2H verwelkomt veel nieuwe gezichten, DAW schrijft historie

Gepubliceerd op 20 september 2018

Zes nieuwe teams zien we in de tweede klasse H dit seizoen. Opvallend dat daarbij geen enkele degradant zit uit een van de eerste klassen. De meesten komen via een kampioenschap of een goed resultaat uit de lange nacompetitie. Zondag gaat ook hier de bal rollen met een paar aantrekkelijke wedstrijden. Een rondje langs de trainers.

Door: Peter Kuijpers

Heeswijk ontvangt promovendus Berghem Sport. De ploeg van de Koppelsteeg verraste in de nacompetitie door DAW in eigen huist na rust te kloppen. Waar een ieder dacht dat Berghem Sport in de tweede helft wel zou instorten gebeurde het tegenovergestelde en wonnen. Na deze winst mocht Berghem Sport zich tweedeklasser noemen. Opvolger van trainer Dennis Kroes in Berghem is Willem van der Burgt. Van geboorte Berghemmer, maar woonachtig in Oss. Hij kijkt ook met spanning uit naar het komende seizoen in dit geval de start komende zondag.

Popelen

Van de Burgt: "Ja zondag mogen we eindelijk van start na een warming up van zeven weken op hopelijk een mooi seizoen. De voorbereiding is zeker niet slecht geweest en we zijn in de beker ook een ronde verder gekomen. Maar zoals ze zo mooi zeggen de eerste wedstrijd bepaalt uiteindelijk hoe goed de voorbereiding is geweest. Ik heb in de afgelopen weken een goed beeld gekregen van de mogelijkheden met onze selectie. Ik heb (noodgedwongen) spelers op diverse posities uit kunnen proberen en dan kom je soms tot leuke ontdekkingen die je uiteindelijk nieuwe opties bieden. Helaas zijn we nog geen moment compleet geweest vanwege blessures uit het afgelopen seizoen die nog moesten herstellen en inmiddels in de voorbereiding ook alweer een zware blessure opgelopen. Maar langzaam raken we compleet dus we staan te popelen om zondag te starten tegen Heeswijk."

Dezelfde selectie

Stef Sijbers was vorige week via een video gesprek al uitgebreid aan het woord. De trainer van Heeswijk heeft nog zijn twijfels: "Ik weet nog niet precies hoe we ervoor staan. We hebben nog niet twee wedstrijden met dezelfde selectie kunnen spelen door verschillende oorzaken. Ook voor zondag is het nog kijken wat er fit is en wie niet. Aan afgelopen zondag, uit bij Prinses Irene, hebben we wel een goed gevoel over gehouden."

Vianen Vooruit – Erp

Voor de kampioen uit 3D vorig seizoen erg leuk dat het thuis mag beginnen. In de Jaren zeventig zou dit een affiche kunnen zijn als een wedstrijd uit de vierde klasse. Tijden veranderen en het voetbal dus ook.  Trainer Niels Voet blikt terug op de aanloop naar het grote onbekende: "We hebben goede wedstrijden gehad tegen SV Venray (0-1 winst), Juliana'31 (1-2 verloren) en Union (4-1 verloren). Deze week gaan we weer helemaal compleet worden. Spelers die terugkomen van een blessure of vakanties. Positief was deze week de rentree van Mick Bogaard (5 minuten gespeeld). Mick is op de weg terug, maar nog niet wedstrijdfit. Met vier nieuwe spelers is het nog even zoeken, maar deze week komen de puntjes op de i. Zondag zijn we er klaar voor. Dan komt Erp op bezoek. Heb ze gezien tegen RKSV Haelen. Een goede ploeg waar we ons tegen moeten wapenen. We gaan kijken of we de eerste punten kunnen pakken in de tweede klasse. Iedereen heeft zin in deze uitdaging."

Volharding – Venhorst

Trainer Johan Vullings is bij zijn nieuwe club goed begonnen en wist zich tevens een plek in de volgende bekerronde te verschaffen. Vullings: "Klopt. Het is leuk dat we door zijn in de beker, maar de competitie telt voor mij pas echt. We hebben een redelijke voorbereiding gedraaid maar dat biedt geen garanties voor de start van aanstaande. zondag. Op dit moment is onze groep gevrijwaard van blessures en kunnen we met een complete groep Venhorst ontvangen. Dat is meteen een lastige tegenstander. Ik verwacht dat ze in zullen zakken, ons het spel laten maken en proberen met hun messcherpe counters toe te slaan."

