Boxmerenaar Kas van den Bosch belandt bij Volharding in een warm bad.

Gepubliceerd op 30 november 2016

Kas van den Bosch (20) speelde van zijn vierde tot zijn zestiende in de jeugd van het Boxmeerse Olympia'18 waarna hij naar Volharding vertrok. In Vierlingsbeek is de aanvallende middenvelder selectiespeler en strijdt hij voor een basisplaats. De bescheiden Han-student vertelt over zijn overstap en hoe hij er op dit moment voor staat. 

Door Willem Baltussen 

 

Waarom ben je naar Volharding vertrokken? 

Van de mini-fjes tot en met de B1 speelde ik bij Olympia. lk heb dat altijd gedaan met veel lol. Maar de laatste jaren verloor ik dat plezier. Ik dacht zelfs aan stoppen. Toen klopte Volharding aan. Samen met teamgenoot Okki van Dalen, die inmiddels weer bij Olympia speelt in het eerste, mocht ik op gesprek komen. Het voelde voor mij direct als een warm bad en korte tijd later droegen 0kki en ik het rood-witte shirt van Volharding.

Wat zorgde voor het goede gevoel in Vierlingsbeek? 

Volharding is een gezellige dorpsclub met aardige mensen en veel jongens van buitenaf. Daarnaast is alles erg goed geregeld. In Boxrneer voetbalde ik met veel vrienden, maar ik was het warme gevoel bij de club kwijt.

Vond je de overstap moeilijk na 12 jaar Olympia? 

De switch voelde voor mij als een juiste keus. Toch deed het ook zeker pijn, ik heb bijna mijn hele jeugd alles gegeven in Boxmeer. Mijn zus voetbalde er, mijn vader was nauw betrokken, dan laat je toch wat achter. 

Heb je mooie herinneringen overgehouden aan je tijd bij Olympia? 

Ja natuurlijk. Zo speelden we met de E1 na een goed seizoen een toernooi in Duitsland. In de finale maakte ik de beslissende penalty. We wonnen een metershoge beker. Twee jaar Later mocht ik met de D1 meedoen aan een toernooi voor de beste amateurjeugdteams van dat jaar. Ondanks dat we de wedstrijdjes kansloos verloren, is de ervaring me altijd bijgebleven. 

Hoe is het nu bij Volharding? 

Vorig jaar mocht ik halverwege het seizoen tegen Best Vooruit mijn competitiedebuut maken. Ik viel na 75 minuten in met een 2-0 achterstand. In de laatste minuut scoorde ik de 2-2. Direct kon ik mijn steentje bijdragen, daar was ik erg trots op. Daarnaast zijn de drukbezochte derby's met SSS'18 fantastisch. Dit jaar mocht ik aan het eind van de wedstrijd invallen, maar helaas floot de scheidsrechter al af voordat ik de kans kreeg het veld binnen te stappen. lk kon met schone knieën gaan douchen. 

Wil je ooit terugkeren naar Olympia? 

Misschien, maar niet op korte termijn. lk zie mijn toekomst nu bij Volharding, daar wil ik me verder ontwikkelen en een vaste waarde worden binnen het eerste team.

Brengt de prestatiepremie die Olympia aan het einde van het seizoen aan spelers geeft daar geen verandering in? 

Nee, ik voetbal niet voor premies maar puur voor het plezier. Na elke wedstrijd krijg ik bij ons in de kantine een broodje frikandel. Dat is mij net zoveel waard.

Liggen je ambities hoger dan de eerste klasse waar Volharding nu in speelt? 

lk ben niet naar Volharding gekomen omdat ze drie klassen boven Olympia spelen. Desondanks zou ik het mooi vinden als ik hogerop weet te komen. Maar eerst moet ik een vaste plek in Vierlingsbeek veroveren. 

Bron: De Bok, Dé Boxmeerse Krant van week 47-2016 

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding