• Vullings langer bij Volharding

  24 dec 2020
 • Venray | Johan Vullings blijft ook volgend seizoen trainer-coach van tweedeklasser Volharding. De oefenmeester uit Venray heeft zijn contract met één seizoen verlengd. Dat is vorige week tijdens de digitale jaarvergadering van de voetbalclub uit Vierlingsbeek bekendgemaakt. "Mijn werk bij Volharding is nog niet klaar", vertelt Vullings in een eerste reactie.

  
Vullings is bij Volharding bezig aan zijn derde seizoen, maar vanwege de coronacrisis heeft hij pas één volledig seizoen achter de rug als hoofdtrainer op sportpark Soetendaal. De coach was eerder bij Volharding actief als trainer van het tweede elftal en hij had ook het eerste team van Hapse Boys onder zijn hoede. "Vanuit de groep kwamen positieve signalen, de club is ambitieus en ook persoonlijk heb ik nog volop ambitie. We willen met Volharding graag naar de eerste klasse en daar werken we allemaal hard aan. Ook de groep is erg gretig en wil nog steeds stappen vooruit maken."

  Op donderdag 10 december werd er voorlopig voor het laatst getraind door de selectie van Volharding. Sinds de toespraak van minister-president Mark Rutte op maandag 14 december mag er buiten nog maar in tweetallen op afstand getraind worden. "Dat is niet te doen. Het was in viertallen al lastig, maar in deze situatie haalt het niks uit", baalt Vullings. Ondanks de lastige situatie probeert hij er het beste van te maken. "Als voetballer wil je natuurlijk graag wedstrijden spelen op zondag en partijtjes op de training. Daar doe je het in eerste instantie voor. Dat is nu niet mogelijk, maar we hebben toch geprobeerd het wedstrijdelement terug te brengen in de beperkte trainingen. We hebben verschillende trainingsvormen en daar komt een wedstrijdelement in terug. Ik hou ook een ranglijst bij en daar wordt positief op gereageerd. Het voegt toch een extra dimensie toe aan de trainingen."

  Ook op persoonlijk vlak blijft Vullings werken. Als alles volgens plan verloopt dan begint hij in mei 2021 met de trainerscursus UEFA A. Met dat diploma is het toegestaan om als trainer-coach werkzaam te zijn in het gehele amateurvoetbal, de eredivisie vrouwen en als assistent-trainer in het betaalde voetbal. "Ik was eigenlijk vorig jaar al toegelaten, maar om verschillende redenen heb ik de KNVB gevraagd om mijn inschrijving een jaar door te schuiven. Daarmee ging de KNVB toen akkoord en nu ga ik alsnog de opleiding volgen. Het traject duurt één jaar en is vrij pittig. Het wordt een flinke klus, maar ik heb er veel zin in."

  Vullings verwacht dat er voor begin maart 2021 géén wedstrijden in het amateurvoetbal gespeeld worden. Hoe de competitie er vervolgens uit komt te zien, is ook voor de coach uit Venray nog gissen. "Het plan van de KNVB om de competitie medio januari te hervatten vond ik al vrij ambitieus. Ik hoop dat we in februari weer kunnen trainen en dan begin maart weer met de competitie kunnen starten. We moeten twee à drie weken in training zijn om weer met wedstrijden te beginnen. Wellicht dat we met halve competities kunnen werken. Dan zouden we de eerste speelhelft af kunnen werken."
  
Vullings is in ieder geval blij dat hij volgend jaar gaat beginnen met een vierde seizoen als hoofdtrainer van Volharding. "Zoals ik al aangaf, ik heb pas een volledig seizoen achter de rug en dadelijk twee halve. We hebben niet bereikt wat we graag willen en daar gaan we, als het straks weer mag, hard aan werken."

  Bron: Peel en Maas Venray - 23 december 2020

 • Foto: Yvonne Jacobs