jacobs maar net naast. Vlak voor het uur kwam BVV vrij plotseling langszij. Bij een goed uitgevoerde counter was Imad Hamria uiteindelijk het eindstation: 1-1. Met de nog immer straf waaiende wind in de rug ging Volharding vervolgens op jacht naar de overwinning. Dat ging echter niet altijd met het juiste overleg en precisie. Een negental corners bleven zonder resultaat. Toch kregen de bezoekers uit Vierlingsbeek wel degelijk de mogelijkheden op doelpunten. Een vrije trap van Mark Blenckers werd onder uit de hoek gehaald door de uitstekende doelman van BVV Erik Poelstra. Pepijn van Geenen zag zijn indraaiende voorzet min of meer tegen de lat aan waaien. Tussendoor pakte Job Vullings bij een van de spaarzame tegenstoten een harde schuiver van Tom van Rijswijk klemvast. In de slotfase waren Mark Blenckers en invaller Joep Beurskens nog dicht bij een goal, maar Poelstra wist van geen wijken en koesterde uiteindelijk samen met zijn teamgenoten het dure puntje. Voor Volharding betekende het gelijkspel, dat de serie zonder nederlaag verder werd uitgebreid naar dertien. Ook werd er op vreemde bodem dit seizoen überhaupt nog niet verloren.

Karakteristieken

scheidsrechter: Henk Heuts (Echt)

36e min. 0-1  Tim Brouwer

57e min. 1-1  Imad Hamria

toeschouwers: 125

gele kaarten: Rick van de Pasch (BVV); Joep Beurskens (Volharding)

Opstelling Volharding: Job Vullings; Jeroen Schepens, Wouter Evers, Bram Jacobs, Patrick van Kempen; Jip Verstegen (77. Joep Beurskens), Pepijn van Geenen, Mark Blenckers; Jasper Lenkens (68. Stan Hesen), Tim Brouwer, Kevin Reijnders

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding