Achates MO15 – Volharding/Sambeek MO15

Gepubliceerd op 29 november 2019

Vandaag was het dan eindelijk zover… De uitwedstrijd tegen Achates en dan ook nog eens voor het kampioenschap. Met een aangepaste opstelling (waarom Konden jullie in het vorige verslag lezen), waar we deze week op getraind hadden, begonnen we de wedstrijd tegen de huidige kampioen.
Dus met een waar italiaanse tactiek en een hoop supporters van beiden zijden gaven we hun het initiatief. Geforceerd en te gehaast zocht Achates naar openingen in ons sterke collectief. De eerste 8 minuten bleef de bal zo ver van de goal en was er niks aan de hand, tot ze een kleine opening vonden.
Om te schieten. Het schot vanaf de 16 werd prima gepareerd door onze keeper Amber maar de rebound was een koud kunstje voor hun spits omdat ze iets alerter was dan onze verdedigers, 1-0.
Ipv dat je denkt nu wordt het heel lastig gooiden onze meiden er een schepje bovenop, met zijn allen jaagden ze de speelsters van Achates op zodra hun die bal hadden, dit leverde direct ook kansen voor ons op. De 1e kans kwam via de linkerkant een goed blok van Summer en daarna goed doorzetten van Isabel.
En Lynn leverde Tara de bal op en met een soepele beweging werd Britt diep gestuurd, deze liet haar tegenstander achter alsof ze stil stond… het enige smetje was dat hun beste en snelste speelster laatste vrouw staat. Ze kon Britt net op tijd stoppen met het nodige hang en sleurwerk en met een ferme duw Britt bijna over de afrastering.
Duwde, omdat ze bleef staan, vond de scheids het schijnbaar wonderbaarlijk geen strafschop. 5 minuten later volgde alsnog gerechtigheid, na goed de tegenstander te hebben afgejaagd gaf Clowie de bal aan Jana en met een combi met Tara werd Britt de hoek in gestuurd en met een mooie lage voorzet kwam de bal op de 5 meter.
Terug bij Tara maar helaas voor ons schoot Tara de bal hoog in bij de boomlange keeper van Achates ipv laag over de grond en zo kon hun keeper redden. Met de kop omhoog herstelde Tara zich een minuut later alsnog, na een snelle ingooi van Isabel op Britt kwam de bal mooi voor Tara ’s voet en met de punt van de teen was ze hun laatste vrouw en keepster te slim af, 1-1. Deze goal gaf de meiden een enorme boost en zo kon Lonneke op de rechtse kant na haar wisselbeurt ook via die kant voor dreiging zorgen. Dit was het startsein voor hun laatste vrouw om nog eens duidelijk van haar af te bijten en met een krachtige rush was ze net op tijd om de voorzet van Lonneke te onderscheppen en Lonneke omver te kegelen, ook hier zag de scheids niks in. Vlak daarna mochten we 2 corners nemen, de 1e leverde gevaar op via Jana maar op wonderbaarlijke wijze ging hij via de keeper langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. De volgende corner werd door een verdediger weggewerkt en kreeg Sylvie een vrije schotkans die helaas.
Snoeihard voorlangs ging en het doel dus op centimeters na miste. De uittrap die volgde werd door Summer knap met het hoofd teruggebracht maar hadden we pech dat het schot van Tara kracht ontbrak en hun laatste man er net tussen kwam. Uit  hun lange bal stonden we net verkeerd en waren we ff vergeten dat hun linksvoor graag naar binnen komt, Joyce (die haar het 1e half uur onder controle had met haar snelheid) en Eva werden uitgekapt en helemaal vrij voor Amber schoot ze tegen de verhouding in de 2-1 binnen. Binnen een minuut kwam er nog een aanvaller vrij voor Amber maar met een ferme duik op de bal kon Amber redding brengen.
 
