Blerick jo9-1 VS Volharding jo9-1 5-6

Gepubliceerd op 10 november 2018

"Samen kun je meer dan in je eentje, niet praten, maar doen!"

Zaterdag 10 november, de return tegen Blerick jo9-1. Thuis werd er maar net gewonnen met 5-3, dus vandaag zou waarschijnlijk ook weer een spannend potje voetbal worden.

De dag leek met een domper te beginnen. Één van onze goalgetters, Joah, sloeg voor de warming up zijn enkel om in de gang van de kleedkamers. Bijna de gehele warming up leek het er op dat hij niet aan de wedstrijd zou kunnen beginnen. Een beetje hinkelend aan de zijkant probeerde hij zichzelf te herstellen. Hij wilde het toch gaan proberen.

 

De wedstrijd werd op het 3e veld gespeeld. De van de bomen gevallen herfstbladeren kleurden het toneel tot een ware Picasso. De regen die bij het aanbreken van de dag was gevallen zorgde voor een wat gladdere ondergrond.

Volharding dat vandaag in een aanvallende formatie startte tegen de nummer voorlaatst, kreeg al snel de deksel op de neus! Knullig balverlies en niet goed ingrijpen zorgde er voor dat Blerick jo9-1 al vroeg op een 1-0 voorsprong kwam.

Volharding dat op alle fronten werd afgetroefd leek niet wakker te zijn in de beginfase van de wedstrijd. De 2-0 viel ook al in de eerste 5 minuten van de wedstrijd. Valencio die de bal tot 2x toe niet goed wegwerkte, gaf een niet te missen kans aan 1 van de Blerick spelers. Vrij voor de goal kon deze binnenschieten. 2-0.

Volharding moest alle zeilen bijzetten om Blerick van het doel te houden, maar slaagde daar niet in. Valencio die Lars inspeelde in de opbouw. Lars naar Levi, zoals we woensdag nog op de training hadden geoefend, maar de 1-2 met Lars pakte verkeerd uit. De kaats van Levi op Lars was te hard en belandde voor de voeten van de vijandelijke spits. Die wist dit cadeautje wel uit te pakken. Behendig schoot hij de bal langs Valencio. 3-0.

Ai, ai, ai... Wat een begin... Wat was er aan de hand?! Zelf nog geen kans gehad en al 3-0 achter binnen 8 minuten. Maar het werd nog erger! Blerick voetbalde er op los alsof ze een trainingspartijtje aan het spelen waren, waarbij wij fungeerde als pionnen! Aan de linkerkant van het veld kwam een middenvelder simpel langs 2 van onze pionnen. Hij kon de bal voorgeven en de spits van Blerick kon vrij binnenschieten. 4-0. 
De grootste achterstand tot nu toe dit seizoen!

1e time Out:
Zoooo.... Vertel maar eens even wat hier aan de hand is mannen! Wat zijn we aan het doen? Wat gaat er verkeerd? 
Afgesproken werd om wat feller te gaan spelen, wat dichter op de tegenstander te zitten en wat minder te praten!

Eerste aanval na de time out, Joah krijgt de bal in het midden van het veld op de helft van de tegenstander. Hij dribbelt een stukje in de richting van de goal en haalt uit met zijn sterke linker. Onhoudbaar in de verre hoek. 4-1.

Volharding kreeg weer lucht, geloof en energie.
Daarna was het Max die zijn linker gebruikte om te scoren. De snelle counter via Lars die de bal met een fraaie pass bij de geheel vrijstaande Max kon krijgen. Max schoot rustig binnen. 4-2.

Toch was het gevaar voor eigen doel nog niet verdwenen. Blerick bleef in deze fase van de wedstrijd nog steeds gevaarlijk. We konden dan ook niet voorkomen dat een uitbraak leidde tot de ruststand van 5-2.

Rust:
In de rust probeerde de technische staf de jongens van Volharding erop te wijzen dat ze het samen moesten doen. Strijd, vechtlust, teamwork en niet opgeven waren de ingrediënten die ze meekregen vanaf de zijlijn om een appelflap met 3 punten in elkaar te zetten.

Zo gezegd, maar nog niet zo gedaan! Toch kwam er wat meer beleving in de wedstrijd. Vaak wat tegen het gemene aan van beide kanten, omdat de spelleider van Blerick bijna alles tolereerde.
Tim, Jaydey en Rowan kregen de opdracht om alles op slot te houden achterin. Lars, Max en Joah moesten er voor zorgen vanaf het middenveld dat Levi en Stef voorin kansen tot scoren zouden krijgen. Valencio's opdracht was "simpel", geen goals meer tegen krijgen!

De weg naar de goal leek gevonden. Joah zette eerst Stef alleen vrij voor de keeper, maar deze strandde in het zicht van de haven en op de uitkomende keeper.

Daarna kreeg Lars de bal aangespeeld via Valencio en Tim. Lars rukte op naar de goal van Blerick. Vanaf de rechterkant van het veld gaf Lars de bal voor op Stef. Maar er zat een verdediger tussen en via zijn been viel de bal ietwat gelukkig achter zijn eigen doelman. 3-5.

Daarna leken de roodwitten elkaar het sein tot alles of niks te geven. Bikkelharde duels werden nu ineens gewonnen, alles leek geoorloofd door de spelleider die in deze gevallen vaak door liet spelen.

Volharding zette weer aan. Het was Joah die met een prachtige pass op Lars de bal van de buitenkant van zijn linkerschoen tot de perfecte steekbal liet promoveren. Lars kon alleen op de keeper af maar werd hardhandig door de keeper en een verdediger in de mangel genomen. 
Lars kon niet meer verder helaas, hij zat goed in de wedstrijd.

Kort daarna kreeg Max de kans op de aansluitingstreffer. Deze keer vanaf de linkerkant van het veld. Indribbelen en schieten leek de enige optie. Daar koos hij dan ook voor. De bal viel achter de keeper in de verre hoek. 4-5.

2e time out:
Even de rust bewaren. Schijnbaar voor de jongens ook spannend, want de organisatie in de time out was ver te zoeken. Rustig mannen!! Luisteren, niet praten, maar doen!!

De wedstrijd ontvlamde in een spannend schouwspel voor de mensen langs de lijn. Het kon nu alle kanten weer op. Volharding had duidelijk de regie in handen genomen en had nog maar 1 missie: revancheren voor de eerste 10 minuten van de wedstrijd!

Volharding dat met de 5-5 een prachtige aanval op de mat legde kon zichzelf weer recht in de ogen kijken. Via Jaydey, Max en Levi kwam de bal bij Joah. De pass van Levi zorgde er voor dat de ijverige middenvelder van Volharding zijn 2e van de morgen vrij kon binnenschieten. 5-5.

Wat een comeback wederom, maar Volharding rook bloed en wilde meer! Nu nam het geen genoegen meer met een gelijkspel, waar we na de eerste 10 minuten alleen nog maar op gehoopt zouden hebben. 
Het was Max die de voorsprong tegen de touwen schoot. In de kluts op het middenveld was hij het die als winnaar uit het duel kwam en met een fraai afstandschot de bal in de rechterhoek krulde. 5-6 voor de koploper in de hoofdklasse.

Met handen en voeten werd er de laatste 2 minuten nog verdedigd, voordat de spelleider van Blerick floot voor het einde van de wedstrijd. 
Samen kun je dus meer dan in je eentje.

Pffffew, wat een match...... Je had er bij moeten zijn!

Volgende week op naar Venlo, waar de return tegen Venlosche Boys Jo9-1 op de menukaart staat! Aanvang 09:00 uur.

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding