20-10-2019: Volharding – Venhorst (2-0) 2-0

Gepubliceerd op 20 oktober 2019

VIERLINGSBEEK – Volharding heeft zich vanmiddag goed hersteld van de slechte wedstrijd tegen Volkel van vorige week. In eigen huis wonnen de roodwitten -na drie nederlagen op een rij- betrekkelijk eenvoudig met 2-0 van Venhorst. Daarmee gaven de Vierlingsbeekse spelers hun trainer een mooi verlaat verjaardagscadeau. Johan Vullings bereikte afgelopen vrijdag namelijk de mooie leeftijd van veertig jaar!

Er waren vanmiddag eigenlijk voornamelijk positieve dingen te zien en te melden voor de Vierlingsbekenaren. En dat is knap gezien de overvolle ziekenboeg bij de Soetendaalbewoners. Liefst vijftien (!) selectiespelers zijn momenteel niet inzetbaar, waarvan een zestal vaste waarden zijn bij het eerste elftal. Tegen Venhorst stond er mede daardoor een bijzonder jonge elftal aan de aftrap. Doelman Roel van Rens (21) had een defensie voor zich staan van eveneens gemiddeld 21 jaar. Nino Janssen (21), Lars van Treek (19), Tom Kessels (25) en Gijs Hendriks (19) vormden samen de achterhoede en deden dat naar behoren. Op het middenveld was er voor het eerst een basisplek ingeruimd voor de 18-jarige Tim Michiels. Hij kwam in de zomer over van vijfdeklasser Resia uit Wellerlooi. Hoewel Michiels nog de juniorenleeftijd heeft speelde hij daar al een paar jaar in het eerste elftal. De jongeling beschaamde het vertrouwen van trainer Vullings niet en speelde een goede wedstrijd. Michiels vormde vanmiddag samen met routinier Mark Blenckers (33) en Jordy de Klijn (24) een solide middenlinie. Aanvoerder Blenckers nam duidelijk het voortouw tegen Venhorst en was weer eens erg belangrijk voor Volharding. Ook de aanvalslinie speelde duidelijk beter dan de laatste tijd. Rick Tissen (29) was voortdurend dreigend met zijn enorme snelheid en gevaarlijke voorzetten, Tim Brouwer (32) speelde alleraardigst als centrumspits -waar hij ogenschijnlijk beter tot zijn recht komt dan aan de zijkant- maar is momenteel zeer ongelukkig in de afwerking. Allrounder Kas van den Bosch (23) speelde vandaag rechtsbuiten en duikt altijd op het juiste moment op in het strafschopgebied van de tegenstander.

Het was vanmiddag een spel van kat en muis. Het voor Volharding doorgaans moeilijk te bespelen Venhorst kwam er niet aan te pas. De lijnen naar centrumspits Thijs van Sleeuwen –die tegen Volharding bijna altijd wel goed is voor een doelpuntje- werden goed afgesneden, waardoor de angel uit het spel van de gasten werd gehaald. Al in de 14e minuut kwam Volharding op voorsprong. Uit een ouderwetse scrimmage was het uiteindelijk Rick Tissen die de bal langs Venhorst-keeper Mickey van der Cruijsen prikte: 1-0. Volharding bleef de druk er goed ophouden. Na zich met een fraaie kapbeweging vrijgemaakt te hebben, krulde Mark Blenckers de bal maar net over de kruising. Venhorst schoot de bal ook nog een keer bijna in eigen doel. Tom Kessels zag zijn vrije trap uit de doelmond gekopt worden. Jordy de Klijn miste een open kopkans na een indraaiende voorzet van Mark Blenckers. Rick Tissen strandde oog-in-oog met Van der Cruijsen. De tweede goal kon niet uitblijven en in de 38e minuut was het zover. Een knal met een fraaie curve van Mark Blenckers stuitte van de borst van Van der Cruijsen, waarna Kas van den Bosch de rebound benutte: 2-0. In de laatste minuut voor rust had Kas van den Bosch zijn tweede treffer op zijn schoen, maar hij werd ten onrechte afgevlagd voor vermeend buitenspel.

Ook in de tweede helft was er voor Volharding niets aan de hand. Venhorst was machteloos en zelf kregen de roodwitten behoorlijk wat kansen om de score verder op te voeren. Weer zag Tom Kessels zijn vrije trap net op tijd weggewerkt worden door de gastendefensie. Mark Blenckers werd in extremis gestuit na een fraaie aanval over diverse schijven. Halverwege het tweede bedrijf had Tim Brouwer de wedstrijd definitief op slot moeten gooien. Hij werd vrij voor het doel gezet door Rick Tissen, maar de aanvalsleider had teveel tijd nodig om de bal onder controle te krijgen. Keeper Van der Cruijsen kon daardoor alsnog ingrijpen. Ook vrije trap nummer drie van Tom Kessels werd voor de doellijn weggehaald door een Venhorst-verdediger. Een kwartier voor tijd miste Brouwer weer na opnieuw een goede voorzet van Rick Tissen. Pas tien minuten voor tijd kreeg ook Venhorst zowaar haar eerste mogelijkheid. Een kopbal van aanvoerder Luuk van de Boogaard werd door Volharding-goalie Roel van Rens bij de eerste paal echter prima gepakt. Daarna was het weer eenrichtingsverkeer richting Van der Cruijsen. Uit één van de vijftien (!) hoekschoppen, schoot Tim Michiels rakelings naast. Michiels maakte daarna plaats voor de debuterende Rens ten Brinke (18). Even later kwam ook jeugdspeler Tim Martens (eveneens 18 jaar, red.) -die vorige week al zijn debuut maakte tegen Volkel- nog in de ploeg voor een andere Tim, Tim Brouwer. Martens liet zich in een paar minuten nadrukkelijk zien. Eerst draaide hij knap weg bij een tegenstander en leek hij voor de 3-0 te zorgen, maar Van der Cruijsen haalde de bal ternauwernood uit de rechterbenedenhoek. Even later werd Martens in het strafschopgebied onderuit getrapt, maar hij kreeg dé verdiende penalty niet. Scheidsrechter Giel Linke uit Maastricht stond te ver weg om de situatie goed te kunnen beoordelen en besloot daarom maar direct voor het einde van de wedstrijd te fluiten. Daardoor bleef het bij 2-0 en kon Volharding na vier weken eindelijk weer eens juichen.

Karakteristieken

scheidsrechter: Giel Linke (Maastricht)

14e min. 1-0  Rick Tissen

38e min. 2-0  Kas van den Bosch