Verder dan vorig jaar

Trainer Joost Janssen kent de kracht van zijn team. Jansen is tevreden over de aanloop naar de competitiestart: "Wij hebben zeker een goede voorbereiding achter de rug. Gelijk tegen Berghem Sport (oefenduel) en een leuke bekerloting met De Ster (winst) FC Eindhoven AV (winst) en SV Deurne (verlies). Door deze resultaten zijn we een ronde verder in de beker. Weer een unicum voor Venhorst. In alle wedstrijden heb ik een hoop goede zaken gezien, maar ook veel zaken die beter kunnen. Uiteindelijk werk je in de voorbereiding toch toe naar de start van de competitie. Voor ons start deze uit bij Volharding. Ik heb Volharding aan het werk gezien tegen Wittenhorst en hoewel enkele ervaren jongens afscheid hebben genomen blijft het een goed team dat vanuit het niets kan toeslaan. Vorige jaar verloren wij uit kansloos tegen Volharding en werden we op alle fronten overklast. Dat mag ons niet overkomen. Gelukkig zijn wij als team verder dan vorig jaar en heb ik en mijn spelers, vertrouwen in dit seizoen. Wij hebben geen mutaties en zijn er ten opzichte van vorig jaar breder op geworden. Niet iedereen is fit dus voor zondag wordt het nog even puzzelen, maar voetballen gaan we doen."

EVVC – DAW

Trainer Stephan Hesemans had een goede voorbereiding. Met een tweede plek in de beker achter winnaar Nivo Sparta zien we de Vinkelaren in november terug voor de afvalronde. Hesemans: "We hebben een goed gevoel overgehouden aan de beker en oefenwedstrijden. Wat het resultaat zegt en waar je staat na de bekerwedstrijden, is moeilijk te zeggen. Het waren in ieder geval selecties met veel kwaliteit, maar er waren flink wat nieuwe spelers bij die clubs die ingepast diende te worden. Wij hebben met vlagen laten zien dat we aardig kunnen voetballen, dat is goed om te zien. Zondag gaat het erom, de omstandigheden zijn positief voor een goede start. Thuis tegen DAW is een mooie opening."

Gevestigde namen

Voor DAW is het eigenlijk zondag een historische wedstrijd, maar trainer Rob van der Ven kijkt ook terug op een goede oefenperiode: "Dat klopt, na een goede voorbereiding met nuttige oefen- en bekerwedstrijden spelen we zondag onze eerste competitiewedstrijd in de tweede klasse ooit. We hebben de afgelopen drie bekerwedstrijden laten zien dat we zeker niet minder hoeven te zijn dan andere teams op dit niveau. Tegen EVVC zal er niet alleen voetballend, maar zeker ook fysiek en mentaal wat meer gevraagd worden. Ik ben erg benieuwd of dat we ons zondag ook kunnen meten met een van de gevestigde namen uit deze klasse. We hebben er zin in, laat het seizoen maar beginnen."

SSS'18 – Real Lunet

Real Lunet is de meest verwachtingsvolle promovendus in deze klasse. De ploeg uit Vught kwam als machtige kampioen over van de derde klasse. Met vier punten voorsprong op het eveneens sterke Avanti'31 kon uiteindelijk de champagne ontkurkt worden. SSS'18 uit het pittoreske Overloon wordt getraind door Ruud Vermeer uit Venray. De club uit een dorp met amper 4000 inwoners is volgens oude geschriften al bekend vanaf 1308 en heette toen nog Loon. Een volwassen vereniging met senioren, Jeugd en vrouwenvoetbal. Enkele jaren terug speelde SSS'18 nog zelfs eerste klasse. Opvallend is dat er dit jaar niet voor is gekozen met de traditionele opener tegen het aangrenzende Volharding uit Vierlingsbeek. Vermeer: "Ja voor mij ook een vraag. Ik heb gehoord dat het een kwestie was van te laat aanvragen. Of degene die het moest doen met vakantie was. Ik weet het niet zeker. In ieder geval jammer, maar we zien elkaar toch wel, reken maar." De voorbereiding van SSS'18 was goed weet ook Vermeer: "We zijn in de beker tweede geëindigd achter RPC en dus door. Winst op eersteklasser Venlosche Boys en uit bij GSV. Thuis verloren we van poulewinnaar RPC uit Eindhoven. Zondag Real Lunet wat voor ons een onbekende tegenstander is." Om 14.30 uur fluit scheidsrechter Verhaag voor aanvang op Sportpark de Raay.

 

Programma tweede klasse H

DAW-Heeswijk

Real Lunet-Sportclub Irene

Sparta'18-Volharding

Venhorst-Helvoirt

Erp-EVVC

Emplina-Vianen Vooruit

Berghem Sport-SSS'18

Bron www.kliknieuws.nl donderdag 20 sep 2018

« ga terug

Instagram

Fout: API koppeling ontbreekt

Tweets

  • @rkvvvolharding RT @SVDeurne: ⚽️🔜| ѕcнeмa voor ĸoмende weĸen! @RKVV_Erp @rkvvvolharding @Vianen_Vooruit @Sparta25 @GSV28 @RKSVMierloHout1 @NWCAsten @ZSVZe…
  • @rkvvvolharding RT @DominiquePichel: Ook het amateurvoetbal is 'los'. @SSS18Overloon is gisteren gestart, @Vianen_Vooruit vandaag. Eerste training @bsvolym…
  • @rkvvvolharding RT @Kliksport1: Mega interview met Johan Vullings trainer van @rkvvvolharding https://t.co/y42JSPJ5WD
  • @rkvvvolharding RT @DominiquePichel: Districtsbeker: @rkvvvolharding tegen oude trainer @Coelen80, rivaal @SSS18Overloon naar Maastricht en @bsvolympia18 t…

Volg Volharding