In de rust verdienden de meiden allemaal de complimenten voor het getoonde spel en de superinzet, toch moesten we wat dingen omzetten want we moesten immers winnen. We verlieten de verdedigende tactiek en gingen 4-3-3 spelen. Met het risico dat Achates meer ruimte kreeg….
Binnen 2 minuten was er van de teleurstelling over het scoreverloop van de 1e helft niets meer te zien. Lonneke werd op rechts ingespeeld door Joyce en niet alleen hun linksback te snel af maar ook hun laatste vrouw te slim af, net voordat ze weer instormde voor de rugdekking gaf Lonneke een schitterende wegdraaiende lage voorzet en met links.
Hoefde Britt hem maar licht te toucheren waardoor hij schitterend de verre hoek indraaide. 2-2. Vlak erna had Lonneke nog een mooi afstandsschot met een goede stuit in huis, maar met veel moeite kon hun keeper de bal tegenhouden dankzij haar lengte. Vanaf dit moment nam Achates het initiatief over met meer fysiek en power en waarbij je hier en daar bij ons wat meiden langzaamaan vermoeider zag worden. Ook de wissels konden het initiatief van Achates niet ombuigen en zo werden Lynn, Eva en Marit echt getest in hun verdedigende en fysieke skills. Soms werd er met knikkende knieeen en met kunst en vliegwerk verdedigd en moest Amber 2x goed redding brengen. Toch bleven echte 100% kansen voor Achates uit. Er kwamen steeds meer overtredingen en twijfelachtige duels besliste de scheids in het voordeel van Achates. Er werd ook van alles gezegd in het veld en langs het veld. Het gaf ook wel het belang van de wedstrijd aan.
Helaas voor ons vond de scheids dat hij Achates ff erdoorheen moest helpen, na eerst door laten spelen nadat Lynn op haar hoofd viel en toen met nog 8 minuten te spelen, dat niet hielp ook nog een van de lichtste overtredingen deze middag, bestrafte met een directe vrije trap van een meter of 25, dat terwijl er nog 3 verdedigers achter liepen en het geen doelrijpe kans opleverde. Hun sterke voorstopper ging achter de bal staan en schoot de bal hard via Ambers hand (wel heel knap) binnen, 3-2. De goal werd minimaal net zo luid gevierd als de goals van ons… dit gaf hun opluchting wel aan. Toch wilden we in ieder geval met een verdiend puntje huiswaarts keren. Met nog 8 minuten te spelen gingen we met 5 aanvallers voor de 3-3, met het risico van nog meer tegengoals op de koop toe. Met lange ballen probeerden we het maar Achates bleek fysiek te sterk in de lucht. In de laatste minuut bleek het toch te lukken…. Lonneke kreeg de bal via Clowie en met een superhard schot ging de bal op de kruising af… iedereen inclusief alle reserves telde hem al maar hadden niet meer aan de boomlange keepster gedacht en via de vingertoppen ging de bal op de lat en over….. De corner leverde niets meer op en werd er af gefloten. De scheids kreeg gelijk met zijn woorden tijdens de wedstrijd “hier valt toch niets voor jullie te halen”.
Des te groter de complimenten voor de teleurgestelde meiden die een prima pot hadden gespeeld, en de huidige kampioen en dus ook de nieuwe kampioen waarschijnlijk met alleen nog een wedstrijd tegen nummer 10 en een doelsaldo van +40 beter.
Onze complimenten werden ook bevestigd door de supporters en ouders, het gejuich van de tegenstander en hun supporters, het fysieke krachtspel, de scheids en de opmerking van hun leiders in welke klasse wij vorig jaar speelden?  Vorig jaar?  We zijn net pas 4 maanden aan de gang …….
Meiden die complimenten zijn heel veel waard tegen een team die al 2 jaar kampioen is en ook van Vianen Mo17 wint die 3e staan in hun competitie en tegen nummers 3 en 4 van de 1e klasse mo15 niet verliezen.
 
Zaterdag spelen we thuis tegen Boekel MO15-2, laten we zorgen dat we die dik verdiende 2e plek vasthouden. En hopen dat we daar een promotie mee afdwingen na de winterstop om nog meer van dit soort wedstrijden te spelen.
 
Leiders MO-15 Volharding/Sambeek.

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

Volg Volharding