Blerickenaar leeft mee als Beekenaar

Gepubliceerd op 30 november 2018

In de rubriek ‘Aan het woord’ wordt wekelijks een opvallende sporter geportretteerd. Vandaag: Volharding-aanvaller Tim Brouwer.

Blerickenaar Tim Brouwer speelt inmiddels al voor het zevende seizoen in Vierlingsbeek voor Volharding. ‘’We waren gedegradeerd met SV Blerick naar de derde klasse en ik gaf te kennen dat ik er geen zin meer in had’’, blikt de 31-jarige aanvalleer terug. ‘’Volharding zocht een spits en kreeg lucht van mijn situatie waarop ik werd uitgenodigd voor een gesprek. Mijn vriendin komt uit de buurt van Vierlingsbeek, dus de keuze voor Volharding was sneller gemaakt. Tegenwoordig wonen we samen in Vierlingsbeek.’’, vertelt Brouwer die in het dagelijks leven voor Defensie werkt. ‘’Ik ben begonnen op de basis in Oirschot als sportsergeant en sinds een jaar of vijf geef ik op de militaire academie in Ede les als sportinstructeur. Ik heb veel ontzettend plezier in mijn werk, alleen vind ik het jammer dat ik nooit ben uitgezonden. Dat klink misschien vreemd, omdat je naar een oorlogsgebied moet maar de ervaringen die mijn collega’s hebben opgedaan in Mali, Irak, Syrië en Afghanistan hebben mij nieuwsgierig gemaakt. Het is ook jammer dit ik soort ervaringen niet door kan geven aan mijn leerlingen’’, legt Brouwer uit. Iedere morgen gaat hij om zeven uur de deur uit zodat hij een uur later op zijn werk verschijnt. ‘’Het is een eindje uit de buurt, maar het is nog te doen vanuit Vierlingsbeek. Ik kan werk en voetballen goed combineren. Al is het allemaal wel wat drukker geworden sinds de komst van onze dochter Donne anderhalf jaar geleden.’’ Aan de prestaties op het veld is het echter niet te merken dat Brouwer het druk heeft. Een dikke maand geleden keerde hij terug binnen de lijnen na een vervelende liesblessure. In de laatste vier wedstrijden (inclusief beker) was hij maar liefst zeven maal trefzeker voor de Beekenaren. ‘’Ik speel dit seizoen in de spits, terwijl ik eerder meestal aan de buitenkant voorin werd geposteerd. Het gaat erg lekker. Onze nieuwe trainer Johan Vulling is vroeger ook spits geweest en daar heb ik profijt van.’’

Komende zondag staat de kraker tegen SSS’18 op het programma. Naast aartsrivaal is de ploeg uit Overloon al jaren een angstgegner. ,,Ja, dat zeer zeker. Ik heb maar één keer van SSS gewonnen. Dat was in mijn eerste derby. Daarna hebben we alleen nog maar gelijkgespeeld en verloren.’’ Brouwer komt dan wel uit Blerick, de derby leeft bij hem alsof hij een rasechte Beekenaar is. ,,Absoluut. Ik kijk er naar uit. Zeker gezien de vorm waarin ik en het team verkeren. We hebben de laatste drie wedstrijden gewonnen en staan geheel onverwachts tweede. Ik verwacht aanstaande zondag rond de duizend toeschouwers. Het is een wedstrijd waarin altijd iets geks gebeurd. Zo hebben we al vaker een vrouwelijke streaker mogen verwelkomen tijdens de wedstrijd’’, lacht Brouwer. ,,Ik moet er wel bij zeggen dat de derby voorheen nog meer leefde bij onze aanhangers. Eerder stonden er in Vierlingsbeek zelfs tweeduizend mensen. De wedstrijden in Overloon worden beter bezocht. Misschien komt dat omdat we de laatste jaren wel erg vaak tegen elkaar hebben gespeeld.’’ En het wordt tijd dat Brouwer & co weer eens winnen. Dat zal de Beekse burger moed geven om in 2019 naar Overloon af te reizen.

www.delimburger.nl  30 november 2018 Qasim Hakim

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding