Best Vooruit - Volharding (2-0) 2-2

Gepubliceerd op 15 november 2015


BEST – Vrouwe Fortuna blijft Volharding gunstig gezind dit seizoen. Vanmiddag leverde de blessuretijd voor de derde keer in de laatste vier wedstrijden punten op. Na een bijzonder slechte eerste helft van Volhardingkant met twee schlemielige eigen doelpunten, bezorgde debutant Kas van den Bosch  (19) de roodwitten in de 94e minuut tegen Best Vooruit op zijn Duits alsnog een punt: 2-2. Door de late gelijkmaker blijft Volharding koploper. Het was voor de Vierlingsbekenaren overigens het eerste duel op vreemde bodem dit seizoen wat geen drie punten opleverde.

Die eerste plaats op de ranglijst heeft Volharding voorlopig te danken aan enerzijds goed voetbal, maar ook vooral aan heel hard werken in elke wedstrijd, vanaf minuut één. Het team van trainer Sjoerd van der Coelen is niet in de positie om op halve kracht aan een wedstrijd te beginnen. Elk duel zal er negentig minuten lang volle bak moeten worden gegaan om bovenaan mee te kunnen draaien in de tweede klasse H, waar iedereen van iedereen kan winnen. Vandaag was dit in de eerste helft allerminst het geval. Volharding werd op alle fronten afgetroefd. De Vierlingsbeekse ploeg speelde ongeïnspireerd, leed veel balverlies en kwam overal een stapje te laat. Thuisclub Best Vooruit toonde zich geen wonderploeg, maar het werd ze wel heel gemakkelijk gemaakt door de Bekenaren. In de 9e minuut moest Volharding-doelman Job Vullings handelend optreden bij een inzet van Tim Keijzers. Na twintig minuten spelen kwamen de gastheren op voorsprong. Een fraaie voorzet van linkerspits Gijs Hendriksen (de beste man op het veld, red.) werd door Harm Oppers bij de tweede paal op doel gekopt. Het leder kwam ongelukkig tegen het lichaam van Bram Jacobs (nota bene op zijn 26e verjaardag!) en verdween door de benen van Vullings in het doel: 1-0. Nog voor het half uur verdubbelde de thuisclub de score. Een hard schot van verdediger Tim Koeman (zoon van Southampton-coach Ronald Koeman, red.) werd door middenvelder Joep Beurskens zodanig van richting verander dat Vullings andermaal moest vissen: 2-0.  Best Vooruit kreeg nog kansen op meer, maar Volharding haalde de rust zonder verdere averij. Het had zelfs nog bijna de aansluitingstreffer gemaakt, maar een vrije trap van aanvoerder Mark Blenckers vloog maar net naast.

Volharding-coach Sjoerd van der Coelen ging in de rust behoorlijk tekeer en dat miste in ieder geval qua instelling zijn uitwerking niet. Voetballend was het nog altijd niet even goed, maar er viel wel nu beleving te bespeuren aan Vierlingsbeekse zijde. Direct na de hervatting kregen de gastheren eerst nog een dikke kans op 3-0. Gijs Hendriksen (weer hij) zette aanvoerder Ronald de Koning vrij voor de goal, maar zijn inzet ging voorlangs. In de 52e minuut leek Bram Jacobs zijn ongelukkig eigen goal goed te maken, maar zijn kopbal werd door Best Vooruit-goalie Frank van den Boogaard prachtig uit de kruising getikt. Na een uur pleegde Van der Coelen een dubbele wissel. Tim Brouwer en Guus Cuijpers moesten plaats maken voor Jasper Lenkens en Roel Gerrits. Er kwam daardoor iets meer lijn in het spel van Volharding. Halverwege het tweede bedrijf miste Pepijn van Geenen (die vandaag zijn vierde gele kaart kreeg en daardoor komende donderdag de bekerwedstrijd tegen JVC Cuijk aan zich voorbij moet laten gaan, red.) een opgelegde kans. Hij maaide opzichtig over een voorzet van Kevin Reijnders heen. Best Vooruit loerde steeds nadrukkelijker op de counter en twintig minuten voor het einde had Erik Willems het duel kunnen beslissen. Hij joeg de bal echter te gehaast over, nadat hij vrije doorgang richting Vullings kreeg. Omdat de ploeg van trainer Jurgen van Wanrooij verzuimde het af te maken bleef Volharding in leven. Wat heet: het beproefde scenario van de laatste weken leidde uiteindelijk opnieuw tot resultaat voor de Bekenaren. Rob Branje werd weer naar voren gedirigeerd om oorlog te maken en achterin ging Volharding weer één-op-één spelen. Tevens maakte eerstejaars-senior Kas van den Bosch (19) zijn debuut in de hoofdmacht. Hij verving een andere jongeling Joep Beurskens (18). Best bleef gevaarlijk bij uitvallen, maar wederom Erik Willems slaagde er tot tweemaal toe niet in om de trekker over te halen. In de 88e minuut legde Rob Branje de bal panklaar voor Kevin Reijnders en die zorgde met zijn derde seizoenstreffer voor de aansluitingstreffer: 2-1. Bij Best Vooruit waren de krachten bij een groot aantal spelers weggevloeid en dat leidde ver in de extra tijd zowaar ook nog tot de niet meer verwachte gelijkmaker. Opnieuw Branje veroverde de bal. Hij vond de goed invallende Jasper Lenkens, die op zijn beurt Kas van den Bosch in stelling kon brengen. De debutant schoof de bal vanaf de rand zestien knap in de linkerbenedenhoek buiten bereik van Van den Boogaard: 2-2. Had de wedstrijd nog een paar minuten langer geduurd, dan had Volharding de wedstrijd waarschijnlijk -hoe onterecht ook- nog gewonnen, zo kapot was iedereen aan Best Vooruit-zijde. Nu kwam het eindsignaal van scheidsrechter Peter Bechay uit Cuijk voor de gastheren precies op het juiste moment en eindigde het duel in een opmerkelijke remise.


Karakteristieken

scheidsrechter: Peter Bechay (Cuijk)

20e min. 1-0  Bram Jacobs (eigen doelpunt)

28e min. 2-0  Joep Beurskens (eigen doelpunt)

88e min. 2-1  Kevin Reijnders

94e min. 2-2  Kas van den Bosch

toeschouwers: 250

gele kaarten: Sander van der Looij en Bram Toebes (beiden Best Vooruit); Wouter Evers, Pepijn van Geenen en Sam Litjens (allen Volharding)

Opstelling Volharding: Job Vullings; Guus Cuijpers (60. Roel Gerrits), Rob Branje, Bram Jacobs, Wouter Evers; Joep Beurskens (73. Kas van den Bosch), Pepijn van Geenen, Mark Blenckers; Kevin Reijnders, Tim Brouwer (60. Jasper Lenkens), Sam Litjens

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding