BVV - Volharding (0-1) 0-3

Gepubliceerd op 17 december 2017

DEN BOSCH – Volharding kan met een prima gevoel de winterstop in. De roodwitten boekten vanmiddag in Den Bosch namelijk een overtuigende overwinning bij BVV: 0-3. De bij vlagen uitstekend spelende equipe van trainer Sjoerd van der Coelen had op een zwaar bespeelbaar veld nog veel vaker kunnen scoren, maar de Bekenaren spaarden de thuisclub in de laatste wedstrijd voor de break opzichtig.

Volharding moest het in Den Bosch stellen zonder de zieke verdediger Roel Gerrits. De 31-jarige routinier werd in het centrum vervangen door de pas 19-jarige Nino Janssen. Janssen werd doorgeschoven vanaf zijn vertrouwde rechtsbackpositie, alwaar Jeroen Schepens vandaag de honneurs waar nam. Net als de rest van het team speelde Nino Janssen in Den Bosch een prima wedstrijd. Al na vier minuten zette de jongeling uit Holthees -die zich in zijn eerste seizoen bij de senioren al gelijk tot een sterkhouder heeft ontpopt- zijn ploeg met een prachtige kopbal op voorsprong. Een afgemeten vrije trap van Wouter Evers werd door Janssen op juiste waarde geschat: 0-1. Met Wouter Evers is meteen één van de smaakmakers van hedenmiddag genoemd. Samen met zijn collega-middenvelders Joep Beurskens en Jip Verstegen heerste Evers op het middenveld. Het drietal nam het voortouw in het druk zetten en won nagenoeg iedere tweede bal, waardoor de gastheren niet aan voetballen toe kwamen. BVV creëerde in de hele wedstrijd slechts een schamele mogelijkheid via Guillermo Le Couvreur. Volharding schiep kans op kans. Een minuut na de openingstreffer zag Tim Brouwer zijn schot geblokt. Dezelfde Brouwer ging na tien minuten alleen op BVV-goalie Aaron van Engelen af, maar die wist Brouwers’ inzet te keren. Joep Beurskens besloot een fraaie aanval via Brouwer en Marc van Rens net naast. Stan Duijkers (net als Nino Janssen pas 19 jaar, red.) speelde zich daarna knap vrij, maar besloot in het zijnet. Na een klein half uur spelen had Joep Beurskens enorm veel pech. De voor Volharding steeds belangrijker wordende Beurskens controleerde de bal goed met de borst en trof vervolgens met een prachtige knal de onderkant van de lat. Volharding had het duel voor rust al lang en breed kunnen en moeten beslissen, maar liet dat na. De gedachten gingen weer terug naar twee seizoenen geleden, toen Volharding in Den Bosch ook heer en meester was. Ook destijds waren er kansen bij de vleet, maar met een enkele uitval zorgde BVV toen voor de 1-1. Een dergelijk scenario lag vanmiddag ook lange tijd op de loer, omdat Volharding dus verzuimde om het duel op slot te gooien.

De beslissing viel uiteindelijk vrij snel in de tweede helft. Nadat eerst linksback Daan Albers nog uitviel met een op het oog ernstige blessure, pakte Nino Janssen opnieuw de hoofdrol. Een vrije trap van Jip Verstegen werd in eerste instantie door de BVV-defensie weggewerkt, waarna Wouter Evers zijn inzet gesmoord zag worden. De bal kwam echter voor de voeten van Nino Janssen en die schoot zijn en Volharding’s tweede treffer van de middag binnen: 0-2. Halverwege het tweede bedrijf verdween een snoeiharde pegel van Stan Duijkers rakelings naast. Een kleine tien minuten voor tijd maakte een Bossche verdediger hands in het strafschopgebied, waardoor scheidsrechter Charles Kezer uit Loosbroek niets anders kon doen naar de stip wijzen. De pingel was een prooi voor clubtopscorer Marc van Rens. De Hegelsommer in Vierlingsbeekse dienst schoot onberispelijk raak en bepaalde met zijn vijfde treffer van het seizoen de eindstand op 0-3.

Volharding gaat de winterstop in op een verdienstelijke vierde plek, met nog een achterstallige wedstrijd tegen nummer twee EVVC uit Vinkel tegoed. Op 28 januari 2018 gaat de competitie voor de Vierlingsbekenaren weer verder met een thuiswedstrijd tegen nummer drie Prinses Irene uit Nistelrode.

Karakteristieken

scheidsrechter: Charles Kezer (Loosbroek)

  4e min. 0-1  Nino Janssen

56e min. 0-2  Nino Janssen

79e min. 0-3  Marc van Rens (pen.)

toeschouwers: 75

gele kaart: Johan Eerhart (BVV)

Opstelling Volharding: Job Vullings; Jeroen Schepens, Nino Janssen, Tom Kessels, Daan Albers (47. Patrick van Kempen); Jip Verstegen, Wouter Evers, Joep Beurskens; Marc van Rens (80. Rick Tissen), Stan Duijkers, Tim Brouwer (82. Kevin Reijnders)

Gepubliceerd op 17 december 2017

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding