• We zoeken nieuwe speelsters

31 dec 2021
  • Voetbal wint nog steeds flink aan populariteit onder meisjes en vrouwen. De KNVB timmert flink aan de weg om meisjes- en vrouwenvoetbal te promoten. Ook bij Volharding wordt het vrouwenvoetbal steeds populairder. Anouk Peters en Mandy Kersten, twee speelsters van de Vierlingsbeekse club, zochten contact met de redactie van onze website. Over het waarom mogen ze zelf antwoord geven.

Ja, Anouk en Mandy. Waarom hebben jullie een mail gestuurd naar de redactie?

Anouk: “Vrouwen- en meisjesvoetbal is na bijna twintig jaar een groot onderdeel van de club geworden. Vooral bij de meisjeselftallen is de afgelopen jaren een geweldige ontwikkeling plaats aan het vinden. We vinden het belangrijk dat de meiden op hun eigen niveau en zo lang mogelijk met leeftijdsgenoten kunnen voetballen. Dit is een enorm positieve beweging, zeker voor de toekomst van het meisjes- en vrouwenvoetbal bij Volharding. De enige keerzijde is dat de natuurlijke doorstroom naar de dameselftallen de afgelopen jaren stil heeft gelegen.”

Mandy: “Daarom zijn we op zoek naar nieuwe speelsters die een van onze vrouwenteams zouden willen versterken. Het zou heel fijn zijn als we met deze oproep nieuwe geïnteresseerde en sportieve dames bereiken met of zonder voetbalervaring.”

Hoelang voetballen jullie zelf al? En in welk team?

Anouk: “Ik ben in 2006 bij de meisjes begonnen. Vervolgens heb ik ongeveer tien jaar met heel veel plezier bij vrouwen 1 gevoetbald. Na de komst van mijn zoontje Cas, vorig jaar, ben ik een niveautje lager gaan spelen bij vrouwen 2.”

Mandy: “Ik voetbal ongeveer vijftien jaar. Ik ben samen met Anouk ooit bij de meisjes-C begonnen op vijftienjarige leeftijd. Op dit moment voetbal ik wegens zwangerschap niet, maar zodra ik er weer klaar voor ben, voeg ik mezelf graag weer bij vrouwen 2.”

Waarom ben je gaan voetballen?

Anouk: “Eigenlijk ben ik van jongs af aan al geïnteresseerd in voetbal en gelukkig is het nu al een heel aantal jaar heel gewoon voor meisjes en vrouwen om ook lekker een balletje te trappen.”

Mandy: “Ik ben competitief ingesteld en hou van gezelligheid. Daarnaast vind ik het heerlijk om veel energie te stoppen in een wedstrijd, zodat je na negentig minuten een voldaan gevoel hebt. Ik heb nooit op hoog niveau gevoetbald, maar dat maakt het spelletje en onze inzet niet minder. Ook het teamgevoel na de wedstrijd vind ik erg leuk. Er wordt bij Volharding veel georganiseerd en ook de vrouwen zijn dan vaak van de partij.”

Wat vinden jullie leuk aan vrouwenvoetbal?

Mandy: “Ik vind het leuk dat het echt een teamsport is. Iedereen is belangrijk, zowel in het veld als op de bank. Na iedere gewonnen wedstrijd maken we een selfie met het team om dit samen te vieren, zoals je op de foto ziet.”

Anouk: “Ik ben het eens met wat Mandy aangeeft. Je bent zowel met de trainingen als de wedstrijden even lekker aan het sporten én dat is ook nog eens supergezellig. Zowel tijdens het voetballen als in de derde helft!”
    Zouden jullie in de winter niet liever in een zaal sporten? Het is zo koud…
Anouk: “Juist niet! Hoewel het met slecht weer iets lastiger is om van de bank af te komen, is het ook in de kou en regen heerlijk om buiten te sporten.”
    Mandy: “Nee, het is best lekker om te voetballen in de winter. Gelukkig is er thermokleding en vaak ben je na de warming-up de kou alweer vergeten. Als het echt hard regent, vind ik dat wel vervelend, maar het douchen na de wedstrijd is dan extra fijn.”

Hoeveel vrouwenteams heeft Volharding eigenlijk?
    En komen de voetbalsters allemaal uit Vierlingsbeek?

Anouk: “We hebben op dit moment twee vrouwenteams, één veterinnenteam (30+) en drie meisjesteams. Vrouwen 1 speelt in de vierde klasse en de speelsters komen uit zowel Vierlingsbeek als uit andere dorpen in de omgeving. Vrouwen 1 is zowel binnen de lijnen als in de kantine het meest competitieve team.”

Mandy: “Vrouwen 2 speelt in de zesde klasse en, op één speelster na, komt iedereen in dit team uit Vierlingsbeek of is door manlief in Vierlingsbeek terechtgekomen. Als je nieuw bent in een dorp, dan is je aansluiten bij een vereniging zoals Volharding een ideale manier om andere mensen te leren kennen. Het veterinnenteam (30+) bestaat veelal uit speelsters die voorheen bij een van de vrouwenteams voetbalden. Zij spelen een andere competitievorm, wat betekent dat zij eens per maand een toernooitje zeven tegen zeven spelen op vrijdagavond.”

Kennen jullie de buitenspelregel?
    Of is dat een flauwe vraag?

Mandy: “Ja, dat is een flauwe vraag..: Maar mocht degene die dit leest de regels ook kennen en die willen inzetten voor ons team... je mag je altijd melden als je een keer een wedstrijd bij ons wil fluiten of vlaggen, haha.”

Willen jullie nog iets kwijt? Iets vertellen?
Mandy: “We hebben een hele leuke sportieve en gezellige groep vrouwen bij Volharding. Voor iedere leeftijd of niveau zijn er mogelijkheden. We kunnen iedere geïnteresseerde voetbalster goed gebruiken om in de nabije toekomst het huidige aantal teams te kunnen behouden. Heb je interesse of wil je meer weten? Neem dan contact op via info@rkvv-volharding.nl.”

Anouk: “Als de maatregelen het weer toelaten, dan is iedereen die geïnteresseerd is welkom om een keer mee te trainen.”

Lijkt het je leuk om op een andere manier betrokken te zijn bij ons team in welke vorm dan ook, schroom niet en neem contact op via info@rkvv-volharding.nl.

Bron: www.ilovevierlingsbeekgroeningen.